Új hozzászólás Aktív témák

• Vigyorka

aktív tag

Üdv!
    Lecseréltem a Pi 4-m Pi-5 -re. Szokás szerint a gyári OS-t tettem fel (2023-10-10-raspios-bookworm-arm64-full.img.xz)
    Tapasztalataim:
    - Ha az indításnál állítom a magyar nyelvet akkor működik, ha a raspi-configban állítom be nem működik..
    - A command.txt-ben a beállítások nem működnek. (..több helyen utaltak is rá)
    - egy Panasonic plazma TV-m van (nagyon szeretem..). A felbontása 1024x720 - na ezt nem tudom beállítani - nem fér rá a kép a képernyőre túl log..
    - a qbittorrent-nox-t nem tudtam beállítani - nem engedte a saját konfigurációm beállítását - a sajátjaival ment. A qbittorent simán működik - csak az a gondom vele, hogy újraindításnál nem hajlandó a tálcán indulni - úgy kell elküldeni.

A Google keresője panaszkodik, hogy agyon használom.. Próbálgatom amiket megtalálok, de kevés siker élménnyel - lesz ez még jobb is. Olyan érzésem van hogy a hardver és a szoftverre nincs összehangolva.

Kérdésem:
    Más Linux rendszert vagy kezelő felületet tudtok ajánlani rá? (Samba, Kodi, minidlna, Qbittorent, Vsftpd, nyomtató megosztás.. amiket használgatok)
    Egy olyan ember barát rendszert szeretnék amiben a hardver beállítása programok segítségével megoldható - például a kép méret beállítás, energia gazdálkodás, programok automatikus indítása...
    Most csak ennyi.. :R

Új hozzászólás Aktív témák