Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Mustaros: Torrent jó dolog, de már nem használom.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ravensky13
tag
Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni egy esetleges SSD vásárlás ügyében. Szeretnék beújítani a Pi4-hez egy SSD-t, mivel az USB3-as WD mypassport HDD-m egyik pillanatról a másikra nem akar vele működni. Egy másik linuxos gépen sikerült megnyitnom a rajta levő fájlokat, de gyanítom hogy véres a torka, mivel 24/7 torrent futott rajta kb 1 évig. Mondjuk nem feltétlenül kellene megpusztulnia ettől, de a jelenlegi helyzetben ez most mellékes
A másik dolog, hogy eddig is voltak teljesítménybéli gondok, különösen amikor kevés volt a szabad hely, leesett a letöltési sebesség kilobyte-okra, és ilyenkor meg-meg emlegettem a rendszer felmenőit
Ezen a fórumon ajánlotta valaki, hogy cseréljem le az egészet SSD-re, ha jól emlékszem arra hivatkozva, hogy a kis tárhely miatt a drasztikusan megnövekszik a késleltetés meg még ott van a CMR/SMR kérdés is, és itt már több sebből vérzik a történet ez számomra is világos, csak nem tudtam/akartam rá túl sok időt szánni...eddig 
Szóval a kérdésem az lenne, hogy milyen SSD-t vegyek? Konkrét típus ami bevált? Van-e valakinek jól bevált config? Ti mit használtok torrent/dlna/samba alá? Szvsz BŐVEN elég lenne nekem egy sata3 SSD is egy aliexpress-es USB3->SATA3 csatolóval, de rémlik valahonnan, hogy ott sem minden típust szeret a málna. De lehet van jobb vétel ami nvme csatolású, de akkor ahhoz kellene usb3->nvme átalakító. Persze arra is gondoltam, hogy nem árt egy betáplálással ellátott USB3 hub. Ezen vívódom, minden véleményre kíváncsi vagyok, előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC, Ryzen 5 5500, RTX 3060 Ti, 16gb RAM
- ÚJ GAMER MAX PC CORE I5 14400F 16-32GB DDR4 RAM 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070 8GB DDR6 2ÉV GAR!
- AKCIÓ! Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! R7 9850X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB Nvme!
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- ÚJ ASUS GAMER ERŐMŰ PC RYZEN 7 7800X3D 32Gb DDR5 1.0TB SSD ÚJ ASUS PRIME RTX 5070 12Gb DDR7 2ÉV GAR!
- AKCIÓ! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T3 Plus ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite 128GB használt karcmentes 100% új akku 6 hónap garancia
- 230 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A másik dolog, hogy eddig is voltak teljesítménybéli gondok, különösen amikor kevés volt a szabad hely, leesett a letöltési sebesség kilobyte-okra, és ilyenkor meg-meg emlegettem a rendszer felmenőit
wassermann