- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ivqkzy-: Eddig
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
Nos, "elkészültünk". Történt 1 baleset: A C-s alljzat kiszakadt, amikor a ventit akartam rádugni, így ideiglenesen a ház tetején csücsül. A venti dugója nem fér be, így az fixen be lesz forrasztva szintén a C-re (Ne a boardot terhelje)
Ez alapján készültünk: PiNAS - the Raspberry Pi NAS
A leírásban benne van, mikre van szükség. A tervet letöltöttem, elküldtem iserősömnek, hogy nyomtassa ki, ez többé kevésbé sikerült kis korrekció után. Szerintem a terven lehetne 1 picit dolgozni, pi3-hoz 100%, hogy jó a ház, pi4-hez a hűtés nem, feszül.
Aliról rendeltem a következőket:
USB3.0-SATA átalakító
5V ventilátor
Ezt végül egy random v12-osra cseréltem, mert nem érkezett meg időben.
Hűtőbordák
Ezt egy pi3-ra elég, pi4-re kell még.
+32gb SD kártya, ez kb bármelyik jó, ezt simán megvettem a bestmark-ból.
Először is telepítettem az OS-t. Sima raspbian 32 bit lite, mert nekem elég a cli, ahonnan telepítettem az OpenMediaVault-ot. [kép]
Állígtattam, megnéztem a fogyasztást, nem volt sok, maradt a memóriából bőven. [kép]
Ma elmentem egyik ismerősömhöz, hogy megforrasszuk. Neki volt hozzá minden, nekem nincs jóformán, ezért ő készítette. Neten megnéztük a pin kiosztásokat, kábeleket, szépen végig lettek kötve, az USB3.0-SATA kábeleivel. A képen látható, hogy gyárilag mennyire silány, sőt, egyik el is volt szakadva. [kép] [kép] Ezt kitisztította, majd újra forrasztotta. [kép] Közben én beraktam a ventilátort, amely 3 pines, elég neki a 2, úgysincs ami vezérelje, ezért kb fél fordulaton üzemel. Elég levegőt tol át a házon, nem fog leolvadni az egész első Plex alatt, de inkább egy 5v-ost ajánlanék. [kép] És a kész forrasztások. [kép] Kipróbáltuk egy halott SSD-vel (1GB látszik az 500ból), /dev/sda felírat megjelent, a műtét sikeres.
Hazahoztam, szétszedtem, gondoltam rádugom valahogy a ventilátort, azt kimaradt. Szétszedés közben lejött a test a boardról, így leszedtem az 5V-t is, majd direktben laptop tápról elindítottam és rá is tettem a HDD-t.
HDD speedtest + torrent + plex hamarosan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged