Új hozzászólás Aktív témák

• TA

friss újonc

Sziasztok!
    Kaptam egy kellemes feladatot... Raspberry PI4 szerkezeteken futnak raktárkezelő alkalmazásaink évek óta hibátlanul. Most azonban jött egy olyan igény, hogy a raktárkezelőnek egy elektromos zárat kellene működtetnie. Mechanikai, elektronikai részét megoldottam.
    A pi-vel való összekapcsoláshoz vettem egy relé modult, amit kifejezetten ehhez ajánlottak, ahogy a neten olvasgattam.
    A panelen van 1 VCC, 1 GND, és 4 db IN tüske. Raktam a pi-re egy relés progit, amit a málnasuliról töltöttem le, összesen 8 kimenetet lehet vele ki-be kapcsolgatni. A program jól működik, a megfelelő lábon tudok 3,3 Voltot mérni, azonban a relé modulom nem működik. Ha a relé modul bármely bemenetét a testtel zárom, akkor behúz a relé. Először arra gondoltam, hogy hibás a relé modul, ezért rendeltem másikat, de ugyanez a helyzet. A megfelelő GPIO kimeneteket összekötve a relémodul bemeneteivel, az adott relé állapot visszajelző ledje halványan világít.
    Végigolvastam már minden magyar nyelvű leírást erről a relé modulról, de mind szerint működnie kellene így, de mégsem működik...
    Rosszul kötöm össze, vagy kellene még valami a pi és a modul közé? Vagy esetleg programozható, hogy a kimeneten mit adjon ki?

Köszönettel:
    T. Ádám

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés