Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-02 12:58:01

LOGOUT.hu

Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3151) vzoltan


vzoltan
aktív tag

En is igy hasznalom,
Fenti usbn van egy hub amiben egy 2.5os kulso vinyo,
A hub pedig egy 5V2A dc tapon
Az also usbn pedig a wifi van.
A hub talan 6-8 portos, nem emlekszem nincs szem elott:)

(#3152) megema válasza fo_di (#3150) üzenetére


megema
őstag

Szuper. :)

Touchscreen-nel kísérletezett már valaki?

(#3153) fo_di válasza megema (#3152) üzenetére


fo_di
őstag

erre nézz körül: RPi - Screens and displays

(#3154) moli.hu válasza Osiris (#3120) üzenetére


moli.hu
őstag

apt-get update
apt-get install deborphan
apt-get remove dbus-x11 dconf-gsettings-backend dconf-service desktop-base desktop-file-utils dillo fontconfig fontconfig-config fonts-freefont-ttf gconf-service gconf2 gconf2-common gksu glib-networking glib-networking-common glib-networking-services gnome-icon-theme gnome-themes-standard gpicview gsettings-desktop-schemas gtk2-engines gvfs gvfs-backends gvfs-common gvfs-daemons gvfs-fuse gvfs-libs hicolor-icon-theme idle idle3 leafpad lightdm lightdm-gtk-greeter luajit lxappearance lxde lxde-common lxde-core lxde-icon-theme lxinput lxmenu-data lxpanel lxpolkit lxrandr lxsession lxsession-edit lxshortcut lxtask lxterminal menu-xdg midori mupdf netsurf-gtk obconf omxplayer openbox pcmanfm penguinspuzzle python-support python-tk python3-tk scratch smartsim squeak-plugins-scratch squeak-vm tsconf ttf-dejavu-core ttf-freefont wpagui x11-common x11-utils x11-xkb-utils xarchiver xauth xdg-utils xinit xserver-common xserver-xorg xserver-xorg-core xserver-xorg-input-all xserver-xorg-input-evdev xserver-xorg-input-synaptics xserver-xorg-video-fbdev zenity zenity-common
apt-get autoremove
apt-get remove $(deborphan --guess-all --libdevel)
apt-get autoremove
apt-get remove $(deborphan --guess-all --libdevel)
apt-get remove $(deborphan --guess-all --libdevel)
apt-get autoremove
#apt-get remove alsa-base alsa-utils firmware-atheros firmware-brcm80211 firmware-libertas firmware-ralink gdbserver samba-common wireless-tools wpasupplicant && apt-get autoremove
apt-get upgrade

[ Szerkesztve ]

(#3155) moli.hu


moli.hu
őstag

tapasztalat sajat karomon a HDMI kimenettel kapcsolatban: ha a kep szele lelog vagy a betuk homalyosak/nem tunik nativnak a felbontas, akkor nem a config.txt rossz, nem kell a netet bujni overscan es egyeb utan. a config.txt-ben nyugodtan allitsd be azokat a beallitasokat, amit jonak gondolsz - hanem a monitorod (eddig meg soha nem hasznalt) hdmi bemenetenek a dvi-tol kulonallo beallitasai vannak, ott nezelodj.
jobb betuk:
apt-get install xfonts-terminus && dpkg-reconfigure console-setup

meg egy tapasztalat a rev2.0 boarddal kapcsolatban: az usb-portra dugtam egy 2A-es usb hubot, elindult a gep.. nincs bedugva a power-in-be semmi. ez a normalis visszataplalas? mert akkor ez tok jo: csak egyetlen oldalon lognak ki majd kabelek a pi-mbol.

[ Szerkesztve ]

(#3156) vzoltan válasza moli.hu (#3155) üzenetére


vzoltan
aktív tag

Nalam is igy van, rev2 512ramos eseteben, 5v2a usb hub taplalja.
----

Ami eddig tok jo

Raspbmc
Wifi
Transmission

Ami nem ok

Samba
Ftp

Valaki tudna nekem egy egyszerusitett leirast/linket adni samba beallitasrol?

Cel:
Lassa a szamitogepem a halozaton a raspberry adott mappajat
Lassa a raspberry a halozaton levo mas eszokzeim samba megosztasat (akar raspbmc feluleten belul is ne csak consolban)
Ftp ugyan igy.

Elore is koszonom!

(#3157) tg44 válasza vzoltan (#3156) üzenetére


tg44
csendes tag

Wifis história reagálás:
Egy az egyben azt írta le a tutorial amit én linkeltem, ha ment az iwlist scan akkor elvileg az interfaces meg a supplicant segítségével fel lehet húzni.

A sambával rengeteget lehet szívni, sokat küzdöttem vele openwrt alatt, gondolom a többi rendszeren sem egyszerű. A javaslataim: először csak próbáld meg megcsinálni a minimum beállításokat, semmi jelszó meg ilyenek... Hívogasd a samba restartot ha módosítasz valamit a configban, mert ezzel a "feledékenységgel" órákat lehet eltolni a semmire... Olyan mappát csatolj fel amiben van valami, illetve amire mindenkinek van írási és olasási joga (az elején, ha egyszer működik utána lehet kísérletezni a szűkítésével). És ami nekem aranytanulság volt: ne higyj a tutorialoknak, nem mindig az a configfile amit írnak :) És ne csak simán "kik vannak a hálózaton" kérdéssel próbáld megállapítani hogy él-e a rendszer, hanem intézőben felső sávba próbálkozz \\gépnév\megosztás módszerrel is.

FTP-vel nincs tapasztalatom, meg jelenleg direktben az xbmc-vel sem, jövő hét végén fogom legközelebb elővenni a cuccot ilyesmire, de tudok dobni egy [link]-et hátha segít.

(#3158) vzoltan válasza tg44 (#3157) üzenetére


vzoltan
aktív tag

Ok, kosz
Amugy en nem foglalkozom ilyen biztonsagi kerdesekkel, ez egy sajat otthoni halozat, nem kell nekem jelszo stb csak en hasznalom.
Ha a szomszed sikeresen betor a ruteremre es nem veszem eszre (kizaart :) ) na bumm, max megnez/torol par filmet. Szoval en nem vagyok az a fajta, ez nem atomreaktor intarmet :)

Transmission is csak ugy hajlando a pendrivera/hddre tolteni ha a transmission-daemon fileban a usert atirom rootra, ezen sokan infarktust kapnak hogy az nem biztonsagos... De igy nem kell a useremet hozzadni csoporthoz meg mindenfele jogokat adogatni mappakra... Ez igy teljesen OKE nem lesz belole bajom, mivel ugye ez nem egy nyilt halozat.

Az pedig h tutorialok nem mindig pont ugy jok, az egyertelmu, a wifi sem ugy lett jo ahogyan o irta, de nelkule nem tudtam volna beallitani a config fileokat (azokba kellett egy kis modositas/pontositas)

[ Szerkesztve ]

(#3159) Proci85


Proci85
senior tag

Egy évekkel ezelőtt összerakott és azóta számtalan linux rendszeren használt smb.conf fájlom: [link]

(#3160) vzoltan válasza Proci85 (#3159) üzenetére


vzoltan
aktív tag

Ezt is koszi

(#3161) Osiris válasza moli.hu (#3154) üzenetére


Osiris
őstag

Thx! :R

Tuning:
A memóriának próbált már valaki magasabb feszültséget adni? Meddig lehet elmenni?

Ezeket a feszeket lehet elvileg a configban állítani (érdemes a ram feszekkel játszani?):

over_voltage – Sets the voltage for the ARM and GPU processor. The default value is 0. The value range is -16 to 8. For each positive value increment you step the voltage by 0.025V. For each negative value increment you step the voltage by 0.025V. The default voltage is 1.2V, with a range of 0.8V to 1.4V.

over_voltage_sdram - Sets the voltage for over_voltage_sdram_c, over_voltage_sdram_i, over_voltage_sdram_p simultaneously. The default value is 0. The value range is -16 to 8. For each positive value increment you step the voltage by 0.025v. For each negative value increment you step the voltage by 0.025v. The default voltage is 1.2V, with a range of 0.8V to 1.4V.

over_voltage_sdram_c - Sets the voltage for the SDRAM controller. The default value is 0. The value range is -16 to 8. For each positive value increment you step the voltage by 0.025V. For each negative value increment you step the voltage by 0.025V. The default voltage is 1.2V, with a range of 0.8V to 1.4V.

over_voltage_sdram_i - Sets the voltage for SDRAM’s I/O. The default value is 0. The value range is -16 to 8. For each positive value increment you step the voltage by 0.025V. For each negative value increment you step the voltage by 0.025V. The default voltage is 1.2V, with a range of 0.8V to 1.4V.

over_voltage_sdram_p - Sets the phystical voltage for theSDRAM. The default value is 0. The value range is -16 to 8. For each positive value increment you step the voltage by 0.025V. For each negative value increment you step the voltage by 0.025V. The default voltage is 1.2V, with a range of 0.8V to 1.4V.

NOTE: over_voltage_sdram controls three values simultaneously. If you wish to control these values independent of one another, you’ll need to disable over_voltage_sdram and enable the values for over_voltage_sdram_c, over_voltage_sdram_i, and over_voltage_sdram_p.

NOTE: There are two ways to deactivate a volt parameter, you can either completely delete the value from your config.txt or place a “#” in front of the parameter you wish to disable. Placing a “#” indicates that the corresponding line of code is a comment and will not be executed.

(forrás)

Kipróbálom meddig bírja a samsung ramom.. ;]

[ Szerkesztve ]

(#3162) Osiris válasza Osiris (#3161) üzenetére


Osiris
őstag

..na erről ennyit, rövid úton borult az sd kártyámon a rendszer. A ram instabilitás nem tesz jót neki.
Ami viszont még idegesítőbb, hogy az sd-vel kapcsolatos hibaüzenetek az újra formázás és telepítés után is megmaradtak a boot elején. Lehet, hogy a telepítés előtt az sd kártyát tele kéne írni nullákkal? :F

(#3163) vzoltan


vzoltan
aktív tag

na jo tul optimista voltam :)
hogyan lehet beallitani azt hogy a transmission-daemon minden inditasnal automatikusan elinduljon?
koszi.

(#3164) tg44 válasza vzoltan (#3163) üzenetére


tg44
csendes tag

milyen rendszer alatt?

Debiannál írni kell egy scriptet ami megfelel bizonyos előírásoknak, be kell tanni az /etc/init.d/-be és le kell nyeletni egy scriptel ami bepakolja a megfelelő helyekre.
Nem tudom hogy a raspbmc pontosan mit használ, de az oldalon látom említve a raspbiant szóval valószínű azt. [link] ez már majdnem jó :)
update-rc.d {scriptnév} defaults
Ez pedig a szükséges paransc amivel betolod a rendszerbe.

(#3165) moli.hu válasza vzoltan (#3163) üzenetére


moli.hu
őstag

szerenyen szeretnem megkerdezni, hogy a forumba iras elott ra tudnal-e keresni a kerdeseidre az interneten? komolyan kerdezem. olyan trivialis problemaid vannak, melyek nem idevaloak, de ha mar muszaj forumba, akkor is maximum egy altalanos linuxos topikba! raadasul pont te panaszkodtal, hogy majus ota ujraolvasva a topikot, alig van ertelmes hozzaszolas, csak sok olvasnivalo.
amugy telepites kozben kiirja a kepenyore, hogy mit kell allitani. nem kell init.d script hozza.

[ Szerkesztve ]

(#3166) vzoltan válasza moli.hu (#3165) üzenetére


vzoltan
aktív tag

moli.hu:
kerdesed folosleges, orulok h neked trivialis minden. nekem nem az.
amugy pont ide valo mivel biztos hogy masnak is van ilyen jellegu problemaja,
vagy uj tulajoknak majd lesz, es ez egy gyujto hely is egyben...
ha sehol nem kerdeznek meg az emberek akkor sehol nem lenne leiras, es foloslegesen guglizna mindenki, mivel sehol nem lenne leiras...
ha faj a kerdes, ugord at, ha nem akarsz erdemben valaszolni segiteni egy problemara akkor folosleges egyaltalan reagalnod ra.

igen en panaszkodtam, viszont a kerdes elvileg ERTELMES hozzaszolast kellene h szuljon,
nem okoskodo guglizz ra jellegut.

tg44 koszi nezem!

[ Szerkesztve ]

(#3167) vzoltan válasza tg44 (#3157) üzenetére


vzoltan
aktív tag

kiprobaltam az Ftp es megy alapbol, pi/raspberry -vel raspbmc-n

(#3168) vzoltan


vzoltan
aktív tag

nos, alapbol van samba is, csak nem indul el bootolasnal
kezzel elinditva

sudo /etc/init.d/samba start

azonnal latszik a teljes halozaton az eszkoz.

tehat mar csak ezt a kettot

sudo /etc/init.d/samba start
sudo /etc/init.d/transmission-daemon start

kell valahogyan auto startba raknom, es hibatlan lesz a pi.

aki ugy erzi hogy szivesen elarulja nekem hogy hogyan is kell ezt a ket dolgot megoldani, annak megkoszonom
addig pedig mint a wifivel tegnap, ezekkel is kuzdok, hatha.

(#3169) moli.hu válasza vzoltan (#3166) üzenetére


moli.hu
őstag

-egy forum nem gyujtohely, az a wiki. a forum az aktualis temak helye, nem tudastar.
-milyen buta erveles, mert: ha mar egyetlen helyen is van leiras, akkor minek leirni megegyszer? de foleg minek megkerdezni?
-ugorjam at? hogy? honnan tudnam, hogy mit irsz? miert nem gondolod vegig, hogy mit beszelsz? annak idejen miattad hagytam abba a forum olvasasat, nezd vissza a datumokat 2012 majus-junius kozott

de tudod mit, tenyleg atugrom, amit irsz: beirom a feedph-ba, hogy a te useredrol erkezo hozzaszolasokat hagyja ki, azokat a hozzaszolasaidat is, amelyekben egyebkent szivesen segitene'k. itt elerheto a szurt rss feed ezen forum hozzaszolasairol.

[ Szerkesztve ]

(#3170) vzoltan válasza moli.hu (#3169) üzenetére


vzoltan
aktív tag

ahogy erzed, ha kerdesem lesz azt itt fel fogom tenni, ha kozben talalok megoldast a kerdesemre azt itt le fogom irni. ahogyan eddig is.

(#3171) tg44 válasza vzoltan (#3168) üzenetére


tg44
csendes tag

Egyetértek kicsit, tényleg elég offtopic vagy néha, konkrétan a kérdésedre a választ, azaz hogy hogy kell ezt a 2 daemont elindítani autostartban, MEGVÁLASZOLTAM, sőt kaptál egy működő scriptcsonkot, azt amit linkeltem kimásolod, csinálsz egy filet a /etc/init.d-be, beleteszed, kitöltöd a start és a stop részt (a start az általad leírt 2 sor, a stop meg ugyan az csak a startokat stopra kell cserélni), adsz rá futásjogot (chmod +x {filenv} és ráküldöd az rc-t (lsd fentebb). Emellett érdemes külön guglizni azután, hogy hogy lehet már létező scripteket autostartra bedobni, mert ha az init.d-ben létezik ez a kettő akkor biztos hogy új script nélkül is megoldható a dolog (nekem ez arra szokott kelleni ha tmpfs-t mountolok meg a rajtuk futó általam írt daemonokat is el akarom indítani...

Erről a négy billentyűzetről van valakinek tapasztalata? Nem igazán vannak fent a "pivel jól menő hardverek" wikis listáján...

Trust 17911
Hama Uzzano
Logitech K400
Trust 16816

(#3172) vzoltan válasza tg44 (#3171) üzenetére


vzoltan
aktív tag

Koszonom a turelmes valaszt.

amgyu kozben megoldottam egyszerubben
biztosan igazi barbar modszer, de csak siman beirtam azt a ket sort az

/etc/init.d/rc file aljara az exit.0 fole.

a vegeredmeny a lenyeg szamomra: mukodik.

(#3173) moli.hu válasza tg44 (#3171) üzenetére


moli.hu
őstag

dehat nem kell init.d script, van mar egy!

$ ls /etc/rc3.d/*transmission*
/etc/rc3.d/S01transmission-daemon

$ less /etc/rc3.d/S01transmission-daemon
[ -e /etc/default/$NAME ] && . /etc/default/$NAME
start_daemon () {
if [ $ENABLE_DAEMON != 1 ]; then
else
start-stop-daemon --start \

[ Szerkesztve ]

(#3174) Neil Watts


Neil Watts
veterán

Sziasztok!

OpenELEC-et használok (r12254) scarton csatlakoztatott CRT TV-vel, s az lenne a problémám, hogy maga az XBMC menü képe átlósan mind a négy irányba kilóg, s azt szereném tudni, hogy mit állítsak a config.txt-ben, hogy orvosolni tudjam a problémát.

Köszönöm a segítséget!

Üdv. core2

(#3175) PistiSan


PistiSan
addikt

Szia, az xbmc ben a menubej lehet allitani a kep meretet, rendszer/video menu talan... nezz szet, meg fogod talalni.

(#3176) vzoltan válasza Neil Watts (#3174) üzenetére


vzoltan
aktív tag

sdtv_mode=2
sdtv_aspect=1
over_scan=20
disable_overscan=0

nalam ezek vannak benne pluszban
es utana a
"rendszer/beallitasok/rendszer/kepkimenet/kepernyo kalibralasa"
segitsegevel kezzel allitsd be izles szerint

(4:3 as crt tv)

(#3178) Neil Watts válasza PistiSan (#3175) üzenetére


Neil Watts
veterán

+ (#3176) vzoltan: Köszönöm szépen!

Üdv. core2

(#3179) Osiris


Osiris
őstag

A GPU Firmware verzióját honnan lehet megtudni? Illetve, hogy van e frissebb azt hol tudom ellenőrizni?
Ezt a leírást találtam, de szerintem ezzel nem derül ki, hogy miről mire frissít.. vagy igen?

[ Szerkesztve ]

(#3180) azbest


azbest
félisten

Az új raspbian-on visszavették a core sebességét alapértelmezettre (250MHz) turbo mód esetén is. Az sd kártya hiba javításáig, mert ez okozhatja. A többi paraméter megmaradt emelt órajelen.

With previous image high turbo mode was
“High” “950MHz ARM, 450MHz core, 450MHz SDRAM, 6 overvolt”
Is that changed with the new image to
“High” “950MHz ARM, 250MHz core, 450MHz SDRAM, 6 overvolt” ?

asb on October 31, 2012 at 3:27 pm said:
That is correct. Some users were experiencing SD card corruption issues when the core clock was pushed up above 250MHz, so until we’ve got to the bottom of that we’ve left it at the stock 250MHz for everything other than turbo mode (which will warn you about the reports of SD card corruption when you select it).

(#3181) jackbacsi87


jackbacsi87
senior tag

Sziasztok!

Már régóta gondolkodom egy ilyen kis kütyü beszerzésén. Most az újításoknak köszönhetően, és az 512 MB RAMnak úgy érzem, megérett a dolog.
Honnan érdemesebb megrendelni?
Farnell-nél jelenleg még nem kapható.
Ezen az oldalon viszont elérhető Magyarországról is.
Várjak a farnellre, vagy innen is biztonságos megrendelni?

(#3182) azbest válasza jackbacsi87 (#3181) üzenetére


azbest
félisten

hát, az rs -nél lehet év végéig sem érkezik meg, hiába lehet rendelni náluk. A farnelnél most kavarták meg a kisker forgalmazást. Állítólag az fdh kft a magyar redisztributor, aki tudja szállítani [link]

(#3183) jackbacsi87 válasza azbest (#3182) üzenetére


jackbacsi87
senior tag

Köszi az infót!
Már megy is nekik a mail!:):)

(#3184) maláj válasza azbest (#3182) üzenetére


maláj
őstag

én július közepén rendeltem tán és nov. 19 körül kapom (vagy még akkor sem ;])
szerencse a szerencsétlenségben, hogy tán már 512-eset kapok :)

(#3185) moli.hu válasza jackbacsi87 (#3181) üzenetére


moli.hu
őstag

Farnell-nél jelenleg még nem kapható.

en nem latok semmi kulonbseget ezen a siteon ahhoz kepest, mint amikor en rendeltem, szerintem kaphato az.
masreszt ez az element14 oldala (ami egy kicsit mas), neked a farnell oldalrol kell rendelni: http://hu.farnell.com/raspberry-pi-accessories itt nem szabad linkekre nyomkodni, egybol a kosarba kell rakni a cuccot es rendelni.

[ Szerkesztve ]

(#3186) azbest válasza moli.hu (#3185) üzenetére


azbest
félisten

mennyi volt a szállítási költség? Most ezt írja

Termékek végösszege: 9,055.24 HUF
Szállítási költség: Ismeretlen
ÁFA: 2,444.91 HUF
Végösszeg: 11,500.15 HUF

Abból van egyébként a kavar, hogy a kisker vásárlókat alapból átirányítja az oldal és az még nincs készen, meg az sem hogy akkor ki lesz az aki kifejezetten a kisker vásárlókkal foglalkozik.

Nocsak, lehet olcsón házat is kapni hozzá náluk (persze a szállítási díj miatt nem magában érdemes) [link]

[ Szerkesztve ]

(#3187) moli.hu válasza azbest (#3186) üzenetére


moli.hu
őstag

farnell rendeles pontos osszegek

..es ebben a pillanatban neztem meg a netbankon, hogy visszakaptam-e a penzem: az volt, hogy levontak a beterhelt a 36.59 GBP-ot, majd utana megprobaltak levonni a legeloszor terhelt 4.89 GBP-t is, de mivel ez egy internet-szamla, igy csak a 36.59 GBP volt rajta (direkt), igy nem volt eleg egyenleg a masodik terheles levonasahoz. egyebkent nem ertem, miert akartak levonni, majd utana visszautalni? ugyanis mostanra a terheles is eltunt a szamlatortenetbol - magyarul visszavontak a terhelest, ahogy eloszor gyanitottam.

[ Szerkesztve ]

(#3188) Proci85 válasza azbest (#3186) üzenetére


Proci85
senior tag

FDH Kft-nél bruttó 11.500 Ft az 512MB-s és bp-n belülre ingyenes a kiszállítás nettó 10.000 Ft értékhatárig.
Megrendeltem, másnap már hozták is. Le a kalappal :R

[ Szerkesztve ]

(#3190) Proci85 válasza moli.hu (#3189) üzenetére


Proci85
senior tag

Nekem is fura volt, alapból így írták a mailben, telefonban visszakérdeztem és megismételte: netto 10k alatt ingyenes.
A lényeg viszont az, hogy baromira megéri, nem kell külföldi beszerezéssel/árfolyammal szívni és rögtön nálad van.

[ Szerkesztve ]

(#3191) tekevics válasza maláj (#3184) üzenetére


tekevics
tag

eszemfaszom megall! en julius 2-n rendeltem es nekem november 19-re igerik!!!:-(
mar hivtam oket 1000x, de nem veszik fel. nem teszik zsebre, amit tolem kapnak, ha megis
szemetlada eg ceg, az 1x biztos

Teke vagyok, nem tagadom 8-)

(#3192) Proci85 válasza tekevics (#3191) üzenetére


Proci85
senior tag

Hasonló megfontolásból én rs-nél töröltem a megrendelésemet, pár napra rá visszajött a paypalról fizetett zseton, aztán mentem az FDH-hoz.

(#3193) azbest


azbest
félisten

Nos, úgy tűnik sikerült megoldanom az elosztott fordítást icecc segítségével a Raspi és normál pc-k segítségével.

A raspin több szálon futó fordításokban részt vesz a laptopom is, de beüzemelek egy erősebb asztali gépet is próbaképpen. Csak viszonyítás képett a tvheadend forrását fordítottam kétféle képpen:
- a raspi magában 1 szálon 6.5 perc alatt végzett, míg
- a raspi + T7100 procis (2x1.8Ghz) noti együtt, 4 szállal 1.5 perc alatt végzett a feladattal. :DDD

És ez még csak egy gép. De a 4 magost beállítva tovább javulhat. Nem lineáris a javulás újabb gépek betételével, mert a munkát kiadó képnek is van vele dolga (a linkelés rajta történik, ez lehet a szűk keresztmetszet), de egy nagyságrenddel gyorsabban végezhet, mit eddig. (Máshol is használok hasonlót, ahol kb 40 perces lenne egy komoly 4 magos gépen a fordítás, de a ~30 gépes hálózattal simán akár 4 perc alatt is végez ;] )

Azt hiszem csinálok belőle a logout-os szösszenetet, mert precízen nem olyan rövid elmagyarázni.

(#3194) szabi__memo válasza azbest (#3193) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

:R :C

(#3195) Osiris


Osiris
őstag

Sziasztok!

A raspbmc-vel mit kéne tennem, hogy ne csak mkv-ket meg blurayeket tudjon lejátszani, hanem az avikat és wmv-ket is vigye? Az utóbbi kettő esetén csak hang van kép nélkül.. :F

(#3196) azbest válasza Osiris (#3195) üzenetére


azbest
félisten

Wmv lejátszáshoz szükség van licenszre: [link], az mpeg2-höz is van licensz [link].
Az avi-k esetén xvid és divx szokott szóba kerülni, ezek nem tudom most hogy állnak.

(#3197) Osiris válasza azbest (#3196) üzenetére


Osiris
őstag

Értem. Köszönöm!

Nightly build-ra érdemes frissíteni, vagy azok nagyon instabilak?

(#3198) szabi__memo


szabi__memo
nagyúr

DTS, TrueHD-t, hasonló nagy bitrátájú sokcsatornás zenét, hogyan tud downmixelni?
Megoldották már? Régen próbáltam, nagyon nem bírta.

(#3199) Proci85


Proci85
senior tag

Az igazi π fanok :D
University builds cheap supercomputer with Raspberry Pi and Legos [link] - [link]

[ Szerkesztve ]

(#3200) wmati válasza Proci85 (#3199) üzenetére


wmati
addikt

Ez milyen feladatot lát el :Y

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.