Új hozzászólás Aktív témák

• AcCEsS

senior tag

Nagy nehezen sikerült megcsinálnom az ambient háttérvilágítást a TV-re Raspberry + Hyperionl által vezérelve! :K Nagyon király, de azért van pár (sok) problémám! A kalibrációval vannak gondjaim, és a HyperCon menüpontjai sem egyértelműek a számomra. A LEDszalag amit használok teljesen körbemegy a TV hátulján, hátulról nézve a bal alsó sarokból kiindulva felfelé és körbe, azaz az óramutató járásával megegyezően lett kiépítve. A szalag összesen 94db LEDből áll, totál pontosan, 31db vízszintes és 16db függőleges LEDből állnak az oldalak. Nem igazán értem, hogy a HyperCon-ban mit kell megadnom az "1st LED offset" mezőben kiinduló pontként? (Úgy tűnik rossz értéket adhattam meg, mert - viszonylag - pontatlan pozíciókban kapcsolódnak fel a LEDek). A szalag típusa egyébként WS2812B három pólusú. A nagyobb gond az, hogy a LEDek által megjelenített színek teljesen mások, mint a képernyőn láthatók. Pl. a kék eget a LEDek lila színnel adják vissza stb. (Talán az egyik megoldás az RGB byte order módosítása lenne?) Azoknál a filmeknél, melyeknél alul-felül fekete sáv látható, szinte nem is kapcsolnak fel a fények, tudom, hogy van erre valahogy korrigálási lehetőség, de hogyan? Nagyon megköszönném, ha pár jó ötlettel tudnátok segíteni, de az talán még jobb lenne, ha valaki WS2812 LEDszalagot használ, a hyperion.config.json fájl küldje el nekem! Ja, és még egy dolog! Sok leírás - szinte kötelezőként - írja, hogy a LEDszalag adatvonala és a Raspberry adatportja között nemcsak egy sima összekötés kell, hanem javasolt egy ellenállás bekötése is a Raspberry védelme érdekében. Én közbeiktattam egy 330Ohmos ellenállást, de ettől még jobban megőrült e vezérlés, random módon diszkózni kezdtek a LEDek! :DD Ti használtok ilyen ellenállást? Ha igen, milyen értékűt? :U

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés