- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AcCEsS
senior tag
Nagy nehezen sikerült megcsinálnom az ambient háttérvilágítást a TV-re Raspberry + Hyperionl által vezérelve!
Nagyon király, de azért van pár (sok) problémám! A kalibrációval vannak gondjaim, és a HyperCon menüpontjai sem egyértelműek a számomra. A LEDszalag amit használok teljesen körbemegy a TV hátulján, hátulról nézve a bal alsó sarokból kiindulva felfelé és körbe, azaz az óramutató járásával megegyezően lett kiépítve. A szalag összesen 94db LEDből áll, totál pontosan, 31db vízszintes és 16db függőleges LEDből állnak az oldalak. Nem igazán értem, hogy a HyperCon-ban mit kell megadnom az "1st LED offset" mezőben kiinduló pontként? (Úgy tűnik rossz értéket adhattam meg, mert - viszonylag - pontatlan pozíciókban kapcsolódnak fel a LEDek). A szalag típusa egyébként WS2812B három pólusú. A nagyobb gond az, hogy a LEDek által megjelenített színek teljesen mások, mint a képernyőn láthatók. Pl. a kék eget a LEDek lila színnel adják vissza stb. (Talán az egyik megoldás az RGB byte order módosítása lenne?) Azoknál a filmeknél, melyeknél alul-felül fekete sáv látható, szinte nem is kapcsolnak fel a fények, tudom, hogy van erre valahogy korrigálási lehetőség, de hogyan? Nagyon megköszönném, ha pár jó ötlettel tudnátok segíteni, de az talán még jobb lenne, ha valaki WS2812 LEDszalagot használ, a hyperion.config.json fájl küldje el nekem! Ja, és még egy dolog! Sok leírás - szinte kötelezőként - írja, hogy a LEDszalag adatvonala és a Raspberry adatportja között nemcsak egy sima összekötés kell, hanem javasolt egy ellenállás bekötése is a Raspberry védelme érdekében. Én közbeiktattam egy 330Ohmos ellenállást, de ettől még jobban megőrült e vezérlés, random módon diszkózni kezdtek a LEDek!
Ti használtok ilyen ellenállást? Ha igen, milyen értékűt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magyarországra jött az ultravékony S25 Edge
- Konteó topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Elektromos autók - motorok
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen autót vegyek?
- Windows Insider Program
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Autós kamerák
- iOS alkalmazások
- További aktív témák...
- Eladó Konfig Ryzen 5 3600 16GB DDR4 256GB SSD+500GB SSD RX5700XT 8GB V2.0!
- Asus H310M-K,i7-8700K,16GB,RTX 2060(6GB),256SSD,500HDD
- Asus H97 Plus PC
- Eladó Konfig I5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX5700XT 8GB Ver 2.0!
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest