Új hozzászólás Aktív témák

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

válasz vargalex #2755 üzenetére

Mondjuk én vidéki vagyok, tehát nekem már a kiszállítás sem ingyenes, vagyis számomra már magasabb lenne az ár.

Az érvek-ellenérvek elhangzottak, nyilván a kérdés az, hogy kinek mi a fontos, akinek az RCA kell, a minimális méret és hőtermelés, a GPIO és jól boldogul a Linux-al, annak tökéletes az Rpi is.

Akinek több/gyorsabb USB és/vagy SATA kell, VGA kimenet, Win támogatás, egyszerű és könnyű használat, annak inkább válasszon egy Brazos vagy Atom rendszer.

Nem vitatom el az Rpi érdemeit, de a roppant olcsóság és a használhatóság terén én személy szerint úgy látom, hogy azért kihívásokkal küszködik a málna. Nagyszerű eszköz azoknak, akik imádnak buherálni, hiszen tényleg kismillió dologra lehet felhasználni, és az ilyen eszközökhöz képest szép méretű és termékeny community áll mögötte.

Másfelől viszont az átlag egyorrú felhasználó azt tapasztalja, hogy azért annyira nem olcsó, mert ehhez is kell külön táp, szükség lehet aktív USB hubra, kell SD kártya és SD kártyaolvasó, lehet, hogy spéci kábel kell (pl. HDMI -> DVI-D), miközben nem lehet (az olcsóbb monitorokra jellemző) VGA bemenetes eszközöket használni hozzá, ráadásul a teljesítménye gyenge, az USB és hálózati sebessége is szerény, továbbá a használatához bizony bele kell mélyedni a Linux rejtelmeibe.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés