- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Proci85
senior tag
Nem 1:1-ben neked szánom, csak te voltál az utolsó
Érezni kell mindennek a korlátjait és nem túl fényezni vagy ledegradálni, mert az áhított "nagy ő" mégsem olyan ahogyan megálmodtuk (tipikus tini hiba lányoknál).
Ez a cucc nem PC 1:1-ben történő kiváltására készült, mégha egyesek azt is szeretnének belőle farigcsálni. Fanatikusok és mazohisták mindig is lesznek, de ez akkor is cipőkanalas módszer
Ez a cucc amellett, hogy 1W körül fogyaszt, gond nélkül megállja a helyét ipari környezetben (elektromos zaj, por, szélsőséges hőmérséklet), szóval olyan igazi extrém környezetben is.
Mindamellett a gyártó eredeti célkitűzése szegény kölkök programozni tanulását elősegítő eszköz létrehozása volt.
Arra jó, nemdebár? Minden más saját felelősségre végezendő.Az meg, hogy nem megy minden elsőre, reszelni kell rajta...a legtöbb user még csak most kapja készhez, kevés cég lát benne potenciált,hogy bármit is fejlesszen rá. Majd beindul a buli
Szóval tudjátok hova helyezni a cuccost.Nem kell elszállni tőle, de attól több benne a lehetőség, mint azt egy egységsugrarú user gondolná. tény, hogy ezen lehetőségek 99%-ra neki tuti nincs szüksége, neki katt-katt kell
-
vargalex
félisten
Hi!
Ahogy korábban írtam, én Magyarországon 10394 Ft-ért szereztem be az Rpi-t.
Így ugye már majdnem 2-szeres árról beszélünk az AMD E-350 esetében. Plusz, ahogy más is írta: fogyasztás, aktív hűtés, stb. -
GyéBen
tag
A ZTE csoda termékéhez az alábbiakat szeretném hozzáfűzni:
1. Currently, item can be shipped only within the U.S. (csak USÁ-ba szállítanak).
2. Leírás alapján szolgáltatós a készülék.
3. Tartozik hozzá egy havonta 55 dollárba kerülő, valamilyen zenés szolgáltatásra szóló előfizetés.
4. Nem 50 dollár, hanem 70, de amúgyis 130 dollárról van leárazva.
5. A leírás egy szóval nem említi, hogy két magos lenne a processzor.
6. Ne keverjük ide a ZTE-s ipari hulladékokat, rendben? -
-
tamas1985
tag
Akkor látom más is így látja, szerintem a jövő a Pi-hez hasonló asztali gépek, a PC meg marad annak aki munkára használja.
Egyébként egy ilyen szerintetek működne
http://www.ebay.com/itm/HDMI-Male-To-VGA-D-SUB-15-pins-Female-Video-AV-Adapter-Cable-For-HDTV-set-top-/251080146136?pt=US_Video_Cables_Adapters&hash=item3a758afcd8#ht_3715wt_908
csak a képet akarom kirakni egy régi monitorra. -
Nagyon jó hogy ezt megosztottad velünk, a cikkre kíváncsi leszek.
Flash témában, számomra maga a flash egy totális zsákutca (játékokra még csakcsak). Gyakorlatilag nem láttam még böngészőt ahol stabilan futott volna, csak a szívás van vele. Szóval számomra a flash nem létezik és kívánom hogy haljon ki minél előbb. A melós gépemen élvezhetetlen a netezés ha nincs adblock és flashblock, az otthoni nagy gépen meg ugyan minden megy teljesen gyorsan de plusz wattok árán.
Youtube egy része már átállt html5-re, ez úgy tudom rpi-nek jobban fekszik.
Netezésre akarom használni, így mindent meg fogok tenni hogy csak az jelenjen meg aminek valóban meg kell jelennie. Csak egy kicsivel várok el többet tőle mint egy okostelefontól. (ha jól tudom a ZTE Blade-ben is ilyen proci van, mégis nagyon jól elvagyok vele) Youtube szerintem más módon is megoldható, nem csak böngészőn belül. -
tejeskifly
aktív tag
Nálam ez a nem arra használjuk a dolgot amire való már nem újkeletű
Próbálom minél jobban kihasználni a rendelkezésemre álló hw-ket.
Jelenleg is a routeremen linux alapú a szoftver, és router mivolta mellett ftp szerver, médiaszerver, és torrent kliens is fut rajta.
Emelett még egész sokmindenre lehetne használni.
-
azbest
félisten
Na igen ez így van. A komolyabb fejlesztői boardoknak keményebb ára van. A raspi esetén pedig az adó, szállítás és a kiegészítők, amik nélkül életképtelen feljebb viszik az árat.
Sokan benézték szerintem, hogy mire való a raspberry pi. Az alapítványos bemutatókban látható quake3 és videójátszás, meg a mozdulatlan desktop mutatása, vagy az egyébb effektek jól mutatnak. Folyamatában viszon, amikor várni kell a betöltésre, vagy amikor kifut a szabad memóriából és amiatt swappelni kezd és azért akad ki, már más a helyzet. Ez a board elsősorban tanuláshoz való, ott még talán előny is az erőforrások szűkössége, hisz ez gondolkodásra sarkall. Más fejlesztői készletekhez képest olcsónak számít.
-
azbest
félisten
Hát normál desktop használattal megőszül mellette öregapád, ha eddig nem lett az. A grafius felület drivere még nincs kész, ezért nagyon lassan reagál és még a böngészőben görgetés is durván akadozik. Inkább nézz valami használt thinkpadet (6 hó garral 37eFt), mert az sem sokkal drágább, mit a pi + táp + ház + sd kártya + egyebek.
Monitor helyett analóg tévét használni sem érdemes, mert sokkal rosszabbul olvasható, mint egy rendes monitor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock lapok általában
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali mobilos kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest