Új hozzászólás Aktív témák

• vadkörte

addikt

válasz bwin.party #24501 üzenetére

Mit szeretnél vele elvégeztetni?

Ha letöltőgépnek szánod, az megoldható, hogy a Pi-n fut egy kliens ami egy USB-s HDD-re tölti a cuccot, amiről majd a letöltött médiumokat a belső hálózatból eléred. Számolj azzal, hogy a külső HDD-hez kelleni fog egy aktív USB HUB.

Be lehet állítani a Pi-t NAS-nak, de csodát nem szabad várni.
    Van Pi-re OpenMediaValult (v2 és v3 is) ez egy Pi-re optimalizált Debian alapú NAS operációs rendszer. A 2.2.5-öt kipróbáltam, a felcsatolt külső HDD egy USB 2.0 házba szerelt 160GB-os NTFS file rendszeres Toshiba vinyó volt. (az OMV nem szereti túlzottan az NTFS-t, de most nem volt sok választása a franc akarta leganyézni róla a cuccaimat) A Pi LAN-on kapcsolódik egy ASUS RT-N12 D1 router-be.

Telepítéssel - IMG kiírás - beépülők letöltése, alapszintű beállítással (lemezek, megosztások, elérések, felhasználók, jogosultságok, stb...) kb. 1 óra alatt volt egy mini NAS-om.
    Nem vártam sokat, de egész korrekt teljesítményt nyújtott. Egy telefon SMB protokollon kapcsolódva WiFi-n keresztül streamelt Kodi-ba egy HD felbontású MP4-es klippet, az asztali gépem LAN-on kapcsolódva VLC-vel játszott le egy fHD felbontású MP4 kiterjsztésű filmet, közben a Transmission töltött le egy állományt. Így ~10-20% RAM és 1-65% CPU - átlag ~15-20% - kihasználtság mellett ment a RPi2.

De mondom, csodát nem kell várni!!! Nagy mennyiségű torrent egy idejű kezelésére kétlem, hogy alkalmas a Pi. Ilyen célra jobb egy NAS, akár kész, akár épített.
    Az szerintem megoldható lehet, hogy a Pi+HDD-vel töltesz le, majd egy meglévő NAS-ra amit nem engedsz net-re, a Pi ütemezetten feltölti a leszedett állományokat és a távoli mappa van megadva a seedeléshez. Így a második NAS-nak nem kell(ene) folyamatosan mennie. Bár két szervert üzemeltetni...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés