Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz vargalex #20622 üzenetére

;] így nem melegszik

Most pihen. Az utóbbihónapokban a smartcard olvasómat próbálgattam többféleképpen:
    - raspi zero usb1.0 módban saját hubommal. Ment stabilan, de ez elvárt volt.
    - raspi zero usb2.0 módban saját hubommal. Ez is stabilnak bizonyult.
    - Raspi 1B usb2,0 módban, stabil volt. Ekkor felcsillant a szemem, hogy talán esetleg nem fagy le a readertől.
    - raspi 2B tunerekkel és oda visszadugva az olvasó: persze hogy fagy ha meghajtom. Szóval sajnos más usb eszközök mellett hajlamos ledögleni a más protokollt használó lassú usb eszköztől még mindig.

Mindegyikkel kb 4-5 hétig használtam, hogy biztosan kijöjjönek a bajok. Múltkor azt hiszem írtam is, hogy másik fajta kínai kártyaolvasóm is megérkezett. De kiderült, hogy ugyanolyan chipsetes, így vele is kijön valószínűleg, ha a tunerek mellé dugom.

Mondjuk pi zero + saját hub és sok tuner mellett nem próbáltam még :D Picit talán necces lenne 6 tunerrel :)

Így a zero lesz a smartcard reader kiszolgálója. Sebesség sem kell neki ehhez. Az majd még kialakul, hogy egy usb wifit dugok-e rá (otg adapter már úton van) vagy gpio-val kötözöm esetleg a pi2-höz és azon át hálózatoznak.

Ha így halad, minden nagyobb szolgáltatónak lesz saját online tv szolgáltatása is és lehet addigra már csak a rögzíthetőség lesz előny hozzájuk képest.

Ha meg lesz pimoronin zero, akkor lehet lecsapok mégegy példányra, de igazából szükségem nincs rá. Az usb teszteléséhez jött jól elsősorban. A két régi 1B mellé igazából nem kell zero. Ha pi3 modelA wifis lesz, akkor lehet media centernek azt fogom be, mert egy 2B-t használok wifivel arra. De még ez sem biztos, mert jó lenne netflix is. Ahhoz meg android kell, persze abból kifogni olyat, ami Widevine Level 1 certified meg ritka vagy nem olcsó. Ez a 480p-nél jobb netflix és más online tartalomszolgáltatáshoz feltétel.

Régebben volt olyan morzsa interjú után, hogy a 3-ra majd lesz chrome os. De azóta sincs hír erről. A chromium os mókolás meg pont nem jó netflixhez. Hivatalos chrome os kellene, rendes támogatással, gyorsítással.

(#20621) klampfer
    ha nem h265-ös filmeket akarsz nézni, akkor lehet a passzív borda is bővel megfelelő. Az alapsebesség talán annyi, de ha nem módosítod, akkor eleve arra áll be. Ha nincs dolga, akkor visszaveszi magát az is 600-ra.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés