- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
duffbeer
őstag
Hali mindenki! Nemrég készült el egy projektem RPi2-vel. Régóta keresgéltem jóféle digitális hangforrást. USB DAC-ok stb stb stb. Aztán rábukkantam a RPi-re köthető nagy felbontású DAC-okra, amik akár DSD audiót is képesek kisajtolni magukból, igen kedvező áron. Ezen felül a rendszer felépítésének köszönhetően lényegesen kevesebb a veszteség a hangforrás és a kimenet között.
Mivel egy ideje OSMC-t használok, ismerem valamennyire a Pi-t, beszereztem hát a szükséges minimális hardvert valamint szoftvert, RPi2 (RPi1 nem boldogul a DSD tartalommal...) + PCM5102 I2S dac, RuneAudio, valamint Volumio. Alapvető setup nem túl bonyolult, egészen addig, amíg nem kívánod az extrákat...
Régóta küzdöttem az elemekkel, kezdetekben az I2S kapcsolat létrehozása RPi2-vel... Mire működött a kütyü, belaktam RuneAudio-val. Nagyon szimpatikus szoftver, de aztán mint minden építő jellegű ember, telhetetlenné váltam:DAC szolid átalakítása, kimeneti szűrők WIMA-ra cserélése, aranyozott RCA. A fesz szabályzók is lehetnének jobbak és zajmentesebbek, de az én fülemhez ez bőven megteszi.
Kellene egy kijelző...
HD44780 kompatibilis LCD volt itthon néhány, de az snassz... Beszereztem egy 16x2-es i2c OLED kijelzőt. Természetesen a HD44780-as i2c driverekkel nem működött. RuneAudio Arch linux alapokon nyugszik és mivel a jelek szerint a támogatottsága Raspberry-n elég gyér, nem sikerült működésre bírni a kijelzőt (hazudok, a kijelző működött, csak nem kommunikált a zene lejátszó daemonnal különböző python nyavalyák miatt), szóval csere Volumio-ra, Raspbian alapokon. Ezzelröccenésmentesenösszejött.Ez így még mindig kevés, nehogy már külön kelljen leállítani a rendszert majd egy ótvar kapcsolóval áramtalanítani...
Beszereztem egy ATXRaspi-t. Aki nem ismerné, egy ATX tápegység jellegű... tápegység... Kommunikál a Raspberry-vel gombnyomásra bekapcs, majd gombnyomásra szoftvert leállít és áramtalanít.Így már késznek érzem a projektet, már csak valami pofás doboz kell neki...
Csatolok két fotót az eszközről. Ha lesz időm, egyszer megírom Logout-on a teljes hardver + szoftver felépítést, csak jussak el oda...Addig is, ha valakinek kérdése van, írjon privátot. A fórumot sajnos nem tudom folyamatosan nyomon követni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Xbox tulajok OFF topicja
- Stellar Blade
- Nyaralás topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest