Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- suste: Openwrt Barrier Breaker 14.07 saját verzió Tp-link routerekre
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nmania
csendes tag
Az aktív usb hub tápjára gondolsz vagy a raspi tápjára?
Előbbi egy "König Active USB Hub", a dobozán úgy reklámozza, hogy 5V 2A a kimenete, azonban az adapterre már 5V 1000mA van vésve... (mindenesetre én most csak egy 2.5"-os külső HDD-t dugok rá, annak elvileg az 500mA is elegendő..)A raspit egy másik táp szolgálja, ami 5V 1000mA (felirat alapján), illetve egy kindle adapter is van tartaléknak, amire 4.9V 850mA van írva (ehhez kellett egy usa -> eu átalakító, ami picit megnehezítette az indítást, de végül sikerült konktaktust teremteni
)Amit ma sikerült mérni: netről letöltés raspin wgettel. (ftp-ről, 40Mb-es digi nettel)
Nagyjából 4-5MB/s-t regisztrált a kliens, eközben 80-90%-os CPU használatot jelzett a top.
Ezt el is fogadnám, hiszen kihajtotta a biteket az isp-ből, de végül megfagyott a dolog újfent.
(És nem csak az usb, utána már ssh-zni sem tudtam a raspira -- ezt a kindle-s táppal megismételtem, de itt se jutott a 600MB-os teszt fájl végére sajnos
)Ez picit lelohasztotta a nagy raspimániát nálam, hiszen ez lett volna számomra az egyik cél, hogy a HDD-t átköltöztetem a routerről őreá..
Mi lehet a probléma? Hogy tudnám ezt "kidebuggolni"?

Új hozzászólás Aktív témák
- ASRock AB350M Pro4 PC, Ryzen5-1400 proci, 512 GB MVMe SSD, 4 GB VGA
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +32GB DDR5 kit +ASROCK Z890 PRO-A! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- Eladó! Mac mini M2 & Magic Keyboard
- Eladó gamer PC RTX 3080 / i5-11500 / 32GB RAM/CSERE OK
- Asztali PC , Ultra 225F , RTX 5070 , 32GB DDR5 , 1TB NVME
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - PS4 "okosító" lemez kapható!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4428
- MSI Cyborg 15 - 15.6"FHD 144Hz - Intel 7 240H 16GB - 1TB - RTX 5060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! I5 6500 / GTX 1050Ti / 8GB DDR4 / 240GB SSD
- PNY RTX 5070 Ti // Felbontott, új // SZÁMLA // GARANCIA //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)
)
wassermann