Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Freddy TNT
    őstag

A tuszkolás alatt arra gondoltam, hogy szerintem csak akkor ír a másik vezérlő a tükrözött vinyóra, miután az elsőn végbement a módosítás.

Ez biztos nem igaz. Linux alatt tuti nem.

igaz, hogy külön buszon vannak,de az adatok így kétszer is megjárják az alaplapot. +2*2x (n-szer)

Bocs, de ezt tényleg nem értem.
    A) eset: 1 vezérlõ. Adat megy 2x ugyanarra a kártyára, de külön diszkre.
    B) eset: 2 vezérlõ. Adat megy 1x az egyik 1x a másik kártyára.
    Szerintem prociterhelés szempontjából a kettõ ugyanaz.

Mivel plusz egy vezérlőröl beszélünk,ezért kizártnak tartom, hogy ne használna ugyan annyi CPU-t, mintha csak egymagában lenne.

Huhh? Csak azért mert ''van''?
    Nekünk egyébként 2 vezérlõnk van a gépekben, mert 1 kevés. Tehát a kérdés nem az volt, hogy 1 vagy 2 vezérlõ, hanem az, hogy a vinyókat szétosszuk-e vagy legyen egy tömb egy kártyán.

Linux....az emberünk nagy valószínűséggel win-t használ. De ne firtassuk. Linuxban sok ficsőr van ez tény.
    A: ha Hw vezérlő akkor ugye megoldja magától. Ha soft,akkor vagy a gép küldi kétszer vagy ez is megoldja csak szoftveresen(+CPU) nem vagyok biztos a működésében,de szerintem az utóbbi.

B:szerintem meg nem ugyan az,mert a másik vezérlővel is foglalkozni kell. És minden alkatrész ami aktívan működik a rendszerben CPU-t igényel. Elvégre nem az égből jön, hogy mit írjon.Különösen szoftveres esetben.

És nem csak úgy ''van'' hanem ahhoz, hogy munkára bírjuk igen is CPU kell. Szerintem.

Az utolsó bekezdésben nekem nem világos akkor a kérdésed. :(

Új hozzászólás Aktív témák