Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Formaster
    addikt

Na most ott tartok, hogy találtam egy félig leszakadt ellenálást a rossz winyo nyákján (fogalmam sincs hogy szakadt le bevolt rakva a gépbe lehet tulmelegedett nemtudom) és én visszaforrasztottam. Megy a vinyo a RAID vezérlő müködőnek látja, de mikor indul a win 7 lemezellenörzést akar csinálin. 2 partició volt rajtuk egy rendszer és egy adat. A rendszeren akart ellenőrizni fura volt mert a fejlécben vagy micsotában tudjátok ahol ilyeneket ir hogy "volume/disk" stb ott volttak "?" -jelek és én eddig nememlékszem hogy lettekvolna ott ilyenek. Hú, desokat pofázok. Na de nekem az adatrol kellenének dolgok foleg, de az ellenörzés megszakitása után nemindul a rendszer, kiirja hogy megszakitva de utána semmi sem történik. Nemmerem hagyni futni az ellenörzést mert nemtudom meddig fogja birni a vinyó. Betettem letölteni egy Hiren's BootCD-t szerintetek ott van olyan progi amivel életre tudom kelteni az adat particiot vagy valami massal kellene probálkoznom?

Személyes tapasztalat, hogy ilyenkor inkább ne erőltesd a dolgot. Rendszert indítani nagyon veszélyes egy megváltozott áramkörű merevlemezről. Természetesen, ha az adatok nem életbevágóak, pótolhatatlanok stb, akkor kedvedre próbálgasd. Egyébként, ha mégis azok, akkor jobb, ha minél előbb felkeresel egy szakit. Ő speciális eszközökkel másolja le a vincsid összes bittartalmát, miközben a fej, csak egy kört megy a vinyón. Abban a pillanatban, hogy rendszert indítasz, a kockázatok több 10x megnőnek.

Nekem egy notiban elázott a vinyó áramköre működés közben. 2 cég 6 évi könyvelése volt rajta. A szaki 50e forintból helyreállította a teljes tartalmat, oprendszerrel együtt. Mindezért Szigetszentmiklósra kellett mennem, plusz kellett egy vinyó amire felmásolja a régi tartalmat. Mindestül 50 pénz nem is olyan sok, ahhoz képest hogy a *ÜRT Kft telefonon annyit mondott, hogy ha nem kell felnyitni a vinyót, akkor már 250e Ft-ból is megúszhatom.

Ja és tényleg vigyázz a próbálgatással, ha véletlenül parkolóállásba kerül a fej olvasás közben, vagy elkezd összevissza írni, akkor végleg vége a történetnek.

Új hozzászólás Aktív témák