Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  RAID

Hozzászólások

(#6947) Formaster válasza BlooD eYe (#6946) üzenetére


Formaster
addikt

Személyes tapasztalat, hogy ilyenkor inkább ne erőltesd a dolgot. Rendszert indítani nagyon veszélyes egy megváltozott áramkörű merevlemezről. Természetesen, ha az adatok nem életbevágóak, pótolhatatlanok stb, akkor kedvedre próbálgasd. Egyébként, ha mégis azok, akkor jobb, ha minél előbb felkeresel egy szakit. Ő speciális eszközökkel másolja le a vincsid összes bittartalmát, miközben a fej, csak egy kört megy a vinyón. Abban a pillanatban, hogy rendszert indítasz, a kockázatok több 10x megnőnek.

Nekem egy notiban elázott a vinyó áramköre működés közben. 2 cég 6 évi könyvelése volt rajta. A szaki 50e forintból helyreállította a teljes tartalmat, oprendszerrel együtt. Mindezért Szigetszentmiklósra kellett mennem, plusz kellett egy vinyó amire felmásolja a régi tartalmat. Mindestül 50 pénz nem is olyan sok, ahhoz képest hogy a *ÜRT Kft telefonon annyit mondott, hogy ha nem kell felnyitni a vinyót, akkor már 250e Ft-ból is megúszhatom.

Ja és tényleg vigyázz a próbálgatással, ha véletlenül parkolóállásba kerül a fej olvasás közben, vagy elkezd összevissza írni, akkor végleg vége a történetnek.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  RAID
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.