Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorbi
addikt
válasz
megint én
üzenetére
Szia!
Nem tudom mit értesz az alatt, hogy lassan bootol, lassan tölt a gép, de ezeken egy raid kimondottan NEM fog sokat változtatni. Ha van egy szimpla, de gyors (mondjuk igen, a Samsung F3-as széria elég gyorsnak mondható) merevlemezed, illetve egy egészséges rendszered, akkor a bootolásnak nem szabadna gyanúsan sokáig tartania (kérdés az, hogy tudod-e mik indulnak a háttérben, víruskereső induláskor végez-e gyors ellenőrzést, stb.)
Az alaplapodról csak ennyit: [link], ha veszed a fáradságot és megnézed a Gigabyte oldalán (vagy épp a kézikönyvében) a specifikációt, magad is láthatod hogy: Support for SATA RAID 0, RAID 1, RAID 5, and RAID 10 Ezzel minden elmondtam, magát a szoftveres (Win alóli) Raidet ne is feszegessük, arról egyébként bootolni sem tudnál ha jól tudom. A prociterhelés miatt ne aggódj, gyakorlatilag elenyésző (kb. 0-3%).
Első lépés: lementesz mindent, úgyis újra kell telepíteni a Windows-t.
Második: attól függ, jelenleg a bios-ban hogy van beállítva a HDD vezérlő. Ha nem RAID módban van, akkor arra kell állítani, utána lesz saját külön RAID bios szekció a POST folyamatnál. Abba belépve, ott létre tudod hozni a két F3-as vinyót kiválasztva a raid0 (stripe) kötetet, a csíkszélességet szerintem hagyd a default értéken. Ezután mehet a Win telepítés, a Win egy db "HDD-t" fog látni azon a néven, amit a raid biosban megadtál neki (tul.képp a raid kötet lesz ez - egy lemezként kezeli, 1000 GB-osként ha mindent jól csináltál). Ezt telepítéskor úgy partícionálod, ahogy neked jól esik.Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Csere-Beszámítás! Samsung 990 Pro 2TB Nvme SSD PCIE 4.0!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 860 Evo 500GB M2 Sata SSD
- Eredeti fake/full kamu 1TB SSD + kamu 512GB sd cardel (ajándék)! Oktatás, blog, prezentációs célra!
- M2 Sata 256 / 512 SSD-k / Intel / Samsung / Sandisk /
- Apple iPad 7 32GB (3 hó Garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo L14 Ryzen 5 4500U Refurbished - Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest