- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: PC házat cseréltem, avagy tényleg olyan híg-e az olcsó hús leve?
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
Új hozzászólás Aktív témák
-
szepizoli
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket, illetve tanácsotokat kérném az alábbi kérdésben:
Eddig nem használtam RAID tömböket, azonban most elgondolkoztam rajta, ugyanis a négy darab különböző típusú és méretű merevlemezeimből a rendszer hdd tönkre ment. Jelentősebb adatokat nem vesztettem, mert munkámból kifolyólag hetente archiválok, viszont a gépen tárolt adataimat szeretném biztonságosabb környezetben tudni. Arra gondoltam, hogy a legnagyobb 1.5 TB-os Samsung hdd mellé vásárolok egy ugyanolyat és csak ezt a két lemezt RAID1 tömbbe kötöm, a többi lemez marad „normál” módban. Az újratelepítendő windows7 maradna egy darab lemezen, vagy ide is vennék egy ugyanolyan lemezt és RAID0 tömbön futna a operációs rendszer.
A kérdésem, hogy ezt a vegyes (RAID0 + normál hdd-k + RAID1)rendszert egy ICH10R alaplapi vezérlő meg tudja-e oldani? A BIOS-ban AHCI vagy RAID beállítást kell alkalmaznom?A segítségetek előre is köszönöm, illetve szívesen fogadom, ha van más javaslatotok is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Máris elfogytak az idei évre szánt HDD-k a Western Digitalnál
- Milyen notebookot vegyek?
- SSD kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- PlayStation 5
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- nVidia Quadro RTX 3000 Max Q SFF - Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB Cream használt, karcos kijelző 6 hónap garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - MÁR 13.00-S PS4 IS!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest