Hirdetés
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- aquark: Zsebszámológépek
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pojzon
tag
Sziasztok!
Szeretném a tapasztaltabbak segítségét kérni a dilemmám eldöntésében.
Gondoltam, hogy kicsit fejlesztem a gépem jelenlegi háttértár-rendszerét, ami jelenleg van az 3db WD 320-as vinyókollekció raid0-ban használva. Két partíciót alakítottam ki az egyiken a rendszer és a telepített programok helyezkednek el, a másikon adatokat tárolok. (filmek, zenék játékok, stb)
Azon méláztam, hogy milyen új kombinációt alakítsak ki. Első körben arra gondoltam, hogy veszek 3 640-es WD caviar blak-et és ugyan így használom a dolgokat mint eddig. Másik alternatíva, hogy 3db WD velociraptort veszek és szintén raid 0-ban használom, de ugye ez mind anyagilag, mint tárhelyileg nem annyira nyerő..Aztán azon is felmerült, hogy veszek egy 150-es raptor rendszervinyónak meg programoknak és 2db caviar black vinyó az adattárnak. (ha raid 1-be raknám a tároló vinyókat, akkor nagyobbakat, ha raid 0-ba akkor elegendő kisebb méretűek is)
Szóval a lényegi kérdésem az lenne, hogy a jelenlegi konfigurációhoz képest melyik milyen sebességbeli lülönbséget jelentene? Természetesen ha új rendszer épülne fel, akkor már biztonsági szempontok is előtérbe kerülnének. Ami jó lenne, hogy ha a jelenlegi sebességből nem kellene sokat áldozni, vagy akár gyorsabb is lenne a mostaninál.

Segítségeteket előre is köszönöm!

szerk.: azt elfelejtettem írni, hogy Intel-féle sw raidvezérlőm van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Filmvilág
- PlayStation 5
- Parkside szerszám kibeszélő
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Horgász topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Kingston Fury Renegade PCIe 4.0 m.2 SSD (7300mb/s) ÚJ! BONTATLAN! 3 ÉV GARANCIA!
- Samsung 870 EVO 250Gb keveset futott ssd
- SAMSUNG 980 500GB M.2 NVME PCI-E 3.0 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- SK HYNIX PC611 1TB M.2 NVME PCI-E 3.0 - 100/100 -as - Eladó!
- 2 db WD Purple 4TB SATA HDD (100/100% hibátlan állapot, HD Sentinel képekkel)
- Jó áron eladó Lenovo ThinkPad T14s Gen 3/i5-1240P/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia/
- AKCIÓ! Asus H110M i5 7500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- 235 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4426, 100% AKKSI
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest