Új hozzászólás Aktív témák

• Shrike7973

senior tag

Hali!
    Haver megkérte hogy menjek el hozzá újrarakni a windowst. A kérését kieglszítette azzal hogy szeretne RAID-ot is kiépiteni. Két DB sata vinyóból, mind2 samsung. JÁrtas vagyok az informatikában, sok midnent tudok de mivel nincs két vinyóm csak egy, ezért ilyet még nem csináltam. De tudom hogy mire való és hogy létezik meg ilyenek. Arra való hogy egyesítsünk vinyókat és egynek lássa a windows ugye? windows reinstallnál én ezt ugy szeretném kivitelezni, hogy windows reinstall előtt még bemegyek biosba, aktiválom a raid módot, restart, feljön a kiirás, ctrl i kombinációval feljön az ablak (gigabyte alaplap), és rámegyek arra hogy hozza létre, ott kihangsulyozza a lap hogy minden adat törlődik. Gondolom ekkor egy formázás játszódik le. Utána windows install és mident ugy csinálok mintha a saját gépemet csak a raid drivert is felteszem amit leszedtem a honlapról. Jó a józan paraszti logikán alapuló elképzekésem?
    A gép:
    Gigabyte GA-8IK1100
    Ati 9600 pro (ehhez felrakhatom a legrisebb catalystot vagy tegyek neki egy korabelit vmi 5...x et? Melyikkel járna jobban? CoD2 zik néha azt tudom)
    2 vinyó:
    HD160JJ/P
    Capacity: 160GB
    Spindle Speed: 7200RPM
    Interface: SATA II
    Buffer Size: 8MB

&

SP1614C
    Adatok ugyanazok. (lehet cska sima SATA az 1614es.)

Új hozzászólás Aktív témák