Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Syde

tag

Lenne egy kis problémám. Úgy néz ki haldoklik a RAID 0-ás tömböm. Teszi ezt úgy, hogy nem igazán volt hosszú életű. Egy hete hoztam létre. Két teljesen új és teljesen egyforma Hitachi HDD-ből. A rendszer folyamatosan lefagy. Mind XP, mind pedig a VISTA. A lefagyáskor a hang beakad. Nincs újra indulás. Ha VGA lenne a ludas, akkor az jelentkezett volna a specifikus tesztben, ugyanez igaz a CPU + RAM párosra is. De ez azért is kizárt, mert minden alapon van.

Az alaplap tipusa az adatlapomnál. Elvileg a lapon két különböző RAID vezérlő van. Most az Intel ICH9R hídon vannak a lemezek. De ezen felül van Jmicron chip is. A kérdésem, ha én áteszem a lemezeket erre, akkor hogy érhetem el, hogy az adatok ne vesszenek el? Illetve, hogy megmaradjon a tömb?

"Szinte" biztos vagyok abban, hogy a háttértárban van a hiba. Akár fizikális probléma valamelyik lemezen, akár a híd hibája. De másodsorban az gond, hogy nem tudom szándékosan a rendszer-összeomlást előidézni. Hiába csinálok különböző lemezműveleket, szabályozottan soha nem jelentkezett a fagyás. Persze ettől függetlenül indirekt igen gyakran jelentkezik. Néha asztalon is, de legtöbbször alkalmzás alatt. Arra, gyanakszom egész konkrétan, hogy a cache-el lehet valami. Ebből adódik a második kérdésem. lenne valamilyen program vincseszter tesztelésre? HDD sentinelt próbáltam, de nem találtam ilyen funciót benne, sőt a kötetben lévő lemezeket felsem ismerte. Everest sebbeségmérő modulja sem megfelelő,mert egyszer sem szállt el közben a rendszer. Olyan kellene, ami igazán megdolgoztat és tesztel.

Valószínű, hogy még a mai nap folyamán. Valamelyik OS ről csinálok egy partrició mentést. Ráteszem egy független HDD-re és azzal tovább tesztelek.

Egyébként meg baromira elegem van. Annyira utálom az ilyen X-akta hibákat........ Külön-külön minden jó, de egyben egy nagy rakás... :(( :(( :(( .

Új hozzászólás Aktív témák