Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
tknof1871
őstag
Üdv! Windows 10 Home, 64 bit, Tárolóhelyek
Előzmény:
Évekkel ezelőtt 2 darab egyforma és új HDD-vel csináltam tárolóhelyet. Kétutas tükrözés-t választottam. A kétutas tükrözés két példányt tart fenn a fájlokból, és egy meghajtó meghibásodása ellen véd, Szerintem ez RAID 1, de ezt a megnevezést valamiért nem akarja a Microsoft használni. Tehát ez a Microsoft saját szoftveres megoldása RAID 1 létrehozására. Ez a 2 HDD 1 darab partíció.
Az egyik HDD állapota elkezdett rohamosan romlani a HD Sentinel szerint. Sok rossz szektor van rajta.
Végre sikerült az új HDD-t a tárolóhelyhez adni. Még mindig kétutas tükrözés, 1 darab partíció a tárolóhely, de már 3 HDD alkotja. Mindhárom HDD ugyanakkora kapacitású, ugyanakkora a forgási sebesség, CMR mindegyik, cache ugyanakkora. Lehet, pontatlan kifejezést használok. Amikor az új HDD-t hozzáadtam, akkor alapból pipa volt egy opció mellett. Az opció neve azt hiszem Meghajtóhasználat optimalizálása. Úgy gondoltam, ha a Microsoft úgy döntött, ez alapból be van jelölve, akkor jobb, ha bejelölve hagyom. Órákon át tartott a folyamat és elkészült.
De ez most egy normális állapot?
Vezérlőpult > Rendszer és biztonság > Tárolóhelyek. Itt lenyitom a Fizikai meghajtók-at. Ott a 3 HDD/fizikai meghajtó és az új HDD-hez azt írja 49% felhasználva. De a 2 régi HDD-hez azt írja 74% felhasználva.
Ez kétutas tükrözés, szerintem az RAID 1. Mindegy hány fizikai meghajtó alkotja, minden fizikai meghajtónak teljesen egyformának kell lennie tartalomra. Hogyan lehet eltérő a HDD-k/fizikai meghajtók felhasználása? Nálam minden fájlból 3 darabnak kell lennie, mert 3 fizikai meghajtó van. Szerintem 74%, 74%, 74%-nak kellene lennie minden fizikai meghajtónál. 49%, 74%, 74%? Nem értem.
Talán akkor lett volna 74%, 74%, 74% ha kiveszem a jelölést a Meghajtóhasználat optimalizálása elől?
A 3 fizikai meghajtóból ha az egyik tönkremegy, akkor mi lesz? Legnagyobb eséllyel a 3-ból a sok hibás szektorral rendelkező fog tönkremenni. Amikor ez megtörténik, akkor fogja a Windows a 49°-ost 74%-ra tölteni?
Azt hiszem utólag is ki lehet venni a bejelölést a Meghajtóhasználat optimalizálása elől. Ha most kiveszem, akkor a 49°-ost 74%-ra fogja tölteni?
Természetesen így nem is merem kivenni a tárolóhelyből a rossz kondíciójú fizikai meghajtót. Talán nem is fontos kivenni. Mondjuk még azonosítani se tudtam a Windows 10 Tárolóhelyek > Fizikai meghajtók listájában. A sorozatszámot kiírja, az nyilván egyedi. A HD Sentinel valami almenüben dughatta el.
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS (210-AZBV)
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest