Új hozzászólás Aktív témák

• Lacces

őstag

Sziasztok!

Nagy gondban vagyok, nem tudom melyik programozási nyelv és platform állna hozzám közelebb, melyiket válasszam?

Sajnos én egyetem csúsztam 2 évet... ez az én hibám, bevallom lusta voltam, és ha nehézségeim akadtak a programozási tárgyaimmal, akkor nem voltam elég kitartó.
    Az utóbbi néhány hétben nagyon összeszedtem magam. De nem tudom, hogy melyik lenne a jó és megfelelő programozási környezet, nyelv, amelyben elmélyítsem a tudásomat.

Régen tetszett a asp.net, az mvc részével dolgoztam is egy darabig, de nem szerettem meg... a sima asp.net-tel pedig hobbi szinten szívesen foglalkozom. De kevés a cég, akinek ez kell. Oda nagyon magas tudással tudnék csak belépni.
    Érdekel a php is, most azt fogom tanulni mysql-el a nyáron. A Drupal cms is nagyon érdekesnek tartom, illetve van egy alap xhtml, css tudásom, és most fogok bele a Jquerry-be is. (könyvek könyvtárból kikölcsönözve).
    C#-ot tanultam, de nekem szintén nem jött be sajnos. Valahogy úgy vettem észre, hogy Java-hoz könnyebb megoldani a beadandókat. És a Nagy Gusztáv című Java jegyzet meghozta hozzá a kedvem, így azzal is fogok nyáron foglalkozni. Bruce Eckel könyve megtetszett, és ez alapján a C++ még az ami nagyon vonzz.
    De nem tudom, hogy melyikkel foglalkozom mélyebben...

Szerintetek mi alapján kell dönteni? A .net-es technológiák iránt sokáig érdeklődtem, T4B-re is mentem, meg nyári képzésre is. De valahogy a sok egyetemi beadandó progik kudarca miatt, elvette a kedvem tőle... Meg úgy érzem, hogy úgy igazán jó könyvek kevés van belőle, mint Java-ból.

Rövid távon, php és mysql + jquerry vagy javascript az amivel úgy foglalkoznék, de hosszabb távon biztosan beleunnék.
    A java mellett szól az android platform is. Na meg, hogy egyszer szeretnék majd egy Macbook-ot :-).
    Viszont a C++ mellett, hogy talán egyszer majd felvételiznék Mérnök Info-szakra MSc-n, vagy egy külföldi egyetemen, ahol a C++ hardverközelibb nyelv tudtommal. De ennek elsajátítása nehézkes lehet.

Illetve a között vacilálok, hogy 2 hónap alatti nyári szünetemnél melyik nyelvet lehet úgy mond hamarabb "megtanulni az alapokat"? (Java és C++-ra gondolok)
    A .net egy devportálos cikk miatt is elriasztott...

Bár lehet algoritmikusokat is kéne találkoznom, arra tudtok valami jó könyvet? weboldalt? ahol különböző forráskódok vannak, pl.: lexikografikus keresésre, mintaprogramok stb.

A válaszokat előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés