- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Depression: Hardver rúzs effektus?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Pajac: Nincs rá kapacitásom
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Eszelős szívatás : kijelzőtükrözés 2026
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
Elolvasva ezt a kommentedet olyan érzésem van, hogy vagy te olvastál egy másik könyvet, vagy én. De persze nehéz megmondani, mert valójában amikor erről beszél az ember valakivel, akkor nem szimplán a könyvben elhangzó dolgok vannak benne, hanem az azzal összefüggésben máshol olvasottak is. Én az általad leírt dolgok egy részére határozottan nem ebben a formában emlékszem. Én biztosan elég régen olvastam, olyan 7 éve kb. Viszont vannak újabb könyvei is, lehet az azokban leírt pontosítások miatt emlékszem máshogy már a korábbi könyveire is.
Az viszont nagyon gykori, hogy a könyvben leírtakat félreérti, félremagyarázza valaki és ebben a formában erölteti. Az valóban káros tud lenni.
Én például a DRY-nál úgy emlékszem, hogy benne volt a könyvben, hogy olyan esetekben kell csak kiemelni a közös dolgokat, amikor azok nagyon nagy valószínűséggel együtt fognak változni a jövőben is. Valamiért dereng, hogy a dry kapcsán is előjön a yagni, de lehet ezt már megint csak a minden egyéb olvasmányaim miatt hozza elő most az agyam.
Szerintem a clean architecture könyv ami későbbi is nagyon jó, bár azt kell mondjam, hogy clean architecture/hexagonal architecture kapcsán amiket olvastam, a legtöbbször az a gond, hogy nem elég gyakorlatias a dolog. Pedig néhány praktikus megoldás végiggondolása nélkül az elmélet erőltetése elég szarul tud elsülni.
Van egyébként functional programming könyve is, de azt nem olvastam még.
Alapvetően a közepes programozók rossz megoldásai azért vannak, mert eleve nem képesek a kritikus gondolkodásra, meg a kontextusban értelmezésre. Tök mindegy, hogy mit olvasnak, a végeredmény az lesz, hogy közepes programozók maradnak. Biztos vagyok, hogy vannak olyan könyvek amiket elolvasva ettől sokkal nagyobb hülyeségeket is csinálnának.Engem elsősorban a refactoring for the sake of refactoring jellegű akciók zavarnak, de ez megint nem a könyvek hibája, hanem az azokat értelmezni képtelen embereké.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- PCI Express 7.0 – Brutális sebesség, de minek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- NIOH 3
- Arc Raiders
- Bittorrent topik
- A Razer új klaviatúra-zászlóshajóját meglátva biztos félrenyeled a teát
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Autós kamerák
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- AKCIÓ! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- AKCIÓ!!!! Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- KÉSZLETKISÖPRÉSI UltraAkcióóó! MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia - több színben!
- Gamer PC-Számítógép! Felsőkategória! R7 9800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD / Noctua !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest