-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
Elolvasva ezt a kommentedet olyan érzésem van, hogy vagy te olvastál egy másik könyvet, vagy én. De persze nehéz megmondani, mert valójában amikor erről beszél az ember valakivel, akkor nem szimplán a könyvben elhangzó dolgok vannak benne, hanem az azzal összefüggésben máshol olvasottak is. Én az általad leírt dolgok egy részére határozottan nem ebben a formában emlékszem. Én biztosan elég régen olvastam, olyan 7 éve kb. Viszont vannak újabb könyvei is, lehet az azokban leírt pontosítások miatt emlékszem máshogy már a korábbi könyveire is.
Az viszont nagyon gykori, hogy a könyvben leírtakat félreérti, félremagyarázza valaki és ebben a formában erölteti. Az valóban káros tud lenni.
Én például a DRY-nál úgy emlékszem, hogy benne volt a könyvben, hogy olyan esetekben kell csak kiemelni a közös dolgokat, amikor azok nagyon nagy valószínűséggel együtt fognak változni a jövőben is. Valamiért dereng, hogy a dry kapcsán is előjön a yagni, de lehet ezt már megint csak a minden egyéb olvasmányaim miatt hozza elő most az agyam.
Szerintem a clean architecture könyv ami későbbi is nagyon jó, bár azt kell mondjam, hogy clean architecture/hexagonal architecture kapcsán amiket olvastam, a legtöbbször az a gond, hogy nem elég gyakorlatias a dolog. Pedig néhány praktikus megoldás végiggondolása nélkül az elmélet erőltetése elég szarul tud elsülni.
Van egyébként functional programming könyve is, de azt nem olvastam még.
Alapvetően a közepes programozók rossz megoldásai azért vannak, mert eleve nem képesek a kritikus gondolkodásra, meg a kontextusban értelmezésre. Tök mindegy, hogy mit olvasnak, a végeredmény az lesz, hogy közepes programozók maradnak. Biztos vagyok, hogy vannak olyan könyvek amiket elolvasva ettől sokkal nagyobb hülyeségeket is csinálnának.Engem elsősorban a refactoring for the sake of refactoring jellegű akciók zavarnak, de ez megint nem a könyvek hibája, hanem az azokat értelmezni képtelen embereké.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- A frissített, béta verziójú NVIDIA Apphoz készült az új GeForce driver
- Hardcore café
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Mozilla Firefox
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cicomától mentes Palit GeForce RTX 5060 a kevésbé tágas gépházak gazdáinak
- További aktív témák...
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón - 1" Hasselblad kamerával
- Thinkpad X13 Gen3 13.3" FHD+ IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe gar
- Apple iPhone 12 Mini 256GB Kártyafüggetlen, fekete színben, 3 hónap garanciával
- Új Acer Predator 16 WQXGA 165Hz G-Sync i9-13900HX 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- Számítógép, ryzen 5 2600, RX 580 8GB, 16gb ddr4, 512gb ssd, 1tb hdd
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest