Új hozzászólás Aktív témák

• VikMorroHun

őstag

válasz #85259337 #19099 üzenetére

Ahogy t256 írja, nézz meg egy nyelvet, kezdj bele az alapokba. A mai legtöbb magas szintű nyelv C/C++ alapon működik, emiatt sok hasonlóság van bennük. Amit (kezdetnek) egyik nyelven megtanulsz, jó lesz másiknál is. Egyúttal el tudod dönteni azt is, tetszik-e az adott nyelv, vagy sem.

Pl. sokan dicsérték a Rustot, hogy mennyire biztonságos, meg szinte tökéletes programozási nyelv. Belenéztem (elég volt a Wikipédia oldalát elolvasnom, úgy emlékszem); a lényeget rögtön láttam: az utasítás szerkezete hasonlít az Oblivion Script Extenderhez, amivel régebben foglalkoztam, viszont összességében nem nyerte el a tetszésemet, úgyhogy nem láttam értelmét elmerülni benne. Java ugyanez; rengetegen használják, de nekem valahogy mégsem jött be.

Ami fontos, hogy képesnek kell lenned összetett problémákat részekre bontani, áttekinteni, automatizálni. Végül is ez a programozás lényege. :)

A mesterséges intelligencia problémáját szerintem jól látod, bár most még nincsenek azon a szinten, hogy teljesen kiváltsák a programozókat. Kell még nekik pár év fejlődés.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés