Új hozzászólás Aktív témák

• pmonitor

aktív tag

válasz skoda12 #17935 üzenetére

Nagyrészt igaz, amit írtál az első és harmadik mondatodban. Ha beleolvasol a webhelyemen lévő releváns oldalra, akkor nagyon nagy valószínűséggel rájössz, hogy mi(k) hozz(a/ák) ki belőlem ezt az általad eltúlzott, de azért közepes igazságtartalommal rendelkező viselkedést. Ide nem linkelhetem be a releváns oldalt, mert már 1-2 - szer kitiltottak miatta. De öncenzúrát gyakorolva megpróbálom a lényeget leírni.
    A nagyon rövid válasz, hogy én a prog.hu-n "nevelkedtem". Sztem. ezzel mindent megmondtam(legalábbis azok számára, akik ismerik azt az oldalt. Én ott tartottam magam ahhoz, hogy minél jobban megoldjak/elmagyarázzak dolgokat(ha erőmből futotta, akkor rövid példakódokkal tarkítva*). Utáltak is ezért rendesen. Én hülye azt hittem, hogy példával legalább 1-2 nick talán követi a hozzáállásom. Tévedtem. Mindent megtettek azért, hogy ne az én megoldásom fogadja el a (néha beépített) kérdező. Vagy a "rizsa" kapja a megoldást.
    Többek között én is hangot adtam ezen véleményemnek. Na meg annak a véleményemnek, hogy a pontozás csak dísz. Ezt a témát több aspektusból közelítettem meg. Pl. az egyik "válasz" az volt arra, hogy miért a "rizsát" részesítik előnyben a példakóddal szemben, hogy a megoldásra való "rávezetés" előnyt élvez. Igen ám! De akkor hogy egyeztethető össze a pontozási rendszerrel? Meg még volt 1-2 dolog, amit most itt nem részletezek, hogy ne legyen túl terjedelmes a hsz-em.
    Aztán azon "húztam fel" magam 2-3 éve, hogy törölve lett az "1D vágás optimalizálás Delphiben" című topic is. Amiben "viszonylag objektív dolgok" is voltak a talán "lehetséges megoldásra". De arra mindenképpen, hogy objektíven el lehessen dönteni, hogy 2 vágásminta közül hogy lehet eldönteni, hogy melyik a jobb megoldás(vagy egyenlők-e). Ennek a topic-nak a törlésén húztam fel magam nagyon. Többek között ezért tettem közzé az oldalamon a "Cutter" néven szereplő programocskám. A prog.hu-nak, mint "Magyarország legnagyobb fejlesztői portáljának" tudomásom szerint a mai napig nincs "iránymutatása/elképzelése" az amúgy emberi futásidő alatt megoldhatatlan problémára. Viszont az egész topic-ot törölték. Csak azért, mert én írtam le az egyik járható út lényegét.

De nem csak a prog.hu-n, hanem itt is a rizsázás van előtérben, a megoldásokkal szemben.
    1-2 esetet ezen fórumon is leírtam, hogy szerintem mi lenne a "helyes út". Ezért ezt nem ismétlem meg. "Ha vissz lapozol pár hetet/hónapot, vagy elolvasod az oldalam ezzel kapcsolatban releváns részét, akkor megismerheted az álláspontom.
    És nekem elsősorban a noname fórumozó programozóval van a (legnagyobb) gondom(nem az 1szerű/sima programozóval). Bár azért vannak kirívó esetek, amikor a "sima" programozókkal is van problémám. De velük szemben (amennyire csak lehet) megpróbálok "engedékenyebb" lenni. Mert azért ők legalább valamit készre csináltak. Ezt azért erőteljesen figyelembe veszem a kritikáimban.

Talán sikerült leírnom a lényeget, hogy mi motivál, amikor (a te kifejezéseddel élve) beleállok a fejlesztőkbe.

#17938 (martonx): Látod ezért is akadok ki néha. Hogy vki. azért ír ide(magyar fórumra), mert szórakoztató(lehet vérpistikézni pl.). Bár mint láthatod, vannak akiknek nem. Mindannyian mások vagyunk.

* Ha jól emlé'xem, akkor 2 eset volt, amit később megbántam, hogy a kérdezőnek válaszként írtam. Az egyik az volt, hogy el sem tudta képzelni, hogy miért nem csinál semmit a VBA-ban lévő kód. A végén kiderült, hogy azért, mert comment-ben volt a kód 1 része. Erre tettem poénnak szánt megjegyzést. A kérdező meg felhúzta magát rajt. Úgyhogy később ezt megbántam. A másik esetet már pontosan nem tudom leírni.

Új hozzászólás Aktív témák