- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #17844 üzenetére
Egyreszt nekem nincs phd-m.
Masreszt nem ertem a fogalmakat amit hasznalsz, pedig lehet hogy jo a problema.
Primek: en me'g elso egyetemista eveim egyikeben irtam egy primek (lancolt(!)) listajaval, es tovabb nem cipelt maradekokkal dolgozo megoldast pascalban egy egyesuleti otletelgetesre (mondhatnam verseny de abbol nagyon kilogtam, ott valoban asm-mel tolta'k profik). ramdisk-en futtattak, es nekem az mar eleg volt hogy volt nalam lassabb programTalan 1M-ig kellettek a primek, es az asm szita nyert, de a futasi ido nagy resze a kiiras miatti konverziora ment el.
Itt most a max. 64 bites uint-ek erdekelnek gondolom, mert a zarojelben meg a 2^64-1 darab prim ertheto ki.
Nagy szamoknal sztem wikipedia, Miller-Rabin, es az alabbi (masok altal mar kiszamolt) feltetel: if n < 18,446,744,073,709,551,616 = 2^64, it is enough to test a = 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23, 29, 31, and 37.
Mondjuk lehet elvi szinten jobb nagyordos algo, de nem csak a szita nem fer el hanem barmi "csak" korabbi primeket ta'rolo megoldas, igy ez lenne az elso otletem (pontosabban a masodik, az elso hogy megkeresek egy letezo algot vagy programot ... ). Mondjuk persze ez is csak elmeleti, mert 8 byte per prim, azok lesznek vagy 10^15 darab korul igy exhas meg wolframalpha, 8ezer terrabyte jol saccolok? Ha adod a disk-et amire mentsem, irom a programot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amazon Fire TV stick/box
- Drum 'n' bass
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2107, 100% Akkumulátor
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest