Új hozzászólás Aktív témák

• Silεncε

őstag

válasz Mr Dini #13071 üzenetére

React Native vs. Ionic: nekem Ionic-al van tapasztalatom, ugye az Angulart hozza át mobilra és hozzácsap a Cordova által egy csomó natív képességet (pl: device infók, Touch ID, stb.). TypeScriptben lehet programozni (ugye, Angular), a JS supersetje, nekem sokkal jobban fekszik, mint a JS, sokkal jobban köti a kezed, jobb lesz a végső kód. Van hozzá egy csomó előregyártott widget, UI elem + akár az Angular Material is behúzható, úgy meg már kb minden van, ami egy modern apphoz kell. Nyilván a crossplatform jelleg miatt eléggé erőforrás zabáló, de egy ilyen kaliberű appnál annyira nem lényeg ez szerintem.

Reactben annyira nem vagyok otthon, de ha jól tudom, ott a nagy talány, hogy az app logikát írod JS-ben, a UI elemek pedig natívan az adot platform UI elemei. Nekem a React annyira nem jött be, amikor nézegettem, maradtam az Angularnal, de ez igazából csak megszokás kérdése.

A különbség köztük leginkább az, hogy kicsit más a célközönség. Az Ionic a webdeveket célozza, hogy át tudják hozni a webes appjukat mobilra (vagy akár PC-re, lásd Windows és a PWA-k esete), a React Native-nél pedig inkább az a cél, hogy közössé kódbázis legyen a logika, a GUI pedig marad native (azt hiszem, a Xamarin is ilyen).

Ha i eszközökre is akarsz fejleszteni, készülj fel lelkileg: nekem most nemrég kellett, hát én még annyit nem szívtam semmivel, mint egy iOS deployal. Ja és persze ahhoz kell egy iPhone + egy MacBook is :U

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés