- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- 04ahgy: A múlt, a jelen, a jövő.
- A lány, aki átformálta az életem 2
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
disy68
aktív tag
válasz
kezdosql #10387 üzenetére
"Nem az angol parancsok magarra forditasaval vannak gondok, hanem azzal, hogy mit csinal."
Egy jól tervezett programnyelvnél nem szabadna, hogy probléma legyen a beépített parancsok értelmezése. A saját osztályoknak, metódusoknak is tükröznie illik, hogy mit is csinálnak, mi a feladatuk. Ha valaki olyan neveket használ, ami nem értelmezhető, vagy pedig maga a struktúra rossz (túlkomplikált, spagetti kód, stb.), akkor az inkább tervezési hiba.
"amikor ott volt elottetek akarhany soros programocska es szidtatok a programozot, hogy azt az egy sort miert nem kommentelte, hogy mit csinal es miert"
Kódot az ember magának és más embereknek ír. A jó kód könnyen olvasható és értelmezhető. Kommentet ritka esetekben szokás használni. Valid komment lehet egy magyarázó komment persze, de csak indokolt esetben. Vannak egyéb esetek is, amikor indokolt lehet a komment.
Tudom neked ajánlani Robert C. Martin Clean Code című könyvét. Nekem sokat segített jobb minőségű kód írásában.
szerk: kommentekről, elnevezésekről is olvashatsz az ajánlott könyvben, többek között
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- Bomba ár! Acer Aspire A515 - i5-8GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I Nvidia 2GB I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest