Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
XaraX
addikt
válasz
maestro87 #7023 üzenetére
970, bocs, elírtam.
A 970 a visszakézbesítés.
Az összeg azért több, mert "meghitelezik" a szállítási díjat.
Hívhatjuk kockázati felárnak is akár, a fent írt lehetőségre, ha visszakézbesítés esetén Te sem fizeted ki, hanem inkább lemondasz a csomagról.
Szerintem logikus, ami a postára tartozik, az teljesült.
Elvitte a csomagodat a meghatározott díjért, az, hogy nem vette át a partnered, nem a posta hibája.
A díj az oda utat tartalmazza, a visszaút újabb költség. -
maestro87
őstag
Na erre voltam kíváncsi, köszi. Amúgy hol találok erről infót?
Nekem annyira nem logikus, mert gondoltam azért kérnek dupla összeget, hogy vállalják ezt a kockázatot. Erre meg még +870Ft-ot is kérnek.De akkor ezt csak azoknak találták ki, ahol a feladó nem tudja (nem nem akarja) kifizetni a díjat. GLS sem olcsó, de tőlük legalább ingyen visszakapom a csomagot.
-
XaraX
addikt
válasz
maestro87 #7015 üzenetére
Ha nem veszi át a címzett, visszamegy a csomag hozzád.
Akkor kapod meg, ha kifizeted a 2660 forintot, + a 870-et a visszaútért.
Ha belegondolsz, logikus, a szállítás teljesült, valakinek fizetni kell érte.
Amennnyiben nem fizeted ki, nem kapod meg, hanem, megy a megőrzőbe, ahol x hónapig még átveheted, ha nem, megsemmisítésre kerül. -
maestro87
őstag
válasz
ontheground #7020 üzenetére
Nem, azért ír 0Ft-ot mert bejelöltem a "Címzett fizet" opciót.
-
maestro87
őstag
válasz
ontheground #7016 üzenetére
Nem ugyanaz, itt a feladási díj 0Ft, vaterafutáron keresztül nincs ilyen opció. Csak most elbizonytalanodtam, hogy az árufizetés mezőbe milyen összeget kell beírni, ha én 10 ezret akarok a termékért kapni.
-
ontheground
tag
válasz
jozsi252 #7011 üzenetére
Ha a bot értéke megengedi, és orsó nélkül adod, érdemes megfontolni egy megfelelő átmérőjű műanyag vastagfalú védőcsövet/szennyvízcsövet, a végén 1-1 dugóval, orsóval már necces lenne, túl vastag cső kéne és nagyon megdrágítaná a csomaglást, bár orsó nélkül se olcsó a védőcső.
-
pellesmartin
tag
Üdv!
Ma délután jön egy utánvétes csomagom a GLS-től, fizetés előtt kibonthatom a csomagot,vagy nem fogja engedni a futár? -
ontheground
tag
-
maestro87
őstag
Ilyen postán maradó szolgáltatást, ahol a feladásért nem kell fizetni, igényelt már valaki?
Ha jól látom csak postán maradó (2660Ft) és házhoz szállítás esetén (3030Ft) működik.
10 ezer forint feletti utánvétes csomagoknál ez lehet jobb választás lenne mint a jófogás GLS, ráadásul a futárra sem kell várnod egész nap. Vagy kérnek valami pótdíjat tőlem, ha netán a címzett nem veszi át a csomagot? Csak nem, bár a Postánál sosem tudni. -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van nálam egy horgászbot ami eladás alatt van. Na most a bot hossza 360 és 2 tagos a bot. Szóval valahonnan kellene szereznem egy 180-200cm hosszú dobozt amibe bele tudom rakni hogy ne sérüljön meg véletlenül se. De még az életbe nem találkoztam ilyennel.
Szerintetek Postákon van ilyen hosszú dobozféleség, vagy ne számítsak semmi jóra ebből a szempontból?
-
TaaT
nagyúr
válasz
jesszjessz #7004 üzenetére
A procit benne hagyhatod az alaplapban, de a hűtőt, főleg ha torony, szereld le és csomagold be külön.
Ha tutira akarsz menni akkor egy dobozba menjen az alaplap, egy dobozba a hűtő, és ezeket belerakod egy nagy dobozba.
MPL csomagautomata nem rossz, ha belefér a mérethatárba.
A GLS sem rossz.
-
Vaterafutár MPL feladás esetén a feladás és az átvétel adatainál meg kell adni azt a postát ahol a csomagot fel akarom adni.
Mi van ha nem a kiválasztott helyen adom fel a csomagot? -
pellesmartin
tag
Üdv!
Tegnap rendeltem egy telefont, elvileg az eladó ma feladta GLS-el,de nem kaptam még ma sms-t,elképzelhető hogy feladta de csak holnap kapok sms,t azaz a kézbesítés napján? -
Rison77
senior tag
válasz
jesszjessz #7004 üzenetére
Úgy semmiképp nem adnám fel, hogy a lapon rajta van a cpu, és a hűtő is, csak is szétszerelve bármelyik futárszolgálatot is választod.
Más:
A jómagyar posta megint a feje tetején áll.. 1 napos csomag nyomkövetése...
Csak tudnám mit csináltak avval a szerencsétlen csomaggal, hogy csak 7:43-ra amikor a napi kamion már elment készítik elő a szállításhoz.. és 8:35-kor küldik el, amikor a futárok már felvették a napi adagot... Most menjek el a kézbesítő postára és csapkodjam a pultot, hogy bányásszák ki a holnap kézbesítendő csomagok közül az enyémet? Vagy egész nap autókáznak majd vele? Mert azóta nincs újabb hír róla... -
jesszjessz
tag
Üdv, úgy áll a helyzet, hogy postáznom kellene egy alaplapot, amiben van egy cpu és rajta a hűtő. Mivel soha nem küldtem sehova csomagot, így az lenne a kérdésem, hogy ezt mibe/hogyan csomagoljam, hogy ne essen baja az út során, illetve mivel küldjem? Gondolok itt a Vaterafutárra, GLS-re, vagy csak simán postán?
A válaszokat előre is köszönöm
-
dellfanboy
őstag
mi a legolcsóbb módja egy 50x40x30-as kb 5kg doboz BP-Veszprém elküldésének? dpd vaterafutárt használthatom mint nem vatera ügyfél?1250ft-ből megúsznám. jól olvasom hogy ebben az esetben nekem kell fizetni a feladás díját is? (tehát optimális esetben én mint eladó megkapom a pénzt a vevőtől (átutalás) majd kifizetem a futárna az 1250 ft-ot és mindenki boldog?)
-
törölt tag
válasz
wwenigma #7001 üzenetére
ezt rendszeresen jatszak a kulfoldi csomagokkal, sztem tok egyertelmu mirol szol, le kell jelenteni kifele, hogy hogy allnak (gondolom koltsegbe se mindegy mit) ezert szepen nyomjak bele a sikeretelen kezbesitest, meg a cimzett nem talalhatot ergo dolgoznak, amik valotlan kamu statuszok, de kifele ezzel takarodznak.
-
wwenigma
Jómunkásember
Bementem, odaadtam az értesítő mellé a kinyomtatott nyomkövetést, normal hangon néhány homlokon kidagadó érrel beszélgettünk pár mondatot a kisasszonnyal (mégse ordithatom le , csak láncszem egy rosszul működő gépezetben).
Nem tudja miért nem rögzítették a magyarba a sikertelent, nem tudja miért van két különböző időpönt az értesítőn és a nyomkövetéses rendszerben, meg hát értsem mar meg hogy sok a csomag és kevés az ember. Közöltem hogy nem, nem tudom megérteni mert ők a Posta akik nem értesitoket hanem leveleket/csomagokat kézbesitenek, ha nem tudják akkor hagyják abba...megirom most elozo reklamaciomra - amire kaptam választ - az NMHH panaszt, ezt meg beadom újnak...
-
wwenigma
Jómunkásember
Egy nyitott panaszom van már a Postánál, ASZF változás elött a kormányrendeletre hivatkozva nem hoztak ki a külföldi, nem nyomkövetéses csomagomat - ezt a válaszukból tudtam meg amit pár napja kaptam. Természetesen levéltitokra hivatkozva nem jarulnak hozza a közzétételhez, megirtam nekik hogy leszr0m mert nincs nyilvanos panaszkönyvük a postákon és ez egy bejegyzés oda, illetve amig ASZF-be nem viszik át a kormányrendeletet addig nem tehették volna meg. Ez ma megy NMHH bejelentésre.
A héten pedig egy nemzetközi nyomkövetésest csesztek kihozni, illetve a nemzetközi rendszerbe "sikertelen kézbesítést" regisztráltak míg a magyarba hogy "postán átvehető"... 10:13-kor míg az értesítőn 16:00 szerepel mint értesítés ideje. Erről is megy egy panasz utána NMHH....
Annyira jó hogy próbálják lerázni magukról azt amiért POSTA a nevük és visszaélnek állami cég mivoltukkal - kormanyrendelettel teszik mindezt - szoval akkor minimum megprobalom megcsesztetni őket egy masik allami szervvel, lassuk hogy raznak le.
-
C4mp3r
addikt
hi,
mpl futar kb meddig toppanhat be? nyomkovetes azt irja atvette kezbesitesre es sms-t is kaptam, hogy ma hozzak, de meg sehol senki.
-
knoxhu
senior tag
"Célországban feldolgozva / Processed in the destination country" megjelölés mit jelent? Mikor várható ezután a kézbesítés?
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, vissza kellene küldenem egy kb fél kilós könyvet Olaszországba.
Mi a legolcsóbb módja ennek (csomag/levél, stb) és mennyibe kerülne?
Szerintem se az ajánlottság, se a tracking number nem szempont, szóval azok nélkül, ha van erre mód. -
zsolx
tag
A posta megoldotta a sok zaklató email elleni védelmet.
Postaimport (postaimport@posta.hu)
The recipient's mailbox is full and can't accept messages now. Please try resending this message later, or contact the recipient directly.Ne hogy már ilyen egyszerűen információhoz jussunk.
-
Én is töltöttem már ki meghatalmazást az élettársam nevére, hogy az ajánlott küldeményeket átvehesse a postán. (posta oldaláról letöltött hivatalos forma)
Be is tettem az X-et hogy mostantól minden a nevemre érkező levelet átveheti a postán.
Erre a posta közölte, hogy ezt az egyet átveheti a többit csak akkor ha mind a ketten bemegyünk és ott írunk alá.
Persze a szomszédnak meg minden nélkül oda adják. -
TaaT
nagyúr
válasz
#18379748 #6987 üzenetére
Természetesen ez nem szabályos, anno velem is ez történt. A nyomkövetésen megjelent hogy kézbesítve, csak nem nekem. Felhívtam a postát és ott azt mondták megkérdezik a kézbesítőt. Visszahívtak és azt mondták a szomszédnak adták oda, és hogy nyugodtan panaszt tehetek mert ez így nem volt szabályos. De persze örültem hogy megkaptam a cuccot úgyhogy nem érdekelt a dolog.
-
törölt tag
válasz
anorche1 #6982 üzenetére
ezt sosem ertettem, miert adjak oda barkinek? a szomszednak. miert o nekem kik? ha meg bemegyek a postara akkor minden anyamkinja doksit kernek hogy igazoljam magam hogy megkapjam a kuldemenyem, de kozben meg odadjak a szomszednak meg bedobjak a tarsashazi folyosora es hasonlok.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
}{3@Đ$}{0ot #6984 üzenetére
"2017. január 1-jétől azokat a háznál kézbesítendő küldeményeket, amelyeket alakjuk/méretük miatt nem lehet levélszekrénybe helyezni, a Magyar Posta csomagküldeményként veszi fel és kezeli."
"Az a küldemény, amelynek egy vagy több kiterjedése meghaladja az alábbi méreteket (függetlenül attól, hogy felülete szabályos téglatest, gömb, vagy szabálytalan alakzat):
hosszúság 324 mm
szélesség 229 mm
magasság 24 mm"Postán maradóként küldve mehet a megszokott mérethatárok szerint.
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Hali!
Azt szeretném meg tudni hogy ajánlott levélként eltudok küldeni egy fél kilós dobozt (egér doboza) ami 16cm széles / 7cm magas / 22cm hosszú?
-
anorche1
őstag
TN:
RS858182388NLE szerint, a csomagomat ma reggel 9:17 kor átvettem. Kár, hogy ez nem igaz. Csak én voltam itthon, más nem vehette át, és a postaládában sincs.
Most mi a teendőm?
Hova forduljak?Szerk.: Utálom a magyarpostát.
-
HollyBoni
veterán
válasz
nyogo83 #6970 üzenetére
Én a fürgefutárt ajánlom, ott mindent leírnak mit kell csinálni. Mikor még én kb. 1 éve küldtem USA-ba csomagokat akkor úgy emlékszem csak számlát kellett csatolni a csomaghoz, valamiért 4-5 darabot. Ez a pro-forma cucc, elég egyszerű. Használt cuccot küldtem szóval csak így hasraütés szerűen írtam be dolgokat és semmi baj nem volt. Talán még volt valami amire nem emlékszem de semmi extra.
Viszont amit nem értek hogy általában a legolcsóbb elérhető szolgáltatás USA-ba náluk a UPS Express, ami elég drága. Viszont tényleg ott van 1-2 nap alatt szóval brutál gyors.
Vagy még ahogy előttem ajánlották EMS. Levélcsomagokkal nekem sincs jó tapasztalatom de az EMS azért jóval igényesebb szolgáltatás.
-
BaLee
addikt
Ha követési számmal kéred a küldeményt akkor aláírás nélkül nem fogják odaadni. Ha anélkül (általában mindig ez van, mert olcsóbb). Az olyan mint ha itthon simán adsz fel egy levelet, vagy kisebb csomagot. Ha eltűnik senhol nem reklamálhatsz.
Ha neked fontos, akkor válassz regisztrált küldeményként való postázást drágábban, sok helyen van erre lehetőség.
-
IG55
senior tag
Üdv!
A kínai csomagok átvételénél hogyhogy nem kell semmit sem aláírni? Ez a legalapvetőbb velejárója egy csomág átadásának. Így senki sem tudja igazolni, hogy átvette/nem vett át. A Posta számonkérhetetlen. Megnézik, hogy ki vagyok, és odaadják a csomagot.
-
hobbyone
aktív tag
-
Fancy-boy
addikt
válasz
nyogo83 #6972 üzenetére
Az ajánlott levelet is lehet nyomon-követni, persze ha értékes dolgokról van szó, akkor ajánlatos az értékbiztosított csomag
Attól függ.
EMS csomag nagyjából 4-5 munkanap.
Ajánlott levél eléggé változó de kb. 1-2 hét.Persze ez a célországba érkezés. A kézbesítésig még elszöszölnek pár napot.
Plusz vannak forgalmasabb időszakok, amikor lassabb. -
Fancy-boy
addikt
válasz
nyogo83 #6970 üzenetére
Nem lesz olyan egyszerű:
[link]Én pl. ezért nem is küldök futárszolgálattal USA-ba.
Elég szigorúak a szabályozások.
Beregisztrálni/kitöltögetni a dolgokat, több oldalban kinyomtatni, mellékelni, számla stb....Persze nem akarlak lebeszélni, nyugodtan próbáld ki, de postával egyszerűbb.
-
nyogo83
senior tag
Sziasztok!
Amerikaba kellene ket kulon cimre kisebb meretu csomagot kuldenem(10x10cm) futar ceggel.
Az eddigi legkedvezobb vagy a TNT vagy a UPS volt 8-9k/csomag aron.
Kell valamifele vam export vagy egyeb dokumentumot mellekelnem a csomag melle?(Ebay-es eladas) -
hobbyone
aktív tag
Tegnap 2 küldeményt is feladtak nekem: MPL csomagautomatába + Vaterafutár Postapontra szolgáltatással.
Ma reggel nézem a nyomkövetést és az Mpl automatás küldeménynaplója a csomag felvétele óta nem változott, ez az egyetlen bejegyzés. Az a miskolci posta ahol feladták elvileg 18-ig volt nyitva, a 16:06-os feladás bőven a postai zárás előtt volt.
A Postapontos csomagom pedig másik városba került.
Jár valamilyen kártérítés, ha ma nem érkeznek meg, tehát ezek a szolgáltatások garantáltan 1 munkanapos kézbesítésűek?
-
HollyBoni
veterán
-
Fancy-boy
addikt
Print = dokumentum
Pack = csomagDokumentum (Print): dokumentumként kezelendő azon írásos formátumban megjelenített egyedi, illetve személyes jellegű küldemény, amely közleményt, adatot, információt (okiratot, feljegyzést, okmányt,bizonylatot, szerződést stb.)tartalmaz (kivételt képeznek a 20.000 Ft-ot meghaladó értéket képviselő küldemények,pl.: repülőjegy). Az adathordozón (floppy-n, CD-n) szereplő adatok szintén dokumentum tartalmú küldeménynek minősülnek;
b)
Árutartalmú (Pack): mindazon küldemény, ami az előző a) pont alapján nem minősíthető Print küldeménynek -
HollyBoni
veterán
Valaki nem tudja nemzetközi EMS-nél mit jelent a "print" és "pack"?
-
albert8
veterán
Sziasztok! Egy 1kg alatti csomag/CPU hűtő/ utánvéttel szerintetek hogy tudnám feladni a legolcsóbban?
-
törölt tag
válasz
hobbyone #6959 üzenetére
valoszinuleg az a szam volt, keress ra a neten.
en a foxpostal jartam ugy hogy 1 hetet kellett varnom mire lett szabad rekesz. hat nem kicsit voltam pipa, kozben meg kuldozgettek a jopofizos tegezos leveluket hogy a kisroka nem talal odut meg hasonlok. anyad.
az a baj az automatasokkal hogy hirtelen nepszeruek lettek de keves az automata igy csusznak a csomagok. legjobb kevesbe forgalmas helyre kerni (pl budapesten nem az alleeba hanam a bartokbelan levo benzinkuthoz vagy a fehervari uton a spar melle), igaz hogy tobbet kell menni erte de jo eselyel ott van szabad luk, mig a nagy forgalmuaknal nincs es varni kell. -
hobbyone
aktív tag
Ma történt először MPL csomagautomata kapcsán, hogy gondolom a szabad rekesz hiánya miatt postára került letétbe. Van viszont pár furcsaság. A honlapról idetartozó rész:
"Mi történik, ha a Csomagautomatában nem lesz szabad rekesz?
Ha a reggeli feltöltéskor nem is fér be a küldemény az automatába, a délutáni felkereséskor már valószínűleg lesz felszabadult rekesz. Ha mégsem, akkor telefonon egyeztetünk Önnel, hogy milyen más kézbesítési mód áll rendelkezésre. Választható megoldások: következő napi automatás kézbesítés; házhoz kézbesítés (ami történhet a munkahelyre is); PostaPonti, vagy MOL PostaPonti kézbesítés."
1. Ha nekik a délutáni felkeresés 12:30-at jelent, akkor ok. Ekkor kaptam ugyanis az sms-t, hogy postán vehetem át a csomagot. Előtte volt egy hívás ismeretlen számról. Ez lett volna a telefonos egyeztetés?
2. Nem a lakóhelyemhez legközelebb lévő postára, vagy postapontra vitték, ami szerintem logikus lenne.
-
Ereshkigal
őstag
Üdv!
Postán maradóként adnék fel egy kisebb csomagot. Ezt a megőrzést minden postán vállalják, pl. egy 1000 fős kis község postáján is?
-
TaaT
nagyúr
válasz
bopeti98 #6949 üzenetére
"viszont a futár megrendelésénél mindenképp meg kell adni a címzett e-mail címét."
Én ilyenkor megadtam a második saját email címemet és job done.
"de a címkén sajnos nincs rajta a nyomonkövetésre is alkalmas csomagszám."
PNVF1 xxxxxxxx
Ennek rajta kell lennie a vonalkód alatt.
-
bopeti98
őstag
válasz
SUPREME7 #6952 üzenetére
Igen, Vaterafutár. Én elég sok csomagot adok fel így, de a címkén sajnos nincs rajta a nyomonkövetésre is alkalmas csomagszám.
Annyira imádom, amikor feleslegesen nehezítik az ember életét. Nem értem mibe telt volna adnia egy e-mail címet.Na mindegy, köszönöm a segítséget! Remélem SMS-ben elküldik majd neki, bár nem tudom hogy ez miért ilyen fontos.
-
SUPREME7
őstag
válasz
bopeti98 #6951 üzenetére
Vaterafutárról adod fel? Ha ott nyomtatsz csomaghoz papírt azon rajta van a csomagazonosító egyből, csak ugye akkor lesz élő ha a postán regisztrálják.
E-mailben is elküldik talán a csomagszámot, sőt talán sms-ben is, bár ezer éve nem kaptam MPL csomagot, csak küldtem.
-
bopeti98
őstag
válasz
SUPREME7 #6950 üzenetére
Igazad van, de már megígértem neki hogy feladom, és utólag már nem akarok problémázni.
Egyébként a csomagazonosítót azt nem a címzett e-mail címére küldik? Csak mert arra megkért, hogy azt majd küldjem el neki SMS-be, és ha a címzett e-mail-re küldik, akkor muszáj lesz az enyémet beírni oda is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NBA és kosárlabda topic
- Elektromos autók - motorok
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest