Hirdetés
- Szólánc.
- Egy korszak vége
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AuraSync kibeszélő topic
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
Sziasztok,
Röviden tömören megfogalmazva megszívtam. Rendeltem egyik hazai webáruházból egy vízforralót amit PostaPont-ra kértem. Mai nap tudtam elhozni, és itthon kibontáskor szembesültem vele hogy az üveg el van repedve.
Felhívtam a céget és mondták hogy először a Postahivatalba kell panaszt benyújtanom ahol egy jegyzőkönyvet vesznek fel.
A kérdésem az lenne hogy mennyi esélyem van arra hogy kapok kártérítést? Volt már aki kapott esetleg?iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Ha valamit futárral kell küldenem, akkor kis értéknél is, de nagyobb értéknél is fokozottan figyelek arra hogy az illető sértetlenül kapja meg. Telefonom adtam el nemrég, és így küldtem el (lent a kép). Bár nem is ez a lényeg, hanem az hogy ilyen légpárnás dolgokat honnan tudok venni olcsón szerintetek?
Külföldről szoktam rendelni, aztán ők is ilyen légpárnákkal küldik, de most kifogytam belőle. Aztán 50-200 000ft környéki elektronikai dolgoknál jól szokott jönni.
Amúgy ez már túlzás mi?iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van nálam egy horgászbot ami eladás alatt van. Na most a bot hossza 360 és 2 tagos a bot. Szóval valahonnan kellene szereznem egy 180-200cm hosszú dobozt amibe bele tudom rakni hogy ne sérüljön meg véletlenül se. De még az életbe nem találkoztam ilyennel.
Szerintetek Postákon van ilyen hosszú dobozféleség, vagy ne számítsak semmi jóra ebből a szempontból?
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Célországban feldolgozva / Processed in the destination country
Ez annyit jelent hogy belföldi feldolgozásra továbbítva? Mióta az új nyomkövetés oldal van a Postánál, most használom csak először, és ezzel az üzenettel még nem találkoztam.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
500g-os csomag elsőbbségivel, ajánlottan: 2570+850. Értéknyilvánítás 5e forintonként 405ft. Most néztem meg a Postai díjszabást. Te ezeket az árakat honnan veszed? Nekem sokkal olcsóbbra jön ki. Posta 2016 díjszabás, beírod google, majd a pdf-et megnyitod, és ott szépen le van írva minden.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Na közbe okosba meg tudtam oldani.
A dobozra raktam egy A4-es lapot, amire előtte kinyomtattam a feladót meg címzettet, ezt celluxxal ráragasztottam a dobozra, kb. a felét el is takarta, majd utána átlátszó sztreccsfóliával körbetekertem az egészet. És az egész 238g lett úgyhogy csak megoldódott.
Most van nálam is itthon vagy 4-5db de a címiratot nem tudom leszedni annyira rá van ragadva. Amikor ilyet használsz, akkor a feladót meg címzettet mivel ragasztod rá? Esetleg van etikett nyomtatód, vagy csak simán kinyomtatod a nevet címet, kivágod, majd egy átlátszó ragasztóval ráragasztod?
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Csomagküldésre használ valaki futártasakot? Most kell küldenem egy webkamerát ami a dobozába van benne, és 230g. Viszont bármibe rakom bele 280-350g környéke lesz, szóval legalább 200 ft-al többe kerül a küldés. Gondolkoztam már régebben is hogy kipróbálom ezt a futártasakot mert pár g maximum, most hasznát venném neki..
Külföldről sok dolgot rendelek, és kivétel nélkül ilyen tasakba jönnek ezek a dolgok.Konkrétan erre gondolok: 170 x 240 mm-es futártasak
Nyilván a méret most nem mérvadó, hanem maga a tasak a lényeg.
Vagy egyszerűbb a fekete fólia, azzal körbetekerni hogy ne rinyáljanak a Postán hogy látszik mi van benne, illetve így normálisan látszik a címzés is?
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Akkor csak simán körbetekered fóliával aztán kész, vagy pedig ha dobozos az adott cucc akkor a saját dobozára megy rá a címzés és ennyi?
Mikor vettem a DJI Phantom drónom, akkor betekertettem a boltba fekete sztreccs fóliába. katt
Na én valami ilyesmire gondoltam hogy ilyennel kéne betekerni. Így legalább nem látják hogy miről van szó. Ez jó megoldás lehet nem?
Már csak kellene találnom egy boltot ahol jó áron tudok ilyet venni. Elég sűrűn postázok, így nagy hasznát venném neki.[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van egy aránylag nagy csomagom (a termék a saját dobozába van benne) amit majd szerdán akarok küldeni vaterafutárral. Magassága 15cm lehet, szélessége 90cm hossza pedig 50cm környéke.
Na most általában dobozolni szoktam minden amit küldök, viszont ilyen formájú dobozom nincs itthon. Ti az ilyet hogy küldenétek el? Simán csak ragasszam rá a termék dobozára a címzést aztán kész? Vagy pedig tekerjem körbe sztreccsfóliával aztán kész?
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz maestro87 #5005 üzenetére
Belföldre meg Külföldre is 2kg-ig tudsz levelet feladni, fölötte viszont csak csomag ha jól tudom. Én nemrég adtam fel Németországba egy 360g-os csomagot, amiért 2965ft-ot fizettem. Ugyebár EU ország 500g-ig 2155ft + 810ft ajánlott díja.
Ugyanolyan zöld papírt kell kitöltened, mint belföldi regisztrált küldeménynél. A küldeményazonosítóval nyomon tudod követni a feladott cuccot, ezért is ajánlott mindenképp ajánlottként küldeni. Okt 22.-én adtam fel reggel a csomagot, és okt 27.-én kapták meg. Ebbe ugye volt egy 3 napos hosszú hétvége is, szóval gyorsan odaért.Amúgy mekkora pakkról lenne szó, hány gramm?
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz Fancy-boy #4986 üzenetére
Ja igen, az kimaradt hogyha majd beírsz mindent, rámész a "Feltételeket elfogadom és megrendelem" menüre, akkor ott kidob 2 lehetőséget. A címiratot le tudod egyből tölteni, vagy mail címre ki tudod küldeni. Ha ez meg van akkor kinyomtatod, ez egy A4-es lap lesz.
Amikor adod fel a csomagot, akkor a Postás elkéri a címiratot, a felsőt letépi, rárakja a csomagra, az alsót meg visszakapod.Ja és annyit tegyél még meg hogy a csomagot is címezd meg, mert kérni fogják.
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Szia
Én mindig MPL Vaterafutáros szállítást választom. Meg igazából szerintem még az eladók nagy része ezt preferálja, mivel elég olcsó. Vaterafutár
Tudsz amúgy több futárcég közül választani, de az MPL elég jó, meg gyors is.
Lényeg hogy mindent pontosan alaposan ki kell tölteni, és a végén alul kiírja neked a pontos árat. És ahogy látod 150 000 ft-ig biztosítva is van a csomag alapból. Tudod küldeni a csomagot Postapontra - házhoz - MOL kúthoz - csomagautomatához is pl.
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz Fancy-boy #4980 üzenetére
Igen azóta tudom. Tegnap kora reggel adtam fel, azt hittem hogy pár óra múlva már működik is, de ugye még este sem volt jó. Ma de. meg már igen.
(#4979) Atomantiii
Tudom hogy melyik számmal lehet, csak azt nem tudtam hogy ajánlottnál várni kell legalább 1 napot.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz Fancy-boy #4977 üzenetére
Na Postára adtam sima buborékos borítékban. Közelről megnéztem rendesen, nem lesz vele gond. Amúgy mikor elsőnek próbáltam mérni hogy mennyire jön ki, a saját dobozába raktam bele amivel jött DHL-el, illetve a térkitöltő is benne volt (kemény papír) aztán így volt 498g.
Viszont hogy így küldtem csak bubisba, így 360g környéke lett a vége, no meg 2965 ftUgyebár ajánlottan adtam fel, elvileg a külföldi csomagot nyomon lehet követni a Posta oldalán. De ha beírom a számot, akkor nem dob ki semmit. Szerintetek akkor most hogy van ez? Direkt rákérdeztem a Postásnál hogy nyomon tudom-e követni hogy csak ajánlottan levélként küldtem, nem pedig csomagként, ő meg azt mondta hogy nyomon tudom. De hát nem úgy néz ki..
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz Fancy-boy #4975 üzenetére
Közbe megvan az a doboz amibe jött. Beleraktam a térkitöltővel ami volt hozzá, hát 498g . Szóval ez így felejtős.
Amúgy a töltő a saját dobozába van benne, úgy kerülne bele a bubisba.Na majd holnap Postán közelebbről megvizuálom ezt a bubisat, bár nem hinném hogy annyira ki tudna szakadni hogy egy 12cm széles 24cm hosszú 7cm magas doboz kiesne belőle.
Köszi!
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Németországba kell egy csomagot kiküldenem (sajnos a li-ion töltőm bedöglött). A kérdésem az lenne hogy, szerintetek elég légbubis borítékba belerakni a töltőt, vagy inkább dobozba kellene? 350g környéke a csomag, és jó lenne mindenképp 500g-on belül maradni. Mert így is 3000 ft környéke lesz ajánlottan.
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Ez az MPL-es Vaterafutáros rendelés kiakaszt teljesen. Beírok minden adatot, csak nem a saját lakhelyem jelölöm meg feladásra, hanem az ami a munkahelyemhez közel van (másik település Postáján jelölöm be). Rámegyek a rendelésre, és visszadobja hogy adjak meg feladási helyet, illetve átvételi helyet. Hát bakker 5x is megadtam, de csak akkor fogadja hogyha a saját lakhelyem adom meg, és azt a Postát jelölöm meg hogy ott lesz feladva.
Ja és a vicc hogy megadom a munkahelyem címét, ott ugye a Feladás helyénél már be tudom jelölni az Árkád Postát úgy hogy rámegyek arra a Feladás helyénél hogy "Postán" de akkor sem fogadja el.
Frissít az oldal egyet, felmegy a lap tetejére, és kész. Minden adat megmarad, csak kiírja hogy adjam meg a feladási helyet, illetve az átvételi helyet.Nektek is szarozik mostanában?
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van 1 csomag amit az MPL Vaterafutárral szeretnék elküldeni a vevőnek. Itt helyben nincs lehetőség háznál történő felvételre, azért Posta Pontot adtam meg, hogy ott vegyék fel a terméket. A kérdésem az lenne hogy mindenképp csak azon a Posta Ponton adhatom le a csomagot amit megadtam vagy bármelyiken?
Az a baj hogy közbe változott egy kicsit a dolog, és nekem kell feladni Pesten. Vagy csak szimplán akkor regeljem be újra a csomagot arra a Pesti Postára ahol leadom és kész?
Illetve ebben az esetben ugye nem kell a dobozt megcímezni? Legalábbis leírva nem volt sehova sem, gondolom én hogy az általam kinyomtatott papír egyik felét ragasztja rá a Postás?
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz Fecogame #1547 üzenetére
Köszi
Közbe majd el is felejtettem mondani hogy, írtad hogy számlaszámra kérted és ugyanannyiba került. Nos én is arra akartam kérni, de a nő mondta hogy szlaszámra csak azoknak lehet akik szerződésbe állnak a Postával. Így én nem tudtam szlaszámra kérni csak házhoz.
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Ma feladtam 1 csomagot, ajánlottan utánvéttel. Amikor utánvétes csomagot adok fel, akkor az utánvétről semmi bizonylat nem jár vissza nekem? Csak a "könyvelt küldemény feladóvevénye" jár vissza?
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz anonymus89 #1538 üzenetére
Köszi
Annyi lenne még a kérdésem hogyha ajánlott mellett utánvéttel küldök 1 csomagot, akkor kell még utánvét miatt másik papírt kitöltenem? Vagy a "Könyvelt küldemény feladóvevénye" papírra rámegy az utánvét összege és kész?
Vagy ha van külön utánvétes papír, akkor gondolom ott a címhez kell leírni a bankszámlaszámot mert csak akkor küldik szlaszámra a pénzt. ( sokkal olcsóbb szlaszámra mint házhoz ).
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy az ajánlott bizonylathoz a papírt nem lehet valahonnan letölteni a Posta oldaláról? Szeretnék küldeni 2 csomagot, mindig a Postásnak szólok hogy írja már meg. De sokkal egyszerűbb lenne ha itthon kitölteném, beadnám és csak fizetni kellene.
Esetleg van valahol 1 kép a Posta oldalán hogy milyen dolgokat kell ráírni az ajánlott utánvétes bizonylatra, csak mert még 1x-sem töltöttem ki.
iPhone 16 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest