Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- DPD tapasztalatok
- Asszociációs játék. :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exLátóasszonyok & Táltosok topikja
- Egy korszak vége
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
-
LOGOUT.hu
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz dellfanboy #13386 üzenetére
Semmi kuponnal, simán csak az app-ban elkezdek egy új csomagfeladást és ott látom a méretekhez tartozó árakat és az alapján írom.
-
addikt
válasz dellfanboy #13384 üzenetére
Nem tudom mekkora pontosan az a cipősdoboz, de úgy gondolom FoxPost-nál a magassága lehet kritikus esetleg, mert ha az 19,5 cm-be belefér, akkor úgy látom úgy 1599Ft-ból is megvan.
MPL-nél a feladás (címirat alapján) vagy Háznál vagy a Postán tud csak megtörténni, az átvétel esetében van csak jóval több lehetőség.
-
addikt
Nem teljesen értem, hogy mi a pláne ebben a mostanság divatos e-mail kérős átbaszással kapcsolatosan, természetesen egy ilyennek sem adtam meg az e-mail-emet, rengetegen próbálkoztak egy időben, akik között persze sokuk lehet ugyanaz az illető volt, csak más kamu face mögül.
Ha tippelnem kellene, akkor e-mailben küldenek valami adathalász levelet, de nem sikerült egyik esetben se meggyőzniük még, hogy odáig eljussunk.
Viszont lehet őket húzni, ha van éppen időd rájuk és amíg nem veszik észre, hogy rajtad nem fognak tudni nyerni semmit sem.
Némely alakoknál ki is tud bújni a szög, ha kitartó vagy.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Ferink #13321 üzenetére
Nálam úgy 2-3ezer Ft az a küszöb, amitől mindenképpen csak ajánlottként küldök, sima levélként való küldéskor tudatában vagyok, hogy ahogy elhagyom a Posta épületét, senki sem lesz felelős a levelemért, ha adódik valami és ott simán az is lehet igen, hogy rafinált vásárló esetében megérkezik rendesen neki a cucc, de letagadja.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Mr.Pentele #13292 üzenetére
Ahogy ezt most elolvastam, valószínűleg nem fogok szándékozni a jövőben sem postakész borítékot ajánlott elsőbbségivel küldeni. 😁
Köszi szépen az infókat! 👍 -
addikt
Sziasztok!
Ritkán adok fel postán levelet, idén talán kettő ilyen alkalom volt és mindkét eset olyan volt, hogy otthon nehezebbnek mértem 50g-nál mindkét levélnek a súlyát (igaz nem olyan kirívóbb mértékben) és feladva mégis olyan költséget kértek, mintha 50g alatti lett volna mindkét levél.
Vannak nektek is ilyen tapasztalataitok?
Persze örülök a ténynek, csak nem tudom, hogy most a konyhai mérlegem hibás vagy a helyi Postán rossz a mérleg vagy pedig simán csak szimpatikus vagyok a Postás néninek. 😁Mondjuk mindentől függetlenül valamennyire szarrágásnak tartom ezt az 50g-os dolgot.
-
addikt
válasz azbest #12308 üzenetére
Az teljesen világos, hogy csak iCsekk fizetésest lehet, de például fizikai csekkem alig érkezik, a számláim javát elektronikusan kapom (ezeket rögtön ebbe az iCsekk-be).
Az érdeklődésem pedig arra irányult volna, hogy mégis csak is fizikai csekkek érvényesek vagy pedig ezek az elektronikusak is.
Szept 5. előtti számlák adatait is ugyanúgy elfogadta a rendszer annak ellenére, hogy a promóció csak szept 5-től tart.
Hiányosnak tartom továbbra is a tájékoztatást és a fentiek sem tiszták továbbra sem.
-
addikt
Ne haragudjatok, hogy valamennyire OFF, hátha belefér.
Van a Postának most az iCsekk-es nyereményjátéka és hátha tud valaki válaszokat arra, amik érdekelnének engem. A részletekből sem derültek ki ezek nekem.
1. Csakis kizárólag fizikai sárga és fehércsekkes adatokat tölthetek fel vagy esetleg Mobilfizetés- és elektronikus számlák adatait is?
2. A promóció szept. 05-től tart ugye.
Ha korábban fizetett számlákat töltök fel, azok is érvényesek lehetnek?
Látszólag elfogad minden ilyen számlát a rendszer (és azokat is, amiket az előző pontban említettem), de ha ezek a sorsolások alkalmából automatikus kiesnének "szabálytalanság" miatt, akkor feleslegesen nem diktálnék be ilyen számlákat.Előre is köszönöm, ha valaki tud ezekre választ!
-
addikt
válasz Remekelek28 #10445 üzenetére
Tehát azért jelentenéd fel, mert miatta a következő vevőnek már pár nappal kevesebb garanciával tudnád eladni a terméket?
-
addikt
válasz Remekelek28 #10442 üzenetére
Kár vele foglalkozni, inkább úgy érdemes máskor utánvétet küldened, hogy elutaltatod vele előre az utánvétes szállítás díját.
Ebbe amúgy általában benne szoktak lenni. -
addikt
válasz mefistofeles #10340 üzenetére
Szerintem azt kell érteni itt "lecsipogás" alatt, ami már a Budapesti Logisztikai elosztóközpontban történne.
-
addikt
válasz anonymus89 #9868 üzenetére
A csomagra is és az ajánlott szelvényre is a címzett nevét és a hozzá legközelebbi (vagy amelyikben megegyeztek) Posta címét kell megadni, a csomagra meg nagybetűkkel ráírni kiegészítésnek, hogy "POSTÁN MARADÓ".
Lehet még mellé írni telefonszámot és/vagy e-mail címet is és postától függ, hogy valamelyiken értesítik-e majd a címzettet, de ajánlottként küldve nyomonkövethető lesz ugye a küldemény. -
-
addikt
válasz szabonagyur #9589 üzenetére
Szia!
Panaszt lehet tenni Postán és jegyzőkönyvezik az ügyedet.
Meghatároznak majd egy valamennyi értékű kártérítést neked. De ennek az ügymenete lehet akár 1 hónap is.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Szia!
Postán maradóként manapság azért küldünk legtöbbször levelet, mert 2,4cm vastag és vastagabb holmit már csak így küldhetünk el levélként. Tehát igen, így küldhetőek nagyobb dolgok.
Lehet hozzá írni ajánlott szelvényt is igen (azt a zöld fecnit), ebben az esetben nyomon következő lesz a levél.
Egyébként annyiban más csak a címzése egy sima levélhez képest, hogy nem a vevő címével kell megcímezni, hanem a neki megfelő Posta címével és fel kell tüntetni a csomagon, hogy POSTÁN MARADÓ.
Fontos még, hogy a vevő nem kap semmi értesítést sem, amint átvehetővé válik a csomagja.
-
addikt
válasz darvinya #9105 üzenetére
Egyébként én sem vagyok megelégedve mostanában velük, nem voltak mindig ilyenek.
Kb fél éve kezdem érezni erősebben a színvonal esést, ebben az intervallumban találkozok leginkább meg nem érkező csomagok esetével (februári rendelések).
Nem csodálkoznék, ha esetleg valamelyek ezekből befutnánák még, de valószínűbb, hogy ezek már bukók.
Hamarosan meg másik rendelés fut lassan ki a 2 hónapos várakozási időből és asszonynak is vannak már elég régen rendelt dolgai.Ahogy látom nem vettek fel új kézbesítőket nálunk és az eddigiek is megbízhatónak tűnnek, szóval inkább az elosztóban lehet a káosz, amit persze el is tudok képzelni sajnos (láttam ottani videókat, hogy mi van ott).
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Predator2 #7988 üzenetére
Szia!
Először is, PayPal-on keresztül vásároltad?
Mert ha igen, akkor a PayPal-nak van olyan szolgáltatása, hogy évi 12 alkalommal, alkalmanként 9xxxFt-ig, vissza lehet téríttetni velük a visszapostázás összegét.
Részletelet találni a PayPal topik Összefoglalójában.Csak azért, mert így neked nem feltétlen kellene foglalkoznod olyan szigorúan, hogy minél kedvezőbb legyen a postaköltség.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Köszönöm!
Mondjuk 7-8 cm vastag lenne tőle a boríték (dugattyúkat küldenék), lehet nem érdemes megkockáztatni, mert ez is függhet akár postásnénitől is, hogy épp milyen hangulatban van.
Lehet ott dobozolni érdemes, a többletsúlya itt nem számítana.Szerk: Igen, doboz lesz.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok, két kérdés érdekelne a Vaterafutár szolgáltatással kapcsolatban.
1. Ugye itt mellékelni kell nyomtatványt. Magát a csomagot ettől függetlenül meg kell címezni vagy elég csak ez a nyomtatvány?
2. Mindenképp téglatest dobozolással csomagoljunk?
Csak mert van olyan eladni valóm, amit a súlya miatt Vaterafutárral éri meg küldeni, de egyébként beleférne vastagabb bélelt borítékba is. -
addikt
válasz mirci18 #5287 üzenetére
Kukászsákos történeted tetszett és igazad is van benne abszolúte.
Azzal tisztában vagyok, hogy sok esélyem nincsen, de hihetetlen mégis, hogy milyen dolgokat meg nem tudnak venni emberek.
Viccbőlb feltettem egy itthon nem használt zöldségaprítót olyan árért, hogy aki megveszi, az szállítással együtt ugyanannyit fizessen, mint ami ár a dobozon szerepel (400 Ft-ért tettem fel ).
Igaz ugyan nem egyből, de elkelt.
Igazából nem annyira bánom az ilyet se, ha rém olcsón tudok csak eladni, legalább kuka helyett olyan helyre kerü a cucc, ahol haszna lesz. -
addikt
Igen-igen, ettől féltem.
Tehát mindenképpen jobban járnék szimmetrikus kialakítással és max több kitömnivaló hely marad a TV körül.
DPD-t nem akarok, nincs szükségem, hogy házhoz jöjjenek, beviszem én magam a Postára.Köszi a tanácsokat!
Az tuti, hogy nem ma-holnap fogják lecsapni. Majd 3 hetente (mikor úgyis újraaktiválódik Vaterán a hirdetés) csökkentek 500 Ft-ot az árból és egyszer csak lesz valami.
Az biztos, hogy ha a végén 1000 Ft-ért kéne kínálnom, akkor nyomban menni fog fel a padlásra. -
addikt
Sziasztok!
Tervezek eladni egy 14"-es kis képcsöves TV-t, illetve már meg is hirdettem pár napja.
Eddig még nem is gondolkodtam el a csomagolásán, márpedig a gyári doboza már rég nincsen meg.Szóval az járható út, hogy barkácsolok hozzá kartonpapírokból dobozt és úgy küldöm el Vaterafutárral?
A TV fizikai kialakítása miatt és hogy minél passzosabb legyen körülötte a doboz, valszeg nem teljesen szabvány kialakítást csinálnék, hanem valami ilyet. Képernyő felőli oldal belsejébe 2-3 plusz kartonpapírt illesztenék.Ez persze mind pepecselős meló lehet a cucc értékéhez képest (csak úgy kíváncsiságból 5000Ft-ot adtam meg, de számítottam rá, hogy időközönként árat kell engednem), de talán a legbiztosabb.
Ti hogyan csomagolnátok?[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Fancy-boy #4849 üzenetére
Mindig tanulok valami újat, ez nagyon lényeges infó volt számomra, köszi!
Most már értem, hogy a postás néni miért számolt fel a tegnap küldött dobozomra ajánlott díjat, mikor direkt kértem, hogy sima levélként szeretném küldetni.
Nem kérdeztem rá ott helyben, mert nem akartam akadékoskodni, meg egyébként is sor állt még mögöttem.Köszi a választ neked is maestro87!
-
addikt
Sziasztok!
Ti milyen értéknél húzzátok meg magatoknak a határt, ameddig még "ajánlott" nélkül küldtök levelet?
Teszek fel hirdetni 1000 Ft körüli cuccokat, de ezekre személy szerint még feleslegesnek érzem azt a plusz kiadást, nem beszélve hogy maga a hirdetés is kapósabb lehet talán így olcsóbb szállítási költséggel.
Én olyan 3000 Ft-tól felfele érzem, hogy érdemes ajánlva küldeni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz agroman #4712 üzenetére
De az elsőbbségi díj az nem fix, mint pl az ajánlott szolgáltatás esetében (275 ft ugye).
Vagy ha az általad írt "ugyanannyiba kerül" fogalmazás konkrét összeget takar, az mégis hány forint?A posta oldala meg számomra kicsit kaotikus (vagy csak sose vagyok elég kipihent, mikor éppen böngészném), szóval akkor nem leszek okosabb.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz agroman #4708 üzenetére
Figyelmet voltam valamilyen téren ahogy nézem.
Viszont újabb értetlenkedés:
Csak normál méretű postakész boríték esetében él az elsőbbségi lehetőség? Ha közepesből is létezik, akkor azmennyibe kerül?
Plusz ezt, ha ajánlottan is akarjuk, akkor hozzácsapódik a 275 Ft-os ajánlatos díj?Kicsit összecsapottnak néz ki a postakész borítékos költség lista rész, legalábbis elég információ hiányosra sikerült.
-
addikt
Sziasztok!
Jól gondolom és nézem (postai lapdíjszabás 2015), hogy postakész borítékokból és sima MPL csomagoknál nincs elsőbbségi küldési lehetőség?
Ha így van, tud valaki indokot, hogy ez miért van így? Nem annyira lényeg, csak szemet ötlött a dolog és kíváncsi vagyok. -
addikt
Sziasztok!
Lehet eléggé off lesz a következő, de nem találtam hirtelen jobb topikot.Itt hardveraprón mely időkben érdemes up-olni eladnivalókat, amikor épp a legtöbben böngészhetik az emberek az oldalt? Van erről valami felmérés vagy statisztika?
Naponta 2x tudok up-olni egy terméket, mert csak 2 dolgot hirdetek. -
addikt
válasz Fancy-boy #4499 üzenetére
Azon lepődtem én most meg, hogy mennyire fossá rontja a feltöltött képeket az oldal.
Ennyi erővel olyan hirdetésnél, ahol számít a termék külalakjának a minősége (karcolások, kopás), oda elég lenne csak simán netről letöltött képeket berakni illusztráció gyanánt.Miután megláttam, hogy minden hirdetésem képe nagy homály minőség, mentem is szerkeszteni mindegyik hirdetést, leírásba jobb minőségű képekhez való linket megadva.
Botrányos...na de az ingyenességnek ára van.Más: még mindig az van, hogy egy idő után elévülnek maguktól a hirdetések jófogáson?
Valakinek van infója erről? -
addikt
Köszönöm a felvilágosítást mindkettőtöknek!
Nem is hallottam erről. -
addikt
Sziasztok!
Nem találtam megfelelőbb topikot, ezért elnézést, hogy itt kérdem meg:Lehet ugyanarra az e-mail címre regisztrálni egyszerre Jófogás és OLX profilt is?
Csak mert nekem már van egy Jófogás fiókom és gondoltam csinálok ma egy OLX-et is és oda is rakok fel hirdetéseket, de regisztrálásnál ezt dobja nekem ki:"Új felhasználói fiókokat létrehozni, vagy régebbit módosítani már nem lehetséges. Kérjük, látogassa meg a Jófogás.hu oldalt!"
Tehát ha már van egy jófogás profilunk, mellé nem lehet pluszba olx-eset regisztrálni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest