Hirdetés
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mufi
senior tag
Lehet csak en vagyok keptelen normalisan megcsinalni a rendelest, de akarhogyan is nezem es keresek, itthonrol, egy 0.5 kg-os csomagot Nemetorszagba 6000 ft alatt senki nem tudja elvinni?
Tudna valaki segiteni, hogy mit csinalhatok rosszul vagy ez a normalis ar? Ismeros, Nemetorszagbol a Libribol rendelt 6 konyvet, UPS 4500 ft-ert vitte ki neki... -
BaLee
addikt
válasz
anonymus89
üzenetére
Most néztem a vaterafutár oldalán:
"Az MPL a Vaterafutár csomagok szállítását az alábbi linken elérhető Küldeményforgalmi szabályzat alapján vállalja, az MPL Üzleti Csomag küldeményekre előírtak szerint, azzal az eltéréssel, hogy csak 5 munkanapos őrzési idő választható, a szolgáltatás nem időgarantált, továbbá a terjedelmes többletszolgáltatás igénybevételével feladott csomagok PostaPontra nem címezhetők."
Anno pár éve decemberben besokalltak és nem tudták időben kézbesíteni a csomagokat és gondolom rengeteg dupla szállítási díjat fizettek vissza. Ezek szerint jó magyar módjára egyszerűen kivették az időgarantált részt...
-
BaLee
addikt
válasz
Fancy-boy
üzenetére
Hát ez így gáz. Nekem egyszer volt ilyen ügyem MPL-el (bár régebben), akkor nem kértek semmit.
Valahol ez vicces, mert te kifizeted a szolgáltatás díját, ráírsz egy értéket aminek a biztosítása benne van a szolgáltatás árában és az esetek elenyésző részében tudod számlával igazolni az adott terméket amit postázol.
Ahogy írtad:
"Kártérítés kapható – amennyiben küldeményén összegszerűen feltünteti tartalmának (valós) pénzbeli értékét"Illetve azért egy ilyen történetre kíváncsi lennék, mert ha ők vesztik el akkor bizonyítsák ők, hogy nem annyi volt az értéke, mint amit ráírtam.
-
Fancy-boy
addikt
A Vaterás/MPL csomagok már egy ideje nem idő garantáltak.
Ami pedig a kártérítést illeti, szerintem előfordulhat, hogy számlával kell igazolni az értékét.Ez persze nem biztos, de a posta oldalán ott van zárójelben, hogy "valós" értékét.
Tehát ebből arra következtetek, hogy csak úgy nem fognak X összeget kifizetni."Kártérítés kapható – amennyiben küldeményén összegszerűen feltünteti tartalmának (valós) pénzbeli értékét"
A különböző futárszolgálatok is bekérik a számlát ilyen esetben. -
BaLee
addikt
válasz
zsolti1debre
üzenetére
Persze, mi másra vonatkozna az értékbiztosítás?
-
zsolti1debre
tag
A személyes információkat kitakartam, így néz ki a feladószelvényem:
https://kepkuldes.com/images/c8ddd7b8fb9e92cc792b411595d44dc4.jpg
Ha eltűnt/ellopták, akkor tényleg 149,000 forintot kapok vissza? -
BaLee
addikt
válasz
zsolti1debre
üzenetére
Ha elveszik akkor annyit fognak fizetni amennyit értéknek ráírtál feladáskor. Vaterafutár oldalán lehet beírni feladáskor mennyi az árú értéke.
Ha időgarantált a csomagod és nem viszik ki időbe akkor viszont reklamáld meg mert a feladási díj duplája visszajár (régebben így volt, nem tudom ezen változtattak-e rajta, ill. régen a vaterafutárral feladott MPL csomagok 1 napos időgarantált csomagok voltak nem tudom ez változott-e azóta).
-
Blackmate
őstag
Ma feladtam egy csomagot egy GLS ponton és kaptam is egy számsort tartalmazó vonalkódot, hogy az a nyomonkövetési azonosító. Mai napon azt már látnom kellene a GLS csomagkövetési oldalon?
Az azonosító 4szám - 7szám - 1szám, ami azért is furcsa nekem, mert eddig olyan csomagokat kaptam GLS-től, aminek a nyomkövetője 10 számjegy volt. Mit rontok el? -
anonymus89
addikt
válasz
zsolti1debre
üzenetére
Hová megy?
most telefonálok a postával.
írtam pü-t. -
zsolti1debre
tag
Sziasztok,
problémám adódott egy csomagfeladással. 2020. 05. 03.-án (vasárnap) írt nekem egy vásárló, hogy megvenne tőlem valamit. Másnap (hétfőn) elutalta a cucc árát a csomagszállítási költséggel együtt. A csomagszállítási konstrukció: vaterafutár/MPL csomag lett (volt) házhozszállítással. Hétfőn megrendeltem a vaterfutár weblapján a csomagszállítást ( https://www.vaterafutar.hu/#mpl ), létrehoztam a címiratot, szerdán pedig feladtam a csomagot (pont úgy, mint korábban máskor is mindig).
Csomagszám: PNVF208856946
Nyomkövetési link:
https://www.posta.hu/ugyfelszolgalat/nyomkovetes?ids=PNVF208856946A címzettnek elküldtem a feladószelvény fotóját és a nyomkövetési linket is. A címzett kapott e-mail értesítőt a csomagküldeményről (2020. május 7.-én csütörtökön), és így ő immár nemcsak tőlem kapott nyomkövetési linket, hanem a postától is. A gond az, hogy a címzett a csomagot sem pénteken nem kapta meg, sem ma. Pénteken is és ma is telefonáltam a feladószelvényen lévő 06-1-333-7777 telefonszámra, ott mindkétszer meghallgattam a 30-40 percnyi zenét, míg végül sikerült ügyintézővel is beszélni mindkét napon. Semmi extra infóval nem tudtak szolgálni azon kívül, mint amit a nyomkövetési linken jómagam is, illetve a címzett is lát. Mi a teendő? Elveszett a csomag? Netalántán ellopták? Fáradjak be a postára és ott vetessek fel hivatalos jegyzőkönyvet és kerestessem a csomagot? Vagy mitévő legyek?
Ja és még valami: A csomag 16.34 kg tömegű, értéke 149,000 forint. Ezen összeg szerepel a feladóvényen is. A feladási díj 2520 forint volt (az érvényben lévő vaterfutáros díjszabás értelmében). Ha netalántán a csomag eltűnt/ellopták, akkor a keresés (vizsgálat) lezárulása után milyen kártérítést kaphatok? A vaterafutár/MPL oldalán a csomagrendelés közben az „Értékbiztosítás 150 000 Ft felett” rubrika értelemszerűen nem volt beikszelve, hiszen a cucc ennél olcsóbb volt egy ezressel. (A törékenyt sem ikszeltem be, mert a cuccot tripla-dobozba csomagoltam, így az nem sérülhetett meg.) -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Földhivatalba kell leadnom egy anyagot, amiből egy példányt visszaküldenek postán, ehhez válasz borítékot kell csatolnom.
Jól sejtem, hogy a postakész boríték való erre, mert azon már rajta van a bélyeg?
-
TaaT
nagyúr
válasz
anonymus89
üzenetére
Igen, tegnap reggel lett feladva. Hajnali egykor érkezett meg a foxpost raktárába és negyed órája jött a mail hogy mehetek érte.
-
TaaT
nagyúr
válasz
anonymus89
üzenetére
Kellemes csalódás, most jött az SMS hogy átvehetem a csomagot.
-
Általában a raktárba érkezést követő napon megkapod, nekem mostanában mindig jóval későbbi dátumot írnak be és jóval korábban megkapom. Arra viszont ne számíts, hogy a weboldalon feltüntetett időpontokban fogják betenni a csomagot az automatába. Nekem volt, hogy az adott automatába reggel van a töltés és este 9-kor kaptam SMS-t, hogy átvehető a csomag..
A 2 munkanapot tudják most is tartani az eddigi tapasztalatok alapján. -
TaaT
nagyúr
Ma feladtak nekem egy Foxpost csomagot (még reggel), jött a levél a Foxpost-tól...
Csomagod várhatóan átvehető lesz: 2020-05-11
Remélem csak viccelnek

-
anonymus89
addikt
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Még rendes volt a hölgy, hogy azt mondta Neked postán maradóként add fel.
"Ha Ön természetes személyként adja fel küldeményét
a fenti méretet meghaladó házhoz címzett küldeményét 2017. január 1-jétől csomagként (j drágán) készítse elő postai feladásra!" -
agroman
aktív tag
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
nem. [link]
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Sziasztok, én ajánlott levélként szeretnék feladni egy terjedelmesebb csomagot. Egy hónapja úgy jártam egy másikkal, hogy nem engedték csak postán maradónak címezni. Azt mondta a hölgy, hogy csak olyat visznek ki házhoz, ami belefér a ládába. Én elsősorban külföldre szoktam postázni, ott nincs semmi ilyen. Belföldön nem is visznek ki nagyobb (=buborékos tasaknál nagyobb) küldeményeket?
-
makoss
veterán
Üdv!
Meg lehet oldani úgy Foxpostos csomagküldést utánvét, hogy azt a helyi postán adom fel és a másik fél fizeti a postaköltséget?

-
-
tomaszka88
aktív tag
válasz
agroman
üzenetére
Mr.Pentele: Az remek, érhető az a pár nap csúszás. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.

-
Mr.Pentele
tag
válasz
tomaszka88
üzenetére
Működik, múlt héten küldtem oda elsőbbségi levelet, és minden gond nélkül megkapták. Annyi, hogy a kiírás szerinti 3-5 munkanapból 7-8 lett.
-
agroman
aktív tag
válasz
tomaszka88
üzenetére
hollandia-mo viszonylatban biztosan mukodik.
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Akkor működik a posta , Magyaro.-Hollandia és Hollandia-Magyaro. között?
-
Sziasztok!
Március 18.-a óta már kézbesít külföldre a Posta, vagy ez még mindig érvényes? [link] -
maestro87
őstag
válasz
anonymus89
üzenetére
Köszi!
-
anonymus89
addikt
válasz
maestro87
üzenetére
Most jártam utána posta honlapon szerintem ebből az jön le, hogy simán fel lehet adni:
"POSTAI KÜLDEMÉNYEK ÁTVÉTELE
Postán maradóként vagy PostaPonti címzéssel feladott küldemények átvétele
Amennyiben az Ön részére postán maradóként megjelölt vagy PostaPonti címzéssel feladott küldeményt címeztek, az alábbiak szerint van lehetősége az átvételre a postai szolgáltatóhelyeken:
Nem könyvelt küldemény esetén
Személyazonosság igazolása nélkül az érte jelentkező átveheti." -
Mr.Pentele
tag
Sziasztok!
A posták előtt lévő piros színű levélgyűjtőket naponta többször is ürítik?
Addig oké, hogy rá van írva egy intervallum, pl. minden munkanap 16 -18 óra között, de engem az érdekelne, hogy gyakorlatilag mikor van a legutolsó ürítés. Olyan is előfordult már, hogy nincs is rajta kiírás.
A posta.hu-n semmi infó nincsen ezekről a postaládákról, az ügyfélszolgálat pedig nem válaszol. A vírus miatt sűrűn használnám, hiszen mindig bélyeggel előre bérmentesítek.
Honnan tudhatom ezt meg?
Hátha valakinek van ezzel tapasztalata.
Köszönöm előre is!
-
Soma01
veterán
válasz
anonymus89
üzenetére
Én is adok nektek egy linket a GLS-hez:
-
Soma01
veterán
válasz
anonymus89
üzenetére
Köszi szépen!
A Posta FB oldalon is válaszoltak. Rendesek voltak.
Esküszöm, kerestem, de nem találtam meg. Pedig az is ott van, hogy
"Kik használhatják a Csomagautomatákat?
Az automatákat bárki használhatja, egyéni ügyfelek és vállalkozások egyaránt. Szerződéses csomagfeladók a személyes értékesítőjüktől kaphatnak további információt."
meg az is mait te idéztél be:
"Hogyan küldhetek csomagot Csomagautomatára címezve?
... Nemcsak automatáinkon keresztül, hanem postáinkon is van lehetősége csomagot feladni csomagutomatára."A lényeg, hogy megy. Köszi még egyszer.
-
azbest
félisten
Panaszt tudsz tenni a postán személyesen vagy online.
Aztán vagy az van, hogy azt állítja, ő bizony a te kezedbe adta, vagy kibukik valami sunyiság.A panasz mellé csatold a rendelésekről a nyomkövetési infót és a webshop képernyőt, vagy valamit, hogy mi az értékük, mert a tulajdon igazolásával a posta közvetlenül neked kifizetheti az elvesztett küldemény értékét. És akkor nem kell vitatkozni a hamis nyomkövetési infók miatt az eladóval.
Lehet külön-külön kell beadni mindegyiket.
-
t420s
aktív tag
Üdv!
Most, hogy ajánlott küldeményeket se kell aláírni (postás aláírja helyettem) mi garantálja hogy a postás nem lopja el a külföldi csomagot? Hiszen az aláírás igazolja az átvételt!
Szóval jönne az „aláírós“ csomag, melynél az aláírás igazolja az átvételt. De most a korona miatt nem kell aláírni, a postás aláírja helyettem.
Kérdésem!
Mi véd meg engem attól hogy a külföldi ebay aliexpress tb csomagot, ami árut és értéket tartalmaz a postás aláírja helyettem, sose hozza ki, és zsebre tegye?
És fedezve van, mert alá van írva...
És még refundot se kérhetek az ebaytől, mert hát igazolt az átvétel.
???
Na ilyenkor mi van?
Épp most üldözök három soha át nem vett, de a track info szerint átvett és aláírt küldeményt.
Ezekre keresztet vethetek, mert az átvétel aláírással igazolva, a küldemény kézbesített innetől refund kizárt.
???
Ki vette át? Hát az aki aláírta! És ki írta alá? Hát az aki kézbesítette! Na akkor hol a küldeményem? Hát az ő zsebében!
Ilyenkor mi van? -
meri
aktív tag
válasz
anonymus89
üzenetére
Persze, ezzel nincs gond, pl. ez a link is működik: https://www.posta.hu/nyomkovetes/nyitooldal?searchvalue=XXX (most éppen nem, mert áll az egész sz@rság).
A helyzet az, hogy mivel van már profilom, simán meg lehetne oldani, hogy ezt a ragszámot (is) hozzárendelje(m) a fiókomhoz. Én másik országban jelenleg éppen 8 csomagot követek lazán app-on ill. web-en, mindet egyedi módon elnevezve, hogy tudjam, mi van "mögötte". Egy bejelentkezéssel elérem mindet (app esetén csak belépek ujjlenyomattal), és kapok értesítést, ha "helyzet van" (lehet menni érte - felvehető egy QR kóddal), vagy fontosabb állapotváltozás történt. Jelen esetben nem értem, hogy mire is jó itt a bejelentkezés. A webes szolgáltatás-kínálat gyakorlatilag nagyrészt a hagyományos szolgáltatások másolata, nincs semmi előremutató benne, azaz egyáltalán nem látszik hogy a XXI. századból is eltelt már jópár év...
-
-
anonymus89
addikt
Szia posta honlapról: "Csomagautomatára MPL Üzleti csomag címezhető. MPL Üzleti csomag automatára történő feladása címiraton a címzett és az automata címének feltüntetésével kezdeményezhető. Az automaták címeit itt találja. A címzett értesítéséhez e-mail cím és SMS fogadására alkalmas telefonszám megadása szükséges. Ügyeljen a címzett adatainak pontos megadására! Nemcsak automatáinkon keresztül, hanem postáinkon is van lehetősége csomagot feladni csomagutomatára."

meri: mejegyzi az egyszerűen csak annyit kell tenned, hogy a csomag számát
a link után odabiggyeszted egy ?ids= kapcsolóval azaz: https://posta.hu/ugyfelszolgalat/nyomkovetes?ids=RXxxxxxxxx
és már követhető is egy kattintással -
arcsin
senior tag
Én is bosszankodok, mert postán maradóra kértem 2 dolgot is, amiből az egyik már vár rám csütörtök óta, a másik pedig egy félreárazott vasaló,(15ezerről 2600ra) amit még pénteken sem adott fel az emag, csak előrejelezte az utolsó (pénteki) nyomköv.alapján. Hát a postánál sem ember, sem gép nem bírja ezt az állapotot
-
meri
aktív tag
A nyomkövetés nem működik tegnap délután óta; úgy néz ki, sem a web (csak a téma jön be, de nem lehet adatot bevinni), se az API (bár nem tudom, milyen módon szolgáltatnak adatot pontosan), mert pl. a 17track sem tud adatot lekérni. Egy Mo-ról külföldre küldött csomagot track-elnék, ami előzőleg látszott, és már eljutott addig, hogy a repülőtéren átvette a célposta - mindez kb 25 bejegyzésben, de mindegy, ez legyen a legkevesebb. Panaszt, egyszerű kérdést (mi a f.ne van a nyomkövetéssel, miért nem írnak ki legalább egy üzenetet, hogy elnézést, gondok vannak, javítás folyamatban stb.) nagyon nehéz feltenni; amíg megtalálja az embe, hogyan jelezze, beleőszül.
Azt már csak mellékesen mondom, hogy minek a bejelentkezés, ha még megjegyezni sem képes a küldeményszámot, hanem mindig újra és újra be kell gépelni / illeszteni. Nonszensz 2020-ban egy ennyire f@s szolgáltatást elfogadhatónak tekinteni.
Külföldi postánál (naponta használom) magától érdetődő, hogy a részemre vagy általam feladott csomagok a weben / app-ban azonnak elérhetővé, lekérdezhetővé válnak, vagy ha nem, fel tudom venni őket, és még értesítést is kapok, ha megérkeztek a postára és felvehetőek / aljutott a címzetthez.
Bocs, kicsit dühös vagyok, nem erre számítottam.
-
Soma01
veterán
A Posta csomagautomatába fel lehet adni személyesen, postahivatalban is a csomagot? Tehát nem kell a webes regisztráció, meg szerződés... Odamegyek a postára, mondom, hogy ezt a csomagot szeretném feladni az XY automatába és kész?
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Kicsit aggódom.
Tegnap adtam fel 2 csomagot FoxPostal, ugyan azon a helyen, 3 perces eltéréssel. Ma is adtam fel 1 csomagot, szintén ugyan ott.
Viszont..
Előbb néztem a FoxPost oldalán, hogy mi van a csomagokkal , hát kicsit aggódok. A tegnapi feladott csomagok közül csak az egyiket vitte el ma a futár az automatából, illetve azt, amit ma adtam fel.
Tehát a raktárukba a tegnapiak közül az egyik érkezett csak be, illetve a mai. Ez mitől van?
A három csomag közül 1 XS-es, a másik 2 pedig S-es méret. A 2 S-es ment el, az XS-es maradt...Amelyiket nem vitték el, az volt tegnap a legelső csomag, ami be raktam az automatába.Máskor fogják elvinni, vagy valami gond lehet?
Gergő
-
azbest
félisten
válasz
agroman
üzenetére
Mindig csodálkozom, hogy van aki még nem vette észre, hogy különleges jogrend van jópár hete az országban. Igen, valóban nagyobb a kockázata. Plusz több visszaélésre is adhat lehetőséget. De ez van.
"A Magyar Posta szóvivője szólt arról is, hogy bevezették április elején az érintésmentes kézbesítést azzal a céllal, hogy a közvetlen fizikai kontaktust elkerüljék, így ma már aláírás nélkül vehetik át az emberek a küldeményeket." [link]
A DPD-nél meg sms-ben küldenek pin kódot, amit bemondva lehet igazolni hogy átveheted. Vagy anélkül személyi felmutatással - utolsó 4 számot rögzíti róla. Hogy ne kelljen tapogatni a készüléket. Gyakorlatban azért lehet szimplán odaadják, nem szórakoznak vele (bár az esetemben telefonon felhívott előtte hogy érkezik, szóval lényegében egyértelmű volt hogy jó helyen jár.).
-
agroman
aktív tag
marhajo...kaptam uzleti belfoldi csomagot es semmit nem kellett alairnom..
ha masnak adjak oda, akkor igy jartam?
azert vmit kitalalhatnanak, mert ez rohadtul nem OK... -
-
zeus_2k14
senior tag
válasz
anonymus89
üzenetére
Szia, köszi, sikerült. Remélem minden okés vele. Fel is adtam már, annyi, hogy amit itthon ki választottam méretet , S-es, azt végül XS-be tettem. Remélem ez nem gond.
Köszi a segítséget!
Mindig Vaterafutáron intézem, csak most a kupon miatt a honlapjukon csináltam. Ugyan az mondjuk szerintem

Utánvét esetén mennyit számolnak fel? Tehát mondjuk 8.000 Ft, amit fizetni kell, mennyit számolnak fel e miatt?
Gergő
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
FoxPostal akarok csomagot küldeni. Most a kupon miatt a FoxPost oldaláról akarok, eddig a vaterafutárral küldtem.
Nem utánvétes lenne a csomag. Akkor nem kell beírni az utánvét összegét? Illetve, ha rossz méretet választok ki, akkor tudok még a helyszínen ugyan úgy változtatni?Gergő
-
törölt tag
válasz
anonymus89
üzenetére
Köszi. Kb mennyi a vámkezelés átfutási ideje?
-
anonymus89
addikt
válasz
üzenetére
Szia nem írtad honnan így a banggood topik leírását linkelem:
Vámeljárás alá került küldemény esetén a teendők
Ha vámeljárás alá kerül a küldeményünk, amelyről kapunk egy sms-t ilyesmi szöveggel: Az ön részére RS××××××NL azonosítóval küldemény érkezett. További információk: magyar posta, vagy ajánlott levelet kapunk ebben a témában, illetve a nyomkövetésnél a Magyar Posta oldalán ez olvasható: Küldemény információ: Vámköteles küldemény NAV regisztráció / Under postal customs procedure (futárcég értesítője jöhet telefon és e-mail-n is) az alábbiakat javasolt beküldeni:
Amit a Banggoodtól kaptál vásárlási értesítő e-mail, a Thank you for your order 99999999 with Banggood pdf-be nyomtatva, mentve vagy a Banggood számla. My Orders, az adott terméknél jobb oldalon Order Details linkre kattintás és bal szélen a Download Invoice gomb.
Kell a fizetési igazolás, amit a PayPal-tól kaptál e-mail-ben pdf-be nyomtatva, mentve, (a Receipt for Your Payment....tárgyú, ez a szóhasználatuk szerint a PayPal számla).
Kell a banki kártyás fizetésed tranzakciója, amit a netbankból erre a vásárlásra tudsz lekérni pdf-be nyomtatva, mentve.
Ha a küldemény értéke az Áfa elengedéses kategóriába esik, lásd feljebb, akkor az említett vámmenteskénti eljárás kérelem is csatolandó.
Az űrlapon az A postai vámkezelés jelölendő, ha a meghatározott érték alatt van a küldemény végső ára akkor persze az itt szereplő összeget nem számolják fel. Ha a többi felsorolásból illik rá valamelyik akkor természetesen azt jelölni.
Ezeket e-mail-ben postaimport@posta.hu e-mail címre küldeni.
Vagy használd a Magyar Posta Én postám regisztrációt követően ezt az elérhető szolgáltatást: E-vámügyintézés Belépés után az Egyéb szolgáltatások menüpont és lent.

A E-vámügyintézés leírása egyértelmű
A Posta kitöltési mintája a Egyszeri import vámkezelési megbízás kitöltésére.
Az első keretezett résznél, ha nem a tőlük levélben kapott nyomtatványt alkalmazzuk, akkor csak a Postai azonosítószám szükséges, az ország és feladó neve még esetleg, mert azokat általában tudjuk.
A végén aláírni és ráírni a személyigazolvány számot is, azután elküldeni a felsorolt mellékletekkel.
A tájékoztatójuk az igazolásokról itt tölthető le.
Ha futárszolgálat hozza a küldeményt, a vételár leigazolására a fentiek, de ők használhatnak más nyomtatványt.
A DHL vámkezelési nyomtatványa magánszemély részére itt tölthető le. -
törölt tag
Sziasztok. Annyi a történet, hogy kb egy hónapja rendeltem cipőt kb 80$ értékben. A nyomkövetés szerint hétfőn érkezett Budapestre, azonban mai nap folyamán ezt az SMS-t kaptam. Ilyenkor mi a teendő? Tudom ott a link, de nem teljesen világos hogy miket kell csatolni stb. Illetve ennek mennyi az átfutási ideje, azaz mikor kapom kézhez a csomagot?
Köszönöm szépen a válaszokat. -
A gls van leterhelve, vagy a feladó nem csinál meg valamit, ha a tegnap 13:10kor regisztrált csomagszámot a még most sem sikerült felvenni a feladótól?
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Lehet nem ide illő...
Van itthon egy LCD monitorom. Feleslegessé vált, így el akarom adni. Viszont, jelenlegi helyzetben a személyes találkozásokat kerülöm, mind a család , barátokkal, így úgymond ismeretlennel is fogom. Így a monitort,ha találok rá vevőt, fel adom postán vagy FoxPost-al. Viszont, sajnos nem tudom, hogy lehetne be csomagolni, doboza már nincs meg. Erre van valamilyen doboz, amit tudok rá venni, vagy hogy lehetne ezt megoldani?
Tippeket, ötleteket elfogadok.
Ha nem ide illő, akkor elnézést kérek!
Gergő
-
Santino
aktív tag
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Igen, külföldre küldtem.
Ezek szerint még itt van az országban, de már a külföldi postaszolgálat átvette? Vagy már kint van és ott vette át?
Nem értetlenkedek, csak a postazsargont nem értem, ezért kérdezem.
A külföldi posta keresőoldalán meg semmi infó róla. Pontosabban a következő van:"IN THE EXCHANGE OFFICE
The shipment has arrived at the international logistics centre of origin
02 April 2020 | 06:45:00"De legalább 2 hét után van valami, mert már azt hittem elveszett.
-
Santino
aktív tag
Szervusztok!
Április 1-én adtam fel a küldeményt.
Sokat állt a Nemzetközi Posta Kicserélő Központban, már-már reklamáción gondolkodtam, amikor 04.17-én a legutóbbi két bejegyzést láttam a nyomkövetésnél. Akkor ez most pontosan mit is jelent, tudna valaki ebben nekem tájékoztatást/információt adni?Köszönöm.
2020-04-17 13:38
International airport, Received by destination Post
2020-04-17 11:51
International airport, Handover to destination Post2020-04-03 08:59
Nemzetközi Posta Kicserélő Központ, Handover for international transport
2020-04-02 06:45
Nemzetközi Posta Kicserélő Központ, Inserting item into export receptacle
2020-04-02 06:45
Nemzetközi Posta Kicserélő Központ, Receive item at office of exchange2020-04-01 08:20
Budapest 25 posta, Acceptance completed -
arcsin
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem egy kerékpárt emagról még a múlt héten. Várható szállításnak ma illetve a holnapi nap volt megadva. A nyomkövetés kicsit összezavart ma reggel.
Miért őriznék a postán? Melyiken? Miért pont 5 napot ? Házhozszállítással kértem. Miért veszik fel még egyszer a feladótól a csomagot, ha már egyszer sikeresen felvették?
Meg fogom kapni valaha a kerékpáromat?
A folyamat jelző 3 zöld pötty pedig a kiszállításon van. -
MarioAna
senior tag
Sziasztok. Külföldre (Szlovákia) vállal már kézbesítést a drágalátos hős nemzethy posták? A honlapjukon látom, hogy a listában ott szerepel. Ajánlott levél, kézbesítési visszajelzés/nyomkövetés jó lenne (adóbevallás). Nem tudom tértivevényes módszer ilyenkor kérhető-e.
-
cs_dy
tag
Sziasztok!
Nagy méretű (50-70-30 cm) csomagot rendeltem, de mivel nem felelt meg ezért visszaküldeném az elállásra hivatkozva, mit javasoltok milyen csomagküldővel lehetne visszaküldeni alacsony áron?
Köszi előre is!
-
IntelKiller7
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Király. Köszönöm.
-
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok!
Deutche post-al jön csomagom Németországból. Ma frissült az állapot és már látom a magyar posta rendszerében a csomag követőn. Azt írják, április 18-ai dátummal, hogy küldemény előkészítése szállításhoz. Gondolom azért jövőbeli időpont, mert majd akkor terveznek egyáltalán hozzányúlni a csomagomhoz.
Tapasztalat szerint általában mennyi idő míg az előkészítéstől házig jut a csomag szerintetek (akár ebben a covid-19 szituációban, ha valaki kapott így csomagot mostanában) ? Régen kaptam postán csomagot (próbálom is kerülni, ahol lehet) és nem emlékszem már rá hogy mennyi idő alatt ér ide.
-
válasz
IntelKiller7
üzenetére
MPL kocsinál tudsz fizetni kártyával, természetesen.
-
IntelKiller7
nagyúr
Hello.
Magánszemély ma feladott nekem 1 utánvétes csomagot 113e Ft értékben.
Talán ez a 2. ilyen csomag ami utánvéttel jön, így a kérdésem, hogy csak kp-val vagy esetleg kártyával is tudok fizetni majd a futárnál? -
-
kutga
félisten
Hölgyek /urak!
Zárt lépcsőház miatti sikertelen kézbesítés után azt írja a csomagomra a posta nyomon követés hogy postán átvehető.
A kérdésem az lenne, hogy meddig tartják ott (MPL üzleti csomag) illetve lehet-e kérni ismételt kézbesítést?
-
-
n42
tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ez a csomagolás elfogadható, lesz belőle baj?

Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Wise (ex-TransferWise)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Battlefield 6
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
A 2 munkanapot tudják most is tartani az eddigi tapasztalatok alapján.

KB 8.000 Ft lenne utánvéttel, amit küldök.