Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaLee
addikt
válasz freaghill #3281 üzenetére
Ez nagyon változó. Én egyszer egy nap adtam fel 5 ajánlott levelet. 2 megjött másnap, 1 harmadnap, 1 a negyedik napon egy pedig átcsúszott következő hétre.
Volt amikor hétfő délelőtt adtam fel egy ajánlott levelet és pénteken kézbesítették.Szóval ezt így lehetetlen megmondani. Sőt hiába hívtam a hétfőn feladott levél miatt csütörtökön a központi számukat ők csak annyit láttak, hogy hétfőn feladtam...
-
BaLee
addikt
válasz anonymus89 #3319 üzenetére
Nem fogják csak 50% felár ellenében.
-
BaLee
addikt
válasz anonymus89 #3321 üzenetére
Legalábbis én ebből ezt vettem ki:
Ha bepipálod, hogy nem téglalap alakú test a küldemény akkor ezt írja:
"Szabálytalan formájú küldemények esetében terjedelmes kezelés történik, amelynek felára az alapdíj 50%-a." -
BaLee
addikt
válasz TheCsory #3360 üzenetére
Egy postáról biztos, hogy csak egyszer viszik el a csomagokat és este 6kor jó eséllyel már elvitték. Még a nagyobb postákon is fél5-5-ig fogadnak csak el másnapi csomagokat. Amúgy ezt minden postán meg tudják neked mondani hogy mikor viszik a csomagokat, mert mindennap kb. ugyanakkor.
-
BaLee
addikt
Szerintem igen. Ha megvan a gyári doboza, esetleg beteszed egy nagyobb dobozba és körbegyűröd újságpapírral vagy bubis fóliával annak semmi baja nem lehet. Ha az megsérül akkor az nem amiatt lesz mert nem törékenyként adtam fel.
Én jópár éve küldtem postán autólámpát, de az eredeti dobozában, csomagolásában meg minden. Összetörte a posta, de simán kifizették a kártérítést mivel rá volt írva hogy autólámpa van benne és gyári csomagolásban rendesen be volt csomagolva.
-
BaLee
addikt
Miért, mikor adták fel? Amúgy én többször mikor felhívtam kapásból elmondták, hogy 5 munkanap is lehet amíg megérkezik. Volt olyan, hogy egyszerre adtam fel 6 csomagot ajánlott levélként. 2 megjött másnap, 2 harmadnap, 1 negyedik, 1 ötödik nap, egyik meg csak 1 hét múlva.
Mind magyarországi címre. Leggyakoribb, hogy 2-3 nap mire megérkezik sajnos. -
BaLee
addikt
A topic összefoglalót lehetne frissíteni, elsejétől eléggé megváltozott mi adható fel levélként. A max 2.4cm vastagság elég sok mindent szelektálni fog.
A másik, hogy aki adott fel időgarantált csomagot decemberben, reklamálja meg ha nem ért oda időben én is ezt tettem, a feladási díj dupláját vissza kell fizetniük ha nem ért oda időben.
-
BaLee
addikt
válasz mirci18 #6496 üzenetére
Igen, csak valahogy a logikus magyarázatot nem találták meg. Mivel azt írják, hogy azért csak ilyen vastag csomagot lehet feladni levélként, hogy beférjen a levélszekrénybe. Ajánlott levelet mikor szoktak bedobni a levélszekrénybe?
Elég lett volna annyi, hogy csak ajánlott levélként lehet feladni ilyet. Bár vágom én hogy azért drágítottak meg mindent mert nem bírták az iramot, de így már közel sem lesznek annyira versenyképesek.
-
BaLee
addikt
válasz mirci18 #6549 üzenetére
Ha elvesztik a csomagot akkor ajánlott levélnél azt hiszem a feladási díj 20x-át kell megtéríteniük. Az 500Ft-nál kb. 10000 körül van.
(#6547) Dealer95: írd majd meg a részleteket, kíváncsi leszek. Nekem még nem kevertek el semmit. Viszont hallottam már olyat, hogy ráírtak egy kis csomagra max értékbiztosítási díjat és a posta nem akarta kifizetni, mert a feladóval akarták bizonyíttatni, hogy tényleg az volt a csomagban amit reklamál és hogy annak tényleg annyi az értéke...
-
BaLee
addikt
Nem kell háborogni. Amióta meghozták ezt a szenzációs változtatást, már több csomagot küldtem DPD-vel és higgyétek el felüdülés, hogy jönnek a csomagért melóhelyre és nem nekem kell sorba állni a postán, ahol a 7 ablakból 2-ben dolgoznak és nem egyszer több mint negyed órákat állhattál sorba.
Egy nagy előnye volt, ha nem találták otthon az illetőt akkor bement a csomagért a postára, futárnál ilyen nincs, de másodszor is kiviszik ha kell.A legolcsóbb ajánlott levél is már több mint 500Ft volt, a DPD Vaterafutár meg 890-ért elviszi...
Szóval én annyira nem is bánom a dolgot.
A posta meg hosszútávon magával cseszett ki mert ezzel a nagy változtatás + áremelés kombóval rengeteg ügyfelet vesztett/ veszít folyamatosan.
-
BaLee
addikt
Tegnap jót mosolyogtam, előttem adtak fel egy kis (kb. 10x10cm-es) csomagot, a LED diszkontnak. Gondolom valami visszaküldés lehetett. Nő bevitte a csomagot, postás nő megírta majd a végén mondja, hogy 3300Ft.
Nő álla leesett, majd miután felvilágosították hogy a törékeny kezelés már 100% feláras így kifizette az ~1600 körüli összeget de nagyon meglepődött az árakon. -
BaLee
addikt
válasz mirci18 #6599 üzenetére
Bizony, valószínűleg belőlük is meg fognak élni.
Nekem meg végre nem kell azon idegeskednem, hogy az előttem álló 5 emberből 3 sárga csekk halmokat ad fel, a maradék kettő meg egy félig-meddig becsomagolt dolgot szorongat amit fel szeretne adni de se megcímezve nincs se előkészítve, mire a postás megcímzi és elkészül vele az 5 perc...Mostanában jártam sokat postára és olyan szívesen meg tudnám reformálni a működését, hogy hamar leszoknának az emberek a sárga csekkezésről...
Konkrétan lenne sárga csekkes sor (most több postán az van hogy sárga csekkeknek külön sor van, de bárhol fel lehet adni) lenne egy ablak ahol fel tudnál adni előre elkészített és megcímzett csomagot pl. vaterafutár, ill. egy sor azoknak akik nem tudják hogy mit akarnak....[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
válasz maj-viktor #6603 üzenetére
Nem is fog működni addig amíg nem kényszerítik rá az embereket. Amíg továbbra is fel lehet adni postán, ill. ugyanannyiba kerül addig sorba fognak állni. Nálunk is volt csekk automata több helyen is, pár hónap után eltűntek.
Lenne csak 1-2% kezelési költséggel több ha a pultnál adná fel az ember, baromi hamar átszokna mindenki. Így nem fog.
-
BaLee
addikt
válasz KisBundi #6691 üzenetére
Elég valószínűtlen, hogy adott időben ugyanakkor két Kovács József érdeklődjön a csomagról, ez a postán maradó dolog nem annyira elterjedt. Bár én nem értem miért így van megoldva. Én ugyanúgy felcímeztetném, ráírnám jó naggyal hogy postán maradó, esetleg lenne ilyen matrica, azt rábasznám és akkor a címzett csak egy értesítőt kapna. Mert ez a mostani rendszer kicsit vicces.
-
BaLee
addikt
-
BaLee
addikt
Hát ez érdekes volt.
Először kaptam csomagot foxpont automatába, bemegyek, beírom a nyitókódomat, kinyílik az ajtó és mit látok? Két csomag van benne. Egyiken se név, csak valami telefonszám a boríték tetején. Kivettem mind a kettőt, a kocsiban kibontottam és látom, hogy ez baromira valaki másnak a csomagja.
Gondolom a kézbesítő bent felejthette?
Írtam a központi címükre pénteken egy e-mailt, hogy wtf. Kíváncsi vagyok.
-
BaLee
addikt
válasz maj-viktor #6753 üzenetére
Igen, nekem küldtek csomagot és két csomag volt a rekeszben. De nem látszódott, hogy melyikben mi van, mert egyik borítékban volt a másik meg becsomagolva. Az én csomagom lehetett volna akár 2 részben is ezért bontottam ki a másikat.
Azóta nem válaszoltak az e-mailemre de hívogatni azért nem fogom őket...
-
BaLee
addikt
válasz hyperspace #6818 üzenetére
Elég változó, nekem 3-5 nap alatt szokták kihozni. Utalásnál legtöbbször már átvétel utáni napon rajta van a számlán, de legkésőbb 2 nappal utána.
-
BaLee
addikt
Ha követési számmal kéred a küldeményt akkor aláírás nélkül nem fogják odaadni. Ha anélkül (általában mindig ez van, mert olcsóbb). Az olyan mint ha itthon simán adsz fel egy levelet, vagy kisebb csomagot. Ha eltűnik senhol nem reklamálhatsz.
Ha neked fontos, akkor válassz regisztrált küldeményként való postázást drágábban, sok helyen van erre lehetőség.
-
BaLee
addikt
Szeretnék rendelni egy drágább lámpát. Nyomonkövetéses küldeményként lehet rendelni Svéd, Belga és Holland postával. Illetve tracking nélküli air posttal de tapasztalatom szerint akkor is trackinggel adják fel.
Van valami tapasztalat, hol nagyobb az esélye, hogy átcsúszik a csomag vám nélkül?
Anno egy lámpát Svéd postával rendeltem, azt megvámolták. -
BaLee
addikt
Érdekes, bocs ha vótmá
-
BaLee
addikt
Rendeltem egy terméket (drágább elemlámpa) Belgium post-al. Kaptam követési számot. Gyanús lett mikor még 2 hét múlva is azt mondta a 17track.net, hogy nincs ilyen tracking, rákerestem a Belga posta nyomonkövetési oldalára, ott meg azt írta a számla, hogy útban Belgiumba...
Már gondolkodtam, hogy érdeklődjek, hogy ez mi a fene, mikor hívnak otthonról, hogy csomagom jött. Nem is gondoltam, hogy ez a csomag lett az, ránéztem a nyomon-követésre, már a magyar posta oldala is hozta, hirtelen felkerült minden állomás. Így sok értelme van a nyomonkövetésnek, ha akkor kerül fel minden infó amikor megkaptam a csomagot...
-
BaLee
addikt
Szerintem meg ez férjen már bele (az amúgy sem alacsony) szolgáltatás árába. Gondolom 100ból 1-2 csomag ha beleesik ebbe a kategóriába. Ha 1-2%-al drágább lenne a szolgáltatás emiatt nem hiszem, hogy sokakat zavarna (1300 helyett 1315ft mondjuk). De az annál inkább, ha szegény ember feladja a csomagot, amit b@sznak átvenni, majd hogy visszakapd még lehúznak egy 1000-essel...
És akkor mindenhol szajkózzák, hogy ne utalj előre, és erőltetik az utánvétet a vevők... -
BaLee
addikt
Egy apró kérdés. A foxpostnál hogyan van az értékbiztosítás? Semmi erre utaló jelet nem találtam, hogy van-e ha igen meddig. Mér az ASZF-ben sem.
MPLnél ugye beírod és aszerint fizetsz.
Vagy ez így tök oké, hogy foxposttal küldök egy 80 ezres cuccot és ha elkeverik akkor simán buktam?
-
BaLee
addikt
Más is találkozott már ilyennel amibe most én futok bele már 2. alkalommal a Magyar Postánál?
Új postás van kb. fél éve és már a második nyomkövetéses nemzetközi küldeményemnél jelzik az oldalon, hogy átvettem, azaz kézbesítésre került. Közben meg nem.
Első alkalommal felhívtam a postát, mondták, hogy ott a csomag, megkérdeztem, hogy hogyan lehetséges, hogy átvettként írják amikor ki sem hozta a postás? Nem tudta megmondani de ígérte, hogy másnap kihozza. Másnap sem hozta. Ismét felhívtam őket + panaszt tettem, harmadnap kihozták.
Panaszomra annyi választ kaptam, hogy tájékoztatják a kollégát, hogy erre figyeljen.Most ugyanez a helyzet. Az oldal szerint 11:57kor átvettem a csomagot, hívom a postát, ott van náluk.
Ilyenkor mit tudok tenni?? Csak én érzem úgy, hogy egy ilyen nyomon-követéses szolgáltatásnál azért ennél nagyobb súlya kellene lennie a dolognak? Megígérték, hogy holnap kiküldik.Mit tudok tenni? Teszek újra panaszt, de azért ez így nem szolgáltatás...
Ha nem kapok meg valami értékes csomagot, akkor az eladó meg a paypal is le fog pattintani (teljesen jogosan) mivel ott lesz, hogy a posta kézbesítette.
-
BaLee
addikt
válasz _stick_ #8995 üzenetére
Sajnos egyik sem. Max valami futárszolgálat, ahol megvárathatod a futárral, amíg kibontod a csomagot. Bár szerintem ott is max jegyzőkönyvet vetethetsz fel ha valami nem stimmel. Igazából a futár cégek feladata csak a kézbesítés. Ezért is mosolygok mindig amikor hirdetési oldalakon nagy betűkkel írják, hogy soha ne utalj előre. Utánvéttel ugyanott vagy, mert a posta sem adja át a csomagot amíg ki nem fizeted, aztán lehet, hogy egy téglát kapsz...
-
BaLee
addikt
Ha elküldtem egy postán egy nemzetközi levelet amit a feladó nem vett át annak remélem a visszaszállításáért nem kell pluszba fizetni ugye? Vagy mi történik ilyenkor?
-
BaLee
addikt
válasz zsolti1debre #9990 üzenetére
Ha elveszik akkor annyit fognak fizetni amennyit értéknek ráírtál feladáskor. Vaterafutár oldalán lehet beírni feladáskor mennyi az árú értéke.
Ha időgarantált a csomagod és nem viszik ki időbe akkor viszont reklamáld meg mert a feladási díj duplája visszajár (régebben így volt, nem tudom ezen változtattak-e rajta, ill. régen a vaterafutárral feladott MPL csomagok 1 napos időgarantált csomagok voltak nem tudom ez változott-e azóta).
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
válasz zsolti1debre #9994 üzenetére
Persze, mi másra vonatkozna az értékbiztosítás?
-
BaLee
addikt
válasz Fancy-boy #9996 üzenetére
Hát ez így gáz. Nekem egyszer volt ilyen ügyem MPL-el (bár régebben), akkor nem kértek semmit.
Valahol ez vicces, mert te kifizeted a szolgáltatás díját, ráírsz egy értéket aminek a biztosítása benne van a szolgáltatás árában és az esetek elenyésző részében tudod számlával igazolni az adott terméket amit postázol.
Ahogy írtad:
"Kártérítés kapható – amennyiben küldeményén összegszerűen feltünteti tartalmának (valós) pénzbeli értékét"Illetve azért egy ilyen történetre kíváncsi lennék, mert ha ők vesztik el akkor bizonyítsák ők, hogy nem annyi volt az értéke, mint amit ráírtam.
-
BaLee
addikt
válasz anonymus89 #9998 üzenetére
Most néztem a vaterafutár oldalán:
"Az MPL a Vaterafutár csomagok szállítását az alábbi linken elérhető Küldeményforgalmi szabályzat alapján vállalja, az MPL Üzleti Csomag küldeményekre előírtak szerint, azzal az eltéréssel, hogy csak 5 munkanapos őrzési idő választható, a szolgáltatás nem időgarantált, továbbá a terjedelmes többletszolgáltatás igénybevételével feladott csomagok PostaPontra nem címezhetők."
Anno pár éve decemberben besokalltak és nem tudták időben kézbesíteni a csomagokat és gondolom rengeteg dupla szállítási díjat fizettek vissza. Ezek szerint jó magyar módjára egyszerűen kivették az időgarantált részt...
-
BaLee
addikt
válasz Fancy-boy #10003 üzenetére
Ha külföldre is ugyanaz az ajánlott levél megkötése mint itthon, akkor max 2,4cm széles és max A4 méret körüli csomagot küldhetsz ajánlott levélként. A többi csak postán maradóra.
Amúgy most gyorsan utánanéztem a fürgefutáron is tényleg minden ajánlat 6500ft felett van, a postánál is csomagként a legolcsóbb 6300Ft...
Visszatérve a külföldi meg céges rendelésekre, cégeknek sokkal jobb árakat ad bármilyen futárszolgálat azért tudnak olcsóbban küldeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rendszergazda topic
- BestBuy ruhás topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Külpolitika
- Politika
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SilverStone SG13 mITX (mini-ITX) ház fekete
- LG 34GL750-B ultrawide monitor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T400 - I 4GB I 320GB I 14,1" WXGA+ I CAM I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest