Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KaLeun

senior tag

válasz azbest #13684 üzenetére

Ez mind igaz, erre is szavazott mindenki itthon. Posta mára sikeresen elüldözött mindenkit és olyanok közül válogat akit még segédmunkásnak sem vennék fel. Felénk pl. az új bázispostán nem tudják mit jelent valamennyi küldeményre szóló meghatalmazás...

Habár a propaganda töretlen pl. új postapartneri szerződést sem lehet már kötni, van kb. 5 település ahol még elfogadnak ilyet.

De ettől függetlenül egy postának az UPU alapján mindig is lesznek megkötései ami LFJ futárszolgálatot nem köti. Szóval ebben nincs igazad.

Sajnos a helyzet az, hogy még mindig a posta a legolcsóbb. Pont sima postán maradó levélként vagy PM ajánlottban elmenő csomagnál. Sőt BP-t (az egy PvP szerver) leszámítva az országon belül még év végén is minden nagyjából tényleg egy napos.

• KaLeun

senior tag

Egyfajta divat szidni a postát, de vannak nemzetközi szerződések amik alapján az "állítólagos" csomagok valójában nem azok. Az adott ország aka USA, Kína stb. belkezelésében lehetnek azok... Ahogy itthon is vannak "speciális" kezelésű küldemények amelyek egyáltalán nem is léteznek külföldön.

Amint kimennek nemzetközi térbe az annak megfelelő szabályozásnak felelnek meg, ez kb. 1000+ éve a 2 kg x+y+z=90cm. Pont. Idős a címzett stb. egyéb dolog egyéni szociális probléma, ott lehet az ami itt pl. nem. Egyszerűen utána kell nézni, hogy mi az amit a címzett postai igazgatás teljesít (MP ezt pl. vagy 6 éve nem...).

Szigorítások mind köszönhetőek a kínai szaroknak, erre nem csak az MP hozott korlátozást hanem gyakorlatilag minden létező posta. Nem tudom, hogy látott valaki ezeknek a kínai cuccok tetőpontján postát? Én igen. Például Zugló 1, az egész terem, tele volt ilyen kb. 2 méter magas rácsos raklap méretű kalodákkal, fullig (tízezres nagyságrendről lehet beszélni) az állítólagos csomagokkal amik akkor valójában, mind levélnek minősültek.

Aztán a kézbesítők telerakták a biciklit (akár faluhelyen is) és még a csomagos is vagy 2 kört ment ezekkel a 100 forintos bugyikkal, aztán ezért késett mindenki csomagja. Ekkor feküdtek meg a futárszolgálatok is csak sima ünnepi időszakban, a postán meg nagyságrendekkel nagyobb volumenben még a takarítónénitől a igazgatókig mindenki ezeket hordta még hétvégén is.

Sőt az az itthoni gyakorlat, hogy a vámot elütjük azzal, hogy az ügyfél ráírja, hogy ez nem vámköteles tartalom, vagy kicsit nagyobb az külföldön nem bevett dolog. Persze tudom elment itt is és ott is, aztán nekem pl. utoljára a Brazil posta vágta vissza az ilyet kb. 2-3x az őserdőből, hogy ez WTF? Amúgy teljesen jogosan.

Az, hogy Kínából stb. Amazon, eBay idehozza a sherpa az nem az UPU (Universal Postal Union) szerinti nemzetközi postai kezelés.

Meghatalmazás téma: meghatalmazást évek óta lehet adni a posta honlapján, egyébként le van írva a postai meghatalmazás hátulján, hogy mi-micsoda. Az, hogy itthon 2-3 diploma mellett a szövegértés nem követelmény az nem a posta hibája.

Anyám vitatkozott még Apám hagyatékiján a közjegyzővel valami ilyen nonszensz dolgon. Közjegyző válasza: világon minden országban mindenkinek a saját felelőssége elintézni a saját ügyeit, csak itthon a kommunizmus alatt mindenki megszokta, hogy majd elintézi az állam helyette.

Egy normális postán ahol ténylegesen van valaki aki ért hozzá meg lehet kérdezni. Plusz utána kell nézni, hogy az adott ország aktuálisan mit vállal.

• KaLeun

senior tag

válasz Narxis #13561 üzenetére

Most, hogy főni veje gyakorlatilag minden utolsó nyereséges postai "szolgáltatást" "megnyert"... Ez van.

Vagy 3 éve azt mondta főnököm, hogy ÍJ... Majd megszokják az emberek. És még lesznek ilyen varázslatos események...

Volt régen egy ilyen ötletem, hogy esetleg postáknál vagy postapontoknál nem-e lehetne-e letenni a futárszolgálatok csomagjait? Nem mindhogytha ez nemhivatalosan nem működöditt volna...

Később felhoztam az automatákat vagyis inkább a "több szolgáltatós" automatákat?

Válasz erre az volt mindkét esetben, hogy a szabályzatban pontosan le van írva, hogy mi a teendő. De az ugyanez ez a válasz minden egyébre is.

De természetesen a továbbiakban is kíváncsiak a véleményedre.

• KaLeun

senior tag

válasz Atomgeszi #13546 üzenetére

Én így a posta bezárása kapcsán megkérdeztem a GLS-es srácot. Szerinte az utánvét nélküli csomagot ""simán"" felveszik, de azon kívül mehetek "mitudoménmilyen" felvételi pontra.

Gyakorlatilag azt nem, mondta, hogy kb. inkább a legközelebbi postára menjek.

• KaLeun

senior tag

Olyan kb. 20-22 éve havi rendszereséggel rendelek a netről ezt+azt...

Viszont olyan közel 10 éve közel rendszeresen így kb. Salakszentmotorosról rendelve, sérült árut kapok.

Kizárólag esztétikai illetve a felhasználást nem befolyásoló sérült árut kapok.

Mára ez gyakorlatilag rendszeressé vált. Picit le van verve itt vagy ott... stb...

Itt olyan szintű sérülésről beszélünk ami nem a szállítás során keletkezett, pl. egy szuper minőségő bútor de a porfestés előtt fel lett gyűrve az acél lemez (mert pl. ott rozsdás).

Nagyon leegyszerűsítve úgy gondolom, hogy e mögött az áll ez paraszt a itt a világ végén majd nem reklamál.

Az egészben az a poén, hogy külföldről beleértve Kínát sértetlenül érkeznek a csomagjaim.

• KaLeun

senior tag

válasz rétisün #8130 üzenetére

Persze, hogy van "maszekban" millió fajta matrica csak, hivatalos postai nincs.

• KaLeun

senior tag

válasz rétisün #8126 üzenetére

Nincs ilyen matrica, mivel nincs is ilyen szolgáltatás. Lehet törékeny, és rajzolhatsz rá nyilakat, aztán ha szerencséd van és normális postásokat fogsz ki akkor nem fektetik el.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés