Hirdetés
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- aquark: Zsebszámológépek
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vandit.: Milyen zenét hallgattok most?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
molntomi
csendes tag
Sziasztok,
a következő hibával találkoztam, hátha van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond.
Van egy S7-300 CPU és 2 db ET200S modul, a kommunikáció profineten megy, van bent még 1-2 scalance is.Típusok:
PLC: CPU 315-2 PN/DP | 6ES7 315-2EH14-0AB0
Et200S: IM151-3PN | 6ES7 151-3AA23-0AB0Az egyik ET200S modullal van probléma, mégpedig, hogy a HW configban azt látom, hogy egy modult se ismer fel, önmagát se?! 42 modul van mögötte még.
Error-ban van a többi pedig nem látható, a 0 sloton nem lát semmit, ami saját maga lenne.LED-ek:
- A CPU futásban van és SF led világít, illetve a I/O access error, writing/reading-re panaszkodik, a BF viszont nem világít, ha áramtalanítom az ET200s modult, akkor már világít pirosan, ebből azt gondolnám, hogy a kettejük kapcsolata megfelelő, nem Bus hiba lehet.
- Et200S, itt már változatosabb a LEDek állapota, gondolom jelezné, hogy mi a hiba.
3X lassan villog az SF - BF, majd 1 BF utána, 3X gyors SF-BF, 2 SF, 1BF. (Manualban erre vonatkozó rész nem volt).Semmilyen hardware / software módosítás nem történt rajta.
Elvégzett akciók:
- ET200S modul csere (verzió is egyezik)
- Utána lévő modul csere (PM-E modul)
- Ethernet kábel csere (ET200S - Scalance között)
- Modulokat átmozgattam, ki-be pattint
- Hátlap csere
egyik se hozott sikert sajnos, pedig én a modulra gyanakodtam, hogy hibás.Érdekesség még, hogy csak a modult +1 kártyát raktam fel a hálózatra, akkor sima SF hiba volt, gondolom eltért a HW configtól.
A modulban van egy Microcard, de nem kellene befolyásolnia ennek a működését.
Előre is köszi, ha van ötletetek mit lehetne még kipróbálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgatós találkozó
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Vezetékes FEJhallgatók
- Túl jól fogy az S26, túlóráznia kell a gyártósoroknak
- Telekom mobilszolgáltatások
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen egeret válasszak?
- Metal topik
- Tápos kibeszélő offtopik
- További aktív témák...
- Gamer PC - i5 / GTX 960/12 Gb Ram (Erősebb, mint a 1050 Ti!)
- Eladó AKG Ara, dupla kapszulás mikrofon! Bontatlan, garanciás! Több darab is elérhető!
- Logitech Superstrike x2
- D-link 16 és 24 portos, sima és POE, gigabites managelhető switchek
- Gigabyte H510M PRO-E alaplap + Intel Core i5 10400F CPU (+ram, táp, vga igény szerint)
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Cooler Master MasterFrame 700 ház / test bench
- TAVASZI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ASUS ROG Strix SCAR 16 / Ultra 9 275HX / RTX5090 / 32GB / 2TB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest