Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bazs87

tag

@Joci9:

Ha mást nem azért megnézem, mert eddig PLC oldalról csak Siemensben van gyakorlatom, szeretném tágítani a horizontjaim. Ez legalább ad hozzá egy kis motivációt.

Ami érdekes számomra, hogy az elején elmondják mi mindent tud, aztán a komm protokollok libjei további pénzbe kerülnek.

Egyenlőre belekezdek a 0 forintos történetbe (2 óráig megy aztán lekapcsolja magát demo módban).

@And:

teljesen igazad van. A kérdőjeles rész általában a felhasználó programozási ismerete, továbbá a rendszer stabilsága. A programozási ismereteimet nem tudom objektíven osztályozni, de a leírásaid alapján te jóval mélyebben benne vagy a témában. A rendszer (arduino) inkompatibilitásába pedig már egy ilyen kis projekttel is beleütköztem (a hivatalos ardu ethernet lib nem stabil, továbbá további libekkel is ütik egymást).

Alapvetően egy stabil megoldás lenne a célom, C-ben libezek, mivel olyan mélységig nem vagyok benne, hogy mindent alapjairól magamnak megírjak, így csak az az irány marad, ami minimalizálja a stabilitási problémákat és csak a működésre kell koncentrálni. Egy codesys ST tökéletes a feladatra, mivel elvileg magának lekezeli a hardverproblémákat, nekem csak a logikával kellene kb foglalkoznom, mint kb egy vb scriptben. (értsd úgy, hogy pl profinetnél nem kell tudnom alapjaiban hogyan épül fel a kommunikáció, behúzom a hw konfigba a gsd fájlt és már látom is az io-kat. Nem elegáns, de célravezető megoldás.)

A mikroC-s témához tudnál nekem linkelni esetleg egy általad javasolt hardver tanulókitet? Felkeltetted az érdeklődésemet vele.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés