- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lelkiblog
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
sörösló
aktív tag
válasz
DP_Joci #3248 üzenetére
Használtam már FESTO vákumérzékelőt, 0-10 V kimenetet ad 0-, -1 Bar vákumnál. Ez elég jó felbontás, nem? Keress rá Festoéknál, de ha arra járok megnézhetem neked a pontos tipust. Ha meg már van megfelelő analógjel akkor a gondok felén túl vagy. Ha nem túl nagy a légtér és pár mBar eltérés megengedett akkor lehet hogy egy sima digitális szeleppel is megoldható a dolog, pláne ha ilyen drasztikusan változnak az üzemi viszonyok. A nitrogén meg lényegében ócsó és nem ráz. A vákumszabályzás érdekes dolog, ha nincs nagy ingadozás az elvételben akkor akár mechanikus eszközzel is megoldható. Nálunk vannak rugós előfeszítésű mechanikus szabályzószelepek is ilyen célra, ha túlszív akkor beenged egy kis melléklevegőt. A vákumszivornya inverteres szabályzása se lenne sokkal gyorsabb szerintem. Alapvetően légmennyiség kérdése az egész. Nem egyszerű, ahogy mondjuk a PID szabályzás sem. Ha kicsi a rendszer tehetetlensége akkor jól és gyorsan beállítható, ha többórás tehetetlenség van a rendszerben akkor ülhetsz mellette napokig, vagy az öntanuló szabályzó még egy hét múlva is "tanul". A gyönyör ott kezdődik, amikor maga a megrendelő sincs tisztában a technológiával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest