- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
supercow
őstag
válasz
raczger #18333 üzenetére
Stripe.com használtam már és nagyon profi. Egyszerű js implementációja is van amt gyorsan lehet berakni. Mondjuk,én US bankkal csináltam. Nézd meg támogatja azt a bankot ahova a kifizetéseket akarod küldeni.
Most látom amerikai banknál van számla, akkor mindenképp Stripe-ot javaslom, ráadásul sokkal olcsóbb is, mint a paypal. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
raczger #14623 üzenetére
Amúgy én már azt sem értem, hogy az mssql_connect nálad hogy működött a XAMPP 1.7.7-tel, mert eszerint abban a csomagban már a PHP 5.3.8 van, amivel már nem kellene működnie az mssql_connect-nek ("These functions allow you to access MS SQL Server database. This extension is not available anymore on Windows with PHP 5.3 or later.")
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
raczger #8974 üzenetére
.htaccess fájlba tetted? Mondjuk gondolom igen. Elég furcsa, hogy nem működik. Végül is lehet, hogy az Options direktíva buzerálását le tudja tiltani a szolgáltató, mondjuk eléggé hülyeség lenne a részükről.
[link]
Pedig ez olyan opció, ami állítható.De inkább közelítsük meg másfelől a kérdést: akkor a rewrite rule-lal lehetne valamit babrálni.
Vegyük példának a Drupalt, ott is minden egyes kérés, ami nem fájlrendszerben létező fájlra vagy könyvtárra vonatkozik, ráfut az index.php-re:# Various rewrite rules.
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on
### ...........
# Pass all requests not referring directly to files in the filesystem to
# index.php. Clean URLs are handled in drupal_environment_initialize().
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_URI} !=/favicon.ico
RewriteRule ^ index.php [L]
</IfModule>A drupal_environment_initialize() függvény kezeli a továbbiakat.
A korábbi, 6-os verziónál még így nézett ki:
# Various rewrite rules.
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on
# Rewrite URLs of the form 'x' to the form 'index.php?q=x'.
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_URI} !=/favicon.ico
RewriteRule ^(.*)$ index.php?q=$1 [L,QSA]
</IfModule>Tehát itt explicite a q paraméternek adódott át a kérés, ezt a Drupal pedig lekezelte magának.
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
raczger #8098 üzenetére
Hát ennyiből nem tudom, mondjuk azt nem írtad, az Android app helyesen megkapta-e minden alkalommal az adatokat, nem volt-e 404, vagy hasonló, ami miatt mégis a főoldal nyílt meg mondjuk, stb. - meg nem indított-e az Android-app túl sok requestet mindemellett...
Majd írd meg, ha újból tesztelted, és ezeket mind vágod. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
raczger #8086 üzenetére
Szóval akkor röviden összegezve: az az alkalmazás, ami az Androidos proginak szolgáltat adatokat 2 mp-enként, állításod szerint egyáltalán nem is kapcsolódik adatbázishoz, csak megkavar egy tömböt, kiírja az egyik tartalmát, meg csinál egy fájlba írást, igaz? ... és annak ellenére, hogy az Androidos progihoz semmiféle adatbázis-baszkurálás nem kell, azt mondják, durván túl van terhelve az adatbázisszerver. Eddig stimmel?
"a két sql lekérdezés amit beszúrt nekem az az eredeti oldalamon szokott meghívódni"
Ezalatt az "eredeti oldalam" alatt mit értesz? Úgy érted, a főoldalon lefut mondjuk egy látogatást mérő szkript, ami beszúrogat adatbázisba, a kis Androidos alkalmazás meg csak valami alkönyvtárban van? Annak a bizonyos scriptnek a lefutása függ sessiontől? (úgy értem, egy session alatt csak egyszer fut le?) Vagy úgy tűnik, minden alkalommal új sessiont kezdeményez? Mert mondjuk ilyen akkor elő szokott fordulni, ha az ember pl. DOMDocument segítségével olvasgat be adott URL-ről visszakapott adatokat. Ehhez hasonló esetben meg, ha valamiért mégis először a főoldalon le tud futni az a bizonyos script, akkor akár előfordulhat, hogy mindig újból és újból lefut... Látható is, hogy az adattábláid durván telítődnek? Vagy milyen változásokat látsz az adatbázisban?
Bocs, hogy ennyi kérdéssel válaszoltam a kérdésedre, de ezek ismerete nélkül elég nehéz behatárolni szerintem így "külsősként" a problémát...==
(#8091) Athlon64+ : mutass kódot, ahogy raczger is írta.
===
(#8090) CSorBA:
Gyors guglizás alapján hátha ez segít, tapasztalatom nincs benne: [link]. -
1ed
csendes tag
válasz
raczger #4479 üzenetére
Szia!
http://ffmpeg-php.sourceforge.net/ ezzel elvileg lehet.
-
-
cucka
addikt
válasz
raczger #4159 üzenetére
Amúgy erősen javaslom, hogy értsd is meg, mit csinál a .htaccess file-od.
Például a ^taglista/(.*)$ reguláris kifejezés (ezt írtam pár hsz-el előtt) match-elni fog bármilyen url-re, ami úgy kezdődik, hogy "taglista/". Tehát nem csak a taglista/raczger-re, hanem a "taglista/konyvtarnev/valami/asd?param1=val1" url-re is. Ezt php-ból le kell kezelned, különben ez egy biztonsági lyuk lesz a rendszeredben. -
cucka
addikt
válasz
raczger #4151 üzenetére
Igen, lehet.
A reguláris kifejezésed nem jó, a []-n belül a - speciális karakternek számít, ha azt szeretnéd, hogy arra match-eljen, akkor zárd le egy \-el. (Bár erre magadtól is rájöhetsz, ugyanis a példádban használod is speciális karakterként)Továbbá a [^0-9a-z_-] -val van még egy baj: itt mire is akarod ráilleszteni a mintát? Mert eszerint sem betűkre, sem pedig számjegyekre nem fog illeszkedni, másfajta karakterrel viszont ritkán találkozunk url-ben..
A visszahivatkozásnál pedig a $1 az első lehetséges hivatkozást fogja jelenteni. Ha te a taglista utáni szöveget akarod kinyerni, akkor arra $2-vel hivatkozhatsz. (Vagy a .*-ot nem rakod zárójelbe, amúgy is fölösleges)
A reguláris kifejezésed végét pedig zárd le egy $-al, hogy mindenképp a teljes url-re match-eljen.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
raczger #3976 üzenetére
Uhh, az egyenként való kikeresés helyett nem lett volna egyszerűbb itt megnézni szépen áttekinthetően?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
raczger #3967 üzenetére
htmlentities()
Ha ANSI kódolású a fájlod, akkor a stringen kívül nem kell paraméterezni,
UTF-8 kódolás esetén viszont így:
htmlentities('bláblábléblé',ENT_COMPAT,'UTF-8') -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
raczger #3607 üzenetére
Hű, tényleg nem szintaktikai hiba, inkább ajánlás. Igazad van.
Most a szabványt keresgéltem, egyelőre nem találtam, csak ezt a két cikket: [Why attribute values should always be quoted in HTML, or the saga of the slashed validators], [Should I put quotes around attribute values?]
Ha egyáltalán nem rakja valaki idézőjelekbe, az para lehet elérési utaknál (pl. a linkelt példában: SRC=foo.gif elmegy, SRC=images/foo.gif már nem).
Egyébként szerintem jó, ha következetes az ember, én pl. mindig macskakörmöt használok, így szoktam meg, számomra így átláthatóbb. Ha valakinek a sima aposztróf, az is oké, csak használja következetesen. -
cucka
addikt
válasz
raczger #3215 üzenetére
Egyrész a php interpretált nyelv, tehát nincs olyan, hogy php fordító. (Ez nem igaz, mert létezik php fordító mint fizetős 3rd party termék, de nem nagyon használja senki)
Másrészt pont a php nyelv lazasága miatt kell nagyon észnél lenni és minden részletre odafigyelni, már amennyiben szeretnél jó kódot írni. -
-
wjani
tag
válasz
raczger #2651 üzenetére
Szia raczger!
Köszönöm a választ. Értelmeztem, a végén azért még egy pontosítást szeretnék.
A $titlename ez bármi lehet?
Például:$ABOUT_NAME
Ezt azért kérdeztem, mert a van egy OSC webshop és ott a több nyelvűség miatt valami ilyen megoldást alkalmaznak.
define('BOX_HEADING_THUMB_BOX','Gyors javaslat!');Én pedig csak arra gondoltam, hogy egy ehhez hasonló megoldást szeretnék elkészíteni.
A title_name.php fájlban lennének ilyenek:define('INDEX_TITLE','CoViA Bt.');
define('ABOUT_TITLE','Rólunk');
define('CONTACT_TITLE','Kapcsolat');stb.
Ezeket hívná meg az hozzá tartozó oldal.
Kérem, véleményezd.Üdv
Wjani -
Realradical
őstag
válasz
raczger #2151 üzenetére
Ez sem rossz megoldás, csak sajnos nem jó az én helyzetemhez. A lényeg, hogy egy darab xls fájl van megosztva egy mappában és azt töltik sokan. Rádásul ehhez nem nyúlhatok és cserélhetem le akármire is. Ez fix.
Tehát ezt nem töltik fel sehová. Nincs vele semmilyen event. Maximum a last modify dátuma változik. -
drakhel
csendes tag
válasz
raczger #2139 üzenetére
most se jo.. most még hozzáirtam annyit hogy a tömb tartalmát printelje ki, de végülis mind1, mert szerintem el se jut odáig.. it az uj változat: [link]
jah végülis ugy müködött, hogy "csaltam" egy kicsit, tehát az action-höz beirtam önmagát, azaz hogy email.php, de hát igy is müködnie kellene.. egyébként a kiprintelés ugy se megy
-
drakhel
csendes tag
válasz
raczger #2135 üzenetére
de igen, levelet szeretnék küldeni.. mind1, gondoltam hogy nem egészen igy kell.. ez adatbázis lesz a mysql nem? csak ott még nem tartok:S
egyébként ha már itt vagyok, azt el tudnátok mondani hogy mit is jelent pontosan egy form-nál action-nek ezt adom meg: "<? php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" ? mert nem nagyon értem, és amikor beirok a formba valamit és elküldöm, akkor azt a hibát kapom, hogy: "A Firefox nem találja a fájlt a(z) /C:/wamp/www/php/<? php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?> helyen."
egyébként itt a script [link]
-
anyuka74
tag
válasz
raczger #2128 üzenetére
Igen. Csodálkoztam is, de feladta az open v. safe lehetőséget. Éltem vele.
A keresgélés közben, úgy látom, más is találkozott már ilyennel. A lényeg, h a gépen van és meg tudom hallgatni, amikor van időm - csak nem hordozható mp3 lejátszón, ami azért kényelmesebb lenne. -
anyuka74
tag
válasz
raczger #2126 üzenetére
Nos, akkor bocsi az offért.
Mielőtt írtam, természetesen túl voltam a googlin. És már soxor convertáltam audiokat. A file-ok kiterjesztése pedig: php.
(total comban is megnéztem). Még sosem láttam ilyet.
(rádiós regénytárról mentettem)
No, ez van.
Sziasztok, megkeresem a megfelelő topicot. -
Paulie86
tag
válasz
raczger #1931 üzenetére
hello, nem sikerült, és bocs hogy ide offolok, relativval, sem a táblázathoz képest állítja be. biztos valami hierarchikus viszonyban kell hogy legyenek amit nem tudom hogy kell összehozni, nem értek hozzá nagyon most kezdtem, de ha ez a kérdésem itt nagyon off topic akkor kérdezek máshol. kössz még1x
-
mm00
aktív tag
válasz
raczger #1741 üzenetére
Végigfutnál az összes bejövő változón(post get cookie) a következő kóddal, lehet segítene.
$search = array('<','>', "'", '"');
$replace = array('<','>',''','"');
foreach($_POST AS $name => $value){
$_POST[$name] = str_replace($search,$replace,$_POST[$name]);
} -
Hujikolp
őstag
válasz
raczger #1729 üzenetére
Hasonló tapasztalat: saját php-mat átírták, úgy, h az egész tartalmát kitörölték, és csak a rossz indulatú kód maradt benne. A javascriptes topikban van is egy ilyen.
De hogy a francba írták át? Magán a szerveren garázdálkodik valami, vagy tőlem, amikor töltöm fel az ftp-re akkor ugrik rá? Bár ezt kizárnám, mert utána megszoktam nézni, h jók-e a feltöltések, és akkor még jó voltJah extra.hu alatt volt ez, uw.hu-t nem néztem, de lehet h ott is volt hasonló.
És nem egy filét, és olyat is, ami nem php volt.
-
mm00
aktív tag
válasz
raczger #1727 üzenetére
PHPBB-t mindig felfrissisíted, a legújabbra akkor valószínű nem történik meg. Ez a hátránya az opensource dolgoknak, mindenki megnézheti a forrását mindenki kereshet benn hackelhető részeket. Valaki megtalálta, írt rá mondjuk egy botot, ami megy végig a weben és az összes phpbb-t megprobálja feltörni az adott hack-el. Múltkor egy OScommerce alatt tapasztaltam ugyanezt a problémát.
Eddig csak AVG tudta kiszűrni nálam, NOD semmit se vett észre az egészből...
-
mm00
aktív tag
-
mm00
aktív tag
válasz
raczger #1698 üzenetére
Ezzel megölöd a programot:
TASKKILL /F /T /IM ide jön a neve amit leölszezzel indítod:
start /wait /normal c:\counterstrike.exe -startserver -map valamic:\counterstrike.exe elérési utvonala a fáljnak amit inditani akarsz
-startserver -map valami
ezek meg a kapcsolók, hozzá, mert ha csak elindítod a szervert, csak a főmenüig megy. Minden játékhoz külön kapcsolók vannak, derítsd melyikhez mi kell. Amit ideírtam az nem működik csak szemléltetés volt kitalált adatokkal -
[HUN]Tyson
senior tag
válasz
raczger #1655 üzenetére
Marha jó!
Ha egy sem jönne el, akkor biztos lennék benne, hogy én bénáztam el vmit. De a levelek kb harmada eljön, de azok is nagy késéssel. Így tesztelni sem az igazi, hogy ha csinálok vmi változtatást, akkor egy óra múlva tudom meg az eredményt. Vagy nem.Nincs erre vmi megoldás?
Az űrlap eredményét esetleg txt-be íratni? De akkor honnan tudom meg, ha vki kitöltötte?
-
vakondka
őstag
válasz
raczger #1492 üzenetére
A Smarty egy nagyon jó kis sablon kezelő rendszer és mivel automatikusan cache-el is ezért amit egyszer már legenerált az hihetetlenül gyorsan töltődik be.
Adatbázis-kezelő-megjelenítő, lapozó link készítő, stb dolgok vannak benne ami tovább növelik értékét.
Mindenesetre egy új gondolkodásmód kell a program felépítéséhez Smartyval, de mégis megéri beletanulni -
emre33
addikt
válasz
raczger #1248 üzenetére
bakker. De analfabéta vagyok
Akkorát koppant a kő hogy csak na
Másik kérdés:
Ph új 5. motorja.
Miért *.html készült el? Miért nem php-ra?
Miért jobb ez a html-es megoldás, mint a*.php-és?
És megéri ennyi új mappátlétrehozni stb..
Nem értem miért jobb igy mint ahogy régen volt: php?id=33 stb..
-
ReJim
őstag
válasz
raczger #1131 üzenetére
1. tudom, nem használom. ha gondolod győzd meg azt a sok millió felhasználót aki böngészéshez használja. és akkor nem kell ilyen gondokkal foglalkoznom.
2. alapesetben nem használok táblázatokat, div mániás vagyok... nah de egy ilyennél egyszerűbbnek találtam mint 9darab külön div-et, és annak css formázását. de lehet majd egyszer átírom.
(no meg arról nem beszélve, hogy egy oscommerce nevezetű szutyokba kellet, ami meg tele van 4-5 mélységre ágyazot tablákkal. szóval tökmind1, hogy oda div vagy table kerül.)(amúgy megoldódott, css hiba a köbön)
-
cucka
addikt
-
Cseme
csendes tag
Sziastok!
Segitséget szeretnék körni a következőkbe:
beadandó feladat, a php programozáshoz egyáltalán közel sem álló egyetemi szak egyik tantárgyából:
Koncert/Rendezvény nyilvántartó rendszer készítése:
Cél, hogy különbőző rendezvények (koncert, mozi, színház, kiállítás) adatait rögzíteni tudjuk és abban keresni lehessen.Adatok köre: Rendezvény jellege, Rendezvény címe (műsor), Helyszín, Dátum, Időpont, Jegyár
Megvalósítandó funkciók:
3.a.) Új rendezvény adatainak felvétele
3.b.) Keresés a rendezvények között: minden paraméterre lehessen keresni. Az elmúlt (régi) eseményeket ne listázza ki a rendszer.Ha valaki segeten rajtam ezzel kapcsolatba, nagyon megköszönném.
Kellene egy kis leirás is mellé, meg is kellene értenem!Előre is köszönöm!!
-
Forest_roby
őstag
Igen, azt hiszem ez jo lesz!! En mindig for ciklussal irattam ki a tomboket,de ezt igy nem lehet.... thx!
paramparya:
ha ezt a progit a serverre kell telepiteni, akkor ez most nem megoldhato, mert egy ingyenes tarhelyen van tarolva a weblap amihez kell nekem most ez a tombos cucc....
De neked is koszi a valaszt!! -
-
Louloudaki
aktív tag
olyat én is tudok, hogy az oldal futásidejében elintézni a dolgot, de nem így akartam.
kicsit guglizgattam közben, extránál úgy láttam van lehetőség kb 2 fájl időzítésére, de nem ingyenes tárhelynél a szerver cron mappájába kell berakni egy időzített hívást tartalmazó fájlt, ami a php fájlra mutat (ergo adott szerver rendszergazdáját kell meggyőzni a dologról). füff...azt hittem, egyszerűbb a dolog. mindegy, marad a futásidős megoldás. -
vakondka
őstag
azt próbáltad, hogy adatbevitel előtt (insert) szintén kiadod a set names latin2 parancsot ?
és természetesen select esetén is így járj el, szerintem működni fog.vagyis:
1. mysql_connect(HOSTNAME,USER,PASSW);
2. mysql_select_db(ADATBAZIS);
3. mysql_query("SET NAMES latin2");
4. $eredmeny= mysql_query($lekeres); <---a $lekeres lesz a select, az insert, vagy az update -
tbs
addikt
Hmmmm... select LAST_INSERT_ID() (sql) és mysql_insert_id() (php)
Ha ennél korrektebb meghatározás kell, akkor javaslom a 2fázisú insert-et: első körben egy dummy, de jól kereshető adattal insertálsz, amire select id from akarmi where data='dummyhash', és megvan az utolsó insert id. Aztán mehet az update a valódi adatokkal az id-re...
Amúgy ilyesmi technikával lehet kézihajtány tranzakciókat gyártani, ami nemritkán gyorsabb, mint a valódi...
Csak úgy, önmagában, az autoincrement állapotát nem tudod egyszerűen lekérdezni.
-
Thunder78
őstag
Úgy is lehet, ahogy tkazmer írta, de én pl maximumkeresési függvényt használtam rá, mivel nekem az egyik programomba az id-nek más jelentése is volt ... pl 1-esel kezdődtek a magán, 2-essel a céges ügyfelek.
Az adatbázis egy Oracle 10g XE, amire PDO-n keresztül csatlakozom, ergo azokat a részeket át kell írnod mysql-re, ha azt használsz!function newidfinder() {
$useradat = $_SESSION['useradat'];
include "conn.php";
$str = "SELECT id from partners";
$stmt = $conn->prepare($str);
if ($stmt->execute()) {
$rows = $stmt->fetchAll(PDO::FETCH_NUM);
$conn=NULL;
// Ha a status 1, akkor magán, 2-es esetén céges (nincs több variáció).
if ($useradat['STATUS']=='1') { $ertek = 10000000; } else { $ertek = 20000000; }
$maxertek = $ertek + 9999999;
for ($i = 0; $i <= count($rows); $i++ ) {
if (($rows[$i][0] > $ertek) and ($rows[$i][0] < $maxertek)) {
$ertek = $rows[$i][0];
};
}
$vissza = $ertek + 1;
return $vissza;
} else {
$conn->errorcode();
};
} -
tbs
addikt
Mktime az unixtime. 197x-ben indul, 2037-ben átpördül. A 2000-es évmizéria kutyafüle volt ahhoz képest, ami akkor lesz; bár aki ezt használja, az megérdemli, hogy szívjon.
Fájlrendszerek maximum. Komoly DB-k már régóta nem.
Próbáld kézzel számolni. Dátummanipulációt mindig illik rendszerfüggetlen műveletekkel végezni és a végén konvertálni, ha lehet és kell. -
cucka
addikt
gondolom ezt azért írod, mert te is a c-vel kezdtek, és azzal szenvedtél
nem nyert, minimális basic ismeret után 3 évig pascal-ban programozgattam, csak azután jött a c és még később a c++.
php épp azért való kezdőknek (mint jómagam voltam) mert viszonylag könnyű nyelv
ha ismered a szükséges alapfogalmakat, akkor szinte minden modern nyelv könnyű, mert csak a szintaxisát illetve a normális, bevett sémáktól eltérő dolgokat kell belőle megtanulni. amikor programozni tanulsz, akkor a hangsúly nem a nyelven van, hanem ezeknek az alapfogalmaknak az elsajátításán. namost a php-ból az életben nem fogod megtanulni ezek egy részét, merthogy scriptnyelv (annak minden előnyével és hátrányával).
barátságosabbá teszi a programozást az emberrel.
a programozás alapvetően egy szakma, nem pedig valami barátságos, jópofa szabadidős tevékenység.
és mért lenne szar kód, gányolás? azért mert van benne pár automata rendszer?
azért, mert a php megengedi a szar kódot. nem kell strukturálni a programot, nem baj, ha inicializálatlan változóid vannak, nincsenek típusok, nem vagy rákényszerítve a memóriakezelésre, tökmind1, hogy kis vagy nagybetűkkel írod a függvényneveket stb.
az alap tutorial-ok szintjén lévő oldalakhoz elég pár sor (max 1-2 oldal) kód, amit kb. tökmindegy, hogy írsz meg. ha bonyolultabb rendszert (mondjuk párezer sor) kell php-ban írni akkor viszont elvérzel, ha nincsenek tapasztalataid valamilyen normális, nem scriptnyelvvel, mert ott már nem működik a ''belehányom a html-be'' stílusú programozás.
ezen kívül oop-t megérteni is sokkal jobb a c++.
emlékszem, jópár hónapja volt itt a topikban egy arc aki php-ban akart valamilyen oop-s webes keretrendszert készíteni, hogy meggyorsítsa a munkát, és azt találta ki, hogy minden html tag-nek külön osztályt ír. ez tipikusan olyan eset, amikor tudja az illető, hogy hogyan kell osztályokkal dolgozni, csak arról nincs fogalma, hogy tulajdonképpen mire is jó az oop és hogyan érdemes alkalmazni. na pl. ezért kell c++-ban kezdeni ezt, nem pedig php-ban. -
tbs
addikt
Sztem cuckának nagyon igaza van. Élmény korrekt php kóddal találkozni. Az esetek 90%-ában php elsőnyelves szkriptkiddie az alkotó, nemkicsit zavaros kód.
Mondjuk programozást tanulni erősen típusos nyelvvel érdemes. Nem vagyok c fan (mer' nem típusos a szentem), ezért pascal és java. Pascal sohasem lesz igazán jó produkcióra, de tanulni jó vele. Java meg visz mindent. Ezek után ujjgyakorlat a c és a c++ (akárcsak fordítva), és rémüldözöl a php ''zagyvaságaitól''...
Ennél már csak a ''rendszergazda php''-zik műsor viccesebb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Milyen széket vegyek?
- Egérpad topik
- Minden, ami JAZZ
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- MSI RTX 4070 SUPER 12GB GAMING X SLIM WHITE - 20 hónap garancia
- GIGABYTE RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12GB - 20 hónap garancia
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest