Új hozzászólás Aktív témák

• raczger

őstag

Érdekes dolog történt...
    Még október tájt ismerősnek csináltam céges, meg egyesületi honlapot, volt egy ingyenes phpbb3 fórum, és a többi részt meg én csináltam/programoztam. 1-2 hete vettem észre, hogy mind a fórumon, mind a rendes oldalon sokszor felugrik egy banner, pedig vírus nincs a gépemen, más weboldal nincs megnyitva, stb. FTP-n feltöltöttem újra a kezdőoldalt, és láss csodát, már nem jelentkezett a probléma. Tegnap hívott az ismerős, hogy valami baj van. Ha a fórumra lép jelzi az avg, hogy trójai akarta megtámadni a gépét, és többeknél is ugyanez jelentkezett, mondtam ránézek. Megnéztem mikor lett utoljára módosítva a file, és e hónap 8.-a volt, hát mondom, én mióta februárban feltöltöttem, nem nyúltam hozzá érdekes. Összevetettem az eredeti index.php méretével, majdnem duplája volt, letöltöttem, megnéztem, egy-két helyen átírt pár dolgot, és a végén volt a lényeg, egy iszonat hosszú JS kód, ami a rosszindulatú dolog lelke volt.
    Szerintetek egy ilyen min keresztül támad, weboldalon, vagy szerveren keresztül, és hogy képes ilyenre?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés