Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
Új hozzászólás Aktív témák
-
vakondka
őstag
hááát...a PHP-t már kezdem tudni, de ez így egy új programnyelvnek tűnik,
hiszen egy új gondolkodásmód kell a programok felépítéséhez...
...legalább is szerintem...de én még nem dolgoztam sablonkezelő renszerekkel, csak ''gépelem a weblapok kódját''
Egyébként a TBS megtetszett a maga kis 28oldalas leírásával és egyszerűségével.
Szerinted nem is érdemes belekezdeni a TBS-be, hanem álljak neki a SMARTY-nak ?
Neked van tapasztalatod a SMARTY-val?
Elvileg ''bármit'' meg lehet valósítani vele ? (Gondolok pl egy webshop-ra minden funkciójával, vagy a portál rendszerre) -
Protezis
őstag
Rendben, java servletnel rendben van. Hiszek neked. Abban az esetben egy desktop alkalmazashoz hasonloan programozhatsz?
''Pici trükk...'' - igen, trukk. Nem azt mondtam, hogy nagy, hanem azt, hogy trukk. Nem tudom, egy alkalmazasszerver hogy azonositja a usereket a hatterben, de gyanitom, hogy hasonloan, mintha kezzel oldanam meg a problemat. Az, hogy ezt levettek a programozok vallarol, orvendetes. Ettol meg tartom azt, hogy egy C++/Java programozo mindenfele webes eloismeret nelkul csak nez, mint borju az uj kapura, amikor meglat egy session szocskat. (felteve, hogy nem egy alkalmazasszerveren csucsul, ugye?!)
''legelső tömegszámítógépek is időosztásosak voltak már, könnyedén azonosították a különböző termináljaikat'' - na neee mooond. Talan mert erre voltak kitalalva, nem ugy, mint a http.
Most befejeztem az offolast. Nem sok ertelmet latom ennek. -
Protezis
őstag
Szervlettel egyszer foglalkoztam, igy minimalis a tudasom. De ha munkamenetvaltozokra gondolsz, akkor az azert picit mas. Hagyomanyos ertelemben veve buveszkedes, a http protokoll megeroszakolasa.
Ertem, hogy az MVC a legjobb szerinted, de a mondatod akkor se ertelmes. Hianyzik valahonnan vesszo, vagy egy szo, nem tudom. De mindegy, a lenyeget ertem.
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
''Webre nem MVC-t lehet alkalmazni'' - ezt a tagmondtatot nem teljesen ertem
A keretrendszeremet azota nem hasznalom. Mellesleg mind a designt, mind az adatbazist en terveztem es keszitettem. Es valoban korulmenyes lett volna, ha mas csinalja ezeket. Mondjuk ugy, gyarkorlasnak jo volt, sokat tanultam belole. (ORM modult is csinaltam, azt meg lehet tovabbfejlesztem)
Visszaterve az OOP-re, C++ es Java binaris/desktop programok irasa utan picit furcsa az allapotmentesseg. Egyik baratom C++ -ban ir szamlazoprogramot, es bizony neki is magyarazni kellett, hogy hiaba hoz letre egy objektumot, a kovetkezo http keresnel az mar nem letezik ( bar akkor nem php-ban, hanem java servletekkel dolgoztunk). -
czappa
aktív tag
Ok, én hiszek neked, de ha c/c++ -t akarok tanulni, akkor gondolom nem baj egy kis c ismeret aztán jöhet a c++.
(Amúgy korábban Pascaloztam/Delphiztem és Javaztam egy picit fősulin. Delphi ma már nem érdekel, Javas szakirányra megyek, c-t pedig azért tanulgatok magamtól, mert én ezt tartom mindennek az alapjának - ez persze nem igaz - továbbá ez a ''unix/linux programozási nyelve'')
Amúgy eredetileg ezt írtad: ''Nem vagyok c fan (mer' nem típusos a szentem)''.
És erre kérdeztem, hogy most akkor típusos vagy sem. De akkor ezek szerint mondhatjuk rá, hogy típusos, csak gyengén. -
czappa
aktív tag
Én azt hittem, hogy a c az típusos nyelv, illetve, akkor lehet a ''típusos'' szó jelentésével van problémám.
Tehát pl. php-ben egy változó tartalmáról futás közben dől el, hogy az most szám, vagy szöveg vagy micsoda, pascalnál előre kell meghatározni, mint c-nél is. Ezért gondoltam, hogy típusos a c.
De akkor mit jelent, hogy típusos?
mod.: off
mod2.: Ahogy olvasgatom a wikipediát, az jön le, hogy a pascal, java erősebben típusos, mint a c.
''Java and Pascal are often said to be more strongly typed than C, a claim that is probably based on the fact that C supports more kinds of implicit conversions than Pascal and C also allows pointer values to be explicitly cast while Java & Pascal do not.''
[link]
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Ezek után ujjgyakorlat a c és a c++ (akárcsak fordítva), és rémüldözöl a php ''zagyvaságaitól''...
Jó is volna a Java programozóknak, ha így lenne. A legnagyobb szivattyúk a c++ nyelvben ott kezdődnek, ami a Javaban benne sincs. (Vagy úgy értetted, hogy pascal is, aztán java?)
PHP-ról meg az a véleményem, hogy kezdő nyelvként nem sokat tesz hozzá a programozóvá váláshoz. Ha valaki világ életében php programozó lesz, akkor ez lehet egy megoldás, hogy ezzal kezd és csak ezt. Bár jó kódot nem biztos, hogy írni fog.
De egyébként, ha normális nyelvekre térne át később, akkor szinte kezdhetné előlről valami típusos nyelven, ahogy azt php nélkül tette volna.
szerk: uff
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest