- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Louloudaki #8797 üzenetére
Jaja, engem mezei felhasználóként rohadtul nem érdekelne, hogy a szerver szerint mennyi az idő, legfeljebb az, hogy mennyi időm van még a sorsolás lezárásáig.
Látványosabb is, meg egyértelműbb is. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Louloudaki #8795 üzenetére
Szívesen.
Ha sorsolás, és azt akarod megmutatni, pontosan hány másodperc van még a sorsolás lezárásáig, akkor nem igazán látom be, miért nem visszaszámlálóval oldod meg...
"nem is akarok másodpercenként servert kérdezni időről, be is halna az egész"
Én is erről beszéltem korábban... de épp Te magad írtad, idézlek:
"szerveridőt lekérdem phpval, majd kiíratom a html fájlomba, és azt szeretném, hogy onnantól kezdve a másodpercek is ketyegjenek meg frissüljön az idő magától [.....] nem flash, és nem kliens oldali idő kell."
Ezt lehetett úgy értelmezni, hogy nem akarsz kliensoldalon számolgatni. De akkor félreérthető volt: tehát a megoldás, hogy először szerveroldalról berakod a pontos időt a kliensoldalon megjelenő kódba, majd kliensoldalon számolsz tovább. Ha nem visszaszámlálót szeretnél, hanem csak egy normál órát, akkor itt van egy: [link].Ja, egyébként a jQuery Countdown-nal felfelé is tudsz számoltatni: [link] (bár a visszaszámláló még mindig indokoltabb).
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Louloudaki #8791 üzenetére
Akkor sem indokolt, hogy másodpercenként AJAX-os kéréseket intézz a szerver felé...
Használd ezt a visszaszámláláshoz, ez elintézi neked, ki is írja, testreszabható:
jQuery Countdown
Nyilván úgy inicializálod, hogy mondjuk egy script tagbe berakod PHP-vel a kezdeti időt.
Egy oldalon én is pont sorsoláshoz ezt használtam fel.
Ezzel azt is meg tudod oldani, hogy a visszaszámlálás lejártakor meghívsz egy tetszőleges függvényt - pl. újrakezded a visszaszámlálást. Nagyon hasznos, visszaszámlálásokhoz "must-have".Egyébként mint említettem, ha nagyon parázol a kliensoldal pontossága miatt, akkor se másodpercenként korrigálj és vesd össze a kliensoldali számláló értékével.
De ha szerveroldali idővel inicializálod a visszaszámlálót, akkor a kliensoldal nem lesz annyira pontatlan, hogy emiatt különösebben meg kellene ijedned.(#8792) cAby: Szívesen!
-
CSorBA
őstag
válasz
Louloudaki #8791 üzenetére
Kiíratod a server időt, és javascripttel számoltatod. De most nem tiszta, visszaszámlálót akarsz, vagy csak sima "szerverpontos" órát?
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Louloudaki #8781 üzenetére
Azért nem írtam bővebben, mert úgyis arra hozom ki, hogy nehogy úgy csináld.
Sk8erPeter adja a korrekt megoldást. (Egyébként a magam részéről nem szórakoznék ilyennel, mutassa csak az időt kizárólag a kliensoldal felhasználásával.)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Louloudaki #8781 üzenetére
Vagy jQuery, vagy más, teljesen mindegy.
Amúgy miért kell neked másodpercenként AJAX-szal lekérni a szerveridőt?
Miért nem jó itt kliensoldali számolgatás, és legfeljebb ritkábban szerveroldali időlekérés az ellenőrzés/korrekció érdekében? -
Peter Kiss
őstag
válasz
Louloudaki #8779 üzenetére
AJAX (!).
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Louloudaki #8145 üzenetére
Mielőtt túllihegnéd: ne feledd, hogy mikor végez a scripted, úgyis felszabadul mind. Ráadásul sima webscripteknél nem a memóriaigény szokott a szűk keresztmetszet lenni.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Louloudaki #8134 üzenetére
Valahol 100 és 1.000 között, a pontos szám sokmindentől függ, többek közt: szerver hardvere, annak beállításai, opcode cache, mysql indexek - messzi nem teljes a lista.
Érezhető haszna egy script esetén nincs, a ritka kivételektől (nagy objektumok, amikre ez volt az egyetlen referencia) eltekintve, még ott sem biztos a dolog. Hacsak nem hosszú ideig fut a scripted (mert mondjuk valami háttérfeldolgozó cronból indítva) ne foglalkozz ilyennel.
-
ArchElf
addikt
válasz
Louloudaki #7959 üzenetére
Nem include-olod véletlenül többször valahol (esetleg ahova include-olted azt includolod többször)?
AE
-
DeltaPower
addikt
válasz
Louloudaki #7961 üzenetére
Így elsőre nem látok benne hibát. Viszont ez tipikus egyszer hívandó függvény, nem lehet, hogy véletlen más (több) helyen is meghívod?
-
CSorBA
őstag
válasz
Louloudaki #7959 üzenetére
A $userId['0'] Honnan is jön az else ágban? (mert csak az if ágban látom a lekérést)
-
zalyy
tag
válasz
Louloudaki #7913 üzenetére
Nincs semmi ez alapból is mindig így volt, nem .css-be vannak a szövegek amit át kell írni de nem találtam meg
-
zalyy
tag
válasz
Louloudaki #7911 üzenetére
A banner 150px nem nagy nem tolhatja szét, az információ doboz nekem tökéletesen megjelenik, mekkora felbontást használsz, mert szerintem az lesz a baj
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Louloudaki #7895 üzenetére
Igen. A protokolloknak az a lényege, hogy mindegy, miben készül a két oldal, együtt tudnak működni, amíg ugyanazt a nyelvet beszélik - jelen esetben a http-t.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Louloudaki #7893 üzenetére
"de legalább annyi látszik, hogy php alapú, nem rejtették el az urlben mod_rewrite-tal szerencsére"
Miért számít az neked a lényeg szempontjából, milyen alapú?===========
(#7892) wolandino: 350 ezer sort egyszerre?
Az sok lesz már egy kicsit.
-
rt06
veterán
válasz
Louloudaki #7889 üzenetére
jonak tunik, akartam mar korabban is javasolni a curl-t, imho sokkal egyszerubb dolgozni vele, ha elerheto
viszont annyit megjegyeznek, hogy ne hasznalj ie6-os, vagy mas user agent-et, csak ha tenylegesen szukseged van ra
ha bot-ot irsz, adj neki sajat user agent-et (aztan majd ha tiltjak, akkor adj neki valami kamu-t) -
rt06
veterán
válasz
Louloudaki #7884 üzenetére
ennek igy mukodnie kellene
biztos, hogy a tuzfalad nem fogja meg valami oknal fogva a kapcsolodasi kiserletet? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Louloudaki #7881 üzenetére
Ugyanazt a kódot használod a Google-nél is, amit írtam az imént?
Ha nem, mutasd a teljes kódodat. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Louloudaki #7871 üzenetére
Ne írd elé a 'http://' stringet (host nevet vár paraméterül), és ne írd mögé ezt: '/:80', ez ebben a formában amúgy sem jó (így még jó lenne: www.google.com:80), meg a második paraméter amúgy is a portszám, tehát pl. így próbálkozz:
$fp=fsockopen ('www.google.com', 80, $fsockopen_errno, $fsockopen_errstr, 30);
-
tildy
nagyúr
válasz
Louloudaki #4604 üzenetére
md5 hasht cookieba ne!!!!
Tablaba erdemes berakni.
Mondjuk a sessionkezelessel meg en is hadilabon allok. Egyelore cookival nezem, (illetve persze korabban username passworddel) , hogy be van e lepve. ha belepett, kap egy 10 perces cookiet , ami addig megmarad, mig ki nem lep... Ezt figyelem, ervenyes e meg -
cucka
addikt
válasz
Louloudaki #4604 üzenetére
Szerintem valamit félreértelmeztél.
A session-t a php kezeli, nem kell semmit elküldj cookie-ban a felhasználónak (főleg nem md5 hash-t). Az egyetlen dolog, amit felül kell bírálj, az az, hogy a session-ban található adatokat hol tárolod. Alapértelmezésként ezek file-ként vannak tárolva, ezt kell átírd.
A php.net-en a session_set_save_handler() dokumentációjánál ott a legelső példaprogram, ahol felüldefiniálja ezeket, gyakorlatilag ezt a példa kódot kell átírd úgy, hogy ne file-ba mentsen, hanem adatbázisba.
A session id-je mindig egyedi, ezzel tudod azonosítani a session-t, ezt használhatod az adatbázisos tárolásnál is.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Louloudaki #4602 üzenetére
Másról beszélünk.
Az eredeti kérdés arra vonatkozott, hogy lehet több gépről elérhetővé tenni a session adatokat. Alapértelmezésben a php ezeket fileokban tárolja valahol a sys_get_temp_dir() alatt - így másik gépről nyilván nem láthatóak; kell valami megoldás. Neked az lesz a legegyszerűbb, ha adatbázisba rakod, ezügyben nézz utána a session_set_save_handler() függvénynek.
A mostani kérdésed arra vonatkozik, hogy határozod meg, az egyik usernek mire van joga és mire nem. A felhasználók táblában hozz létre egy mezőt a user típusának tárolásához, és bejelentkezéskor tedd ezt a session adatok közé, majd minden oldallekérésnél nézd meg, az aktuális oldalhoz elég-e az, ami épp van.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Louloudaki #4600 üzenetére
Annyit, hogy úgy tárold a session adatokat, hogy elérhetőek legyenek másik gépről is.
Hogy ezt mivel oldod meg, a te dolgod - a legegyszerűbb adatbázisba rakni őket, de elterjedt az NFS-en vagy memcached-ben tárolás is. -
PazsitZ
addikt
válasz
Louloudaki #3859 üzenetére
A view-s javaslatom pont arra vonatkozott, hogy nem mindig futna le a view-t létrehozó lekérdezés. "Nem tudom milyen időközönként van szükséged a listára, milyen sűrűn változnak az adatok"
(#3858) biker: 25000 sor szvsz így is úgy is időbe kerül, na most akinek ekkora adatmennyiség kell, az várjon pár másodpercet.
Ha pedig kiiratni akarod a usernek, akkor rakj ki neki addig egy kis ikont ami jelzi a töltést, így egy fancy userbarát felületet kap legalábbés csak oldalanként kérd le az adatokat, ne az egészet.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Louloudaki #3859 üzenetére
Gyorsít, nem is keveset, mert a mysql elő tudja készíteni a queryt. Értsd: valamennyit optimalizál rajta, valahogy úgy, ahogy a prepared statement-ek is gyorsabbak, mint ha ugyanazt simán átadod.
-
cucka
addikt
válasz
Louloudaki #3807 üzenetére
egy többmillió rekordos adatbázisban kb mennyire lesz gyors ha megfelelően van indexelve?
Nagyon gyors lesz, az index miatt.kíváncsiságból kérdem. meg ezt az n bites dolgot hogy gondolod?
Legyen például egy 4 betűs ábécénk, az a,b,c,d betűkkel. A megfeleltetés a következő:
Ha a szóban van a betű, akkor a 4 bites szám első bitje 1, különben 0
Ha a szóban van b betű, akkor a 4 bites szám második bitje 1, különben 0
És így tovább.Például az aaabbb szónak a 0011 fog megfelelni (vagyis az decimálisan a 3-as szám), az acdacd szónak meg a 1101 (decimálisan 13).
Gondolom látható, hogy teljesen mindegy a szó hossza. A feladat arról szólt, hogy olyan szavakat keresünk, amelyek csak a megadott betűket tartalmazzák és a betűk ismétlése megengedett. Az adatbázisban korábban minden szóhoz eltároltuk a neki megfelelő számértéket (a fenti algoritmus szerint). A program úgy működne, hogy a keresett betűkre meghatározzuk a számértéket a fentiek szerint és egyszerűen kikeressük az adatbázisból az ugyanolyan számértékkel rendelkező szavakat. Mivel egy szám típusú indexelt mezőről van szó, ezért a keresés várhatóan villámgyors lesz.
-
shev7
veterán
válasz
Louloudaki #3810 üzenetére
jo de azert 600k ezzel a modszerrel boven a kezelheto kategoriaban van.
-
shev7
veterán
válasz
Louloudaki #3807 üzenetére
most hirtelen a magyarra nem talaltam adatot, de az oxfodi ertelmezo szotar 600.000 kulonbozo szocikket tart nyilvan a wikipedia szerint.
Mod: szerintem ugy gondolta, hogy az almahoz tartozo szam a-adik l-edik m-edik bitje 1, a tobbi nulla
-
cucka
addikt
válasz
Louloudaki #3801 üzenetére
Egy kis kreativitással meg lehet oldani, hogy villámgyors legyen. Egy n elemű ábécé esetén minden szóhoz hozzá lehet rendelni egy n bites számot, ez alapján lehet keresgélni. Mivel a szótár nagyjából változatlan, ezért az n bites számokat indexelni is lehet, tehát a keresésed elég gyors lesz.
-
1ed
csendes tag
válasz
Louloudaki #3349 üzenetére
Szia!
Nem, pl beírhatsz ilyen headert is:
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8A gmailben meg tudod nézni a "Show original"-ra kattintva (lenyíló menü a jobb oldalon a Reply-nál) hogy is néz ki az eredeti levél headerestől, mendenestől.
Ha alapból nem utf-8-at küld akkor, egy példa utf-8 levél küldésére php.net-ről (nemtudom jó e):
<?php
function mail_utf8($to, $subject = '(No subject)', $message = '', $from) {
$header = 'MIME-Version: 1.0' . "\n" . 'Content-type: text/plain; charset=UTF-8'
. "\n" . 'From: Yourname <' . $from . ">\n";
mail($to, '=?UTF-8?B?'.base64_encode($subject).'?=', $message, $header);
}
?>Persze az is lehet hogy az outlook nem kezeli jól az utf8-as levelet.
Ilyenkor lehet próbálkozni mondjuk ezzel:iconv('utf-8', 'ISO-8859-2', $name);
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Louloudaki #3346 üzenetére
A levél is utf8-ként megy el?
-
válasz
Louloudaki #2970 üzenetére
Önnek privát üzenete érkezett.
-
pumatom
aktív tag
válasz
Louloudaki #2961 üzenetére
köszi
holnap kipróbálom!
-
válasz
Louloudaki #2888 üzenetére
Pedig eléggé beszédes neve van.
number_format( $szám, $tizedesek_száma, $tizedes_jel, $ezres_elválasztó ) -
PazsitZ
addikt
válasz
Louloudaki #2774 üzenetére
Félreértettem akkor a dolgot.
De ha meg csak ennyi a baj replace-el kicserélheted az összeset. -
1ed
csendes tag
válasz
Helló! Nekem ez megoldotta a hasonló problémámat. Ha valamelyik karakterkód nálad nem stimmel ez alapján korrigálhatod. Arra figyelj hogy a php fájlt utf8-ban mentsd.
$ascii = array();
$ascii[225] = chr(225); //á
$ascii[233] = chr(233); //é
$ascii[237] = chr(237); //í
$ascii[243] = chr(243); //ó
$ascii[246] = chr(246); //ö
$ascii[245] = chr(245); //ő
$ascii[250] = chr(250); //ú
$ascii[252] = chr(252); //ü
$ascii[251] = chr(251); //ű
$ascii[193] = chr(193); //Á
$ascii[201] = chr(201); //É
$ascii[205] = chr(205); //Í
$ascii[211] = chr(211); //Ó
$ascii[214] = chr(214); //Ö
$ascii[213] = chr(213); //Ő
$ascii[218] = chr(218); //Ú
$ascii[220] = chr(220); //Ü
$ascii[219] = chr(219); //Ű
// a nagybetűk közül lehet hogy nem jó: ÓŰŐÚÜ
$ok = array();
$ok[225] = 'á'; //á
$ok[233] = 'é'; //é
$ok[237] = 'í'; //í
$ok[243] = 'ó'; //ó
$ok[246] = 'ö'; //ö
$ok[245] = 'ő'; //ő
$ok[250] = 'ú'; //ú
$ok[252] = 'ü'; //ü
$ok[251] = 'ű'; //ű
$ok[193] = 'Á'; //Á
$ok[201] = 'É'; //É
$ok[205] = 'Í'; //Í
$ok[211] = 'Ó'; //Ó
$ok[214] = 'Ö'; //Ö
$ok[213] = 'Ő'; //Ő
$ok[218] = 'Ú'; //Ú
$ok[220] = 'Ü'; //Ü
$ok[219] = 'Ű'; //Ű
$str = str_replace($ascii, $ok, $str); -
cucka
addikt
válasz
Korábban ideírtam egy függvényt, valami hasonlóval tudod megoldani a problémát, mert pl. a latin1-es kalapos ű-t semmi nem fogja neked automatikusa utf8-as rendes ű-re konvertálni.
(Nyilván, amit beírtam, az utf8->latin1 konverzió, neked a fordítottja kell) -
PazsitZ
addikt
válasz
Louloudaki #2769 üzenetére
Notepad++ -al megnyitod, formátum menü, átalaítás UTF-8-ra menüpont egy pillanat alatt átkonvertálja.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Louloudaki #2765 üzenetére
Miért nem alakítod át simán pl. notepad++ -al a csv fájlt és használod utána ploblémamentesen UTF8-ként?
-
cucka
addikt
válasz
Louloudaki #2765 üzenetére
Sem iconv-al, sem mb_convert_encoding-al, sem pedig utf8_decode-al nem fogja helyesen kezelni a magyar ékezetes betűket.
Itt egy példa, ami utf8-as szöveget alakít át iso-8859-1 kódolásra. A kód az ű betűből kalapos ü-t csinál, mert jobbat nem tudunk ebben a karakterkódolásban, de ez alapján el lehet indulni. A lényeg, hogy a problémás karaktereket kicseréljük valamire, utána használjuk a php beépített függvényeit (itt utf8_decode-ot, de iconv is jó neked), utána a lecserélt karaktereket ismét lecseréljük az új kódolású megfelelőikre.
function my_utf8_decode($p_str){
$str=str_replace(array('ő','ű','Ő','Ű'), array('&o";', '&u";', '&O";', '&U";'), $p_str);
$str=utf8_decode($str);
$str=str_replace(array('&o";', '&u";', '&O";', '&U";'), array(chr(0xf5), chr(0xfb), chr(0xd4), chr(0xdb)), $str);
return $str;
}Ami még fontos, hogy az excel csv export-jának karakterkódolása változó lehet, tehát gyakorlatilag nem lehet hozzá normális feldolgozó programot készíteni.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Louloudaki #2607 üzenetére
Első gondolat, ph szerkesztőben írva, kipróbálás nélkül:
function buildMenu($parentid)
{
$sql = "SELECT * FROM menu WHERE parentid={$parentid};";
$result = mysql_query($sql);
$ret = array();
while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
$ret["cim"] = $row["menu_cim"];
$ret["url"] = $row["menu_url"];
$ret["children"] = buildMenu($row["id"]);
}
return $ret;
}
$menu = buildMenu(0); -
[HUN]Tyson
senior tag
válasz
Louloudaki #2332 üzenetére
Köszönöm. Az első módszert választottam!
-
Jano_023
őstag
válasz
Louloudaki #2236 üzenetére
Igazából ez a számláló csak egy kis gyakorlás volt. De nagyobb gond pl. ha egy reisztárció-s oldalt csinálok. Ahol tárolom a neveket és a felhasználó jelszavakat. Hogy állítsam be, hogy ezen adatokat tudjam tárolni valami fáljban és azt csak az arra jogosult érje el??? Igazából majd ide szeretnék eljutni, de még csak hete csinálom ezt a PHP bulit ... szóval lehet kicsit sokat haraptam.
-
drShaman
aktív tag
válasz
Louloudaki #1810 üzenetére
Oké. A belépésnél is azt használom védekezés gyanánt.
Ha már belépés... brute force ellen mit tudok tenni? Gondoltam arra, hogy naplóznám a belépési kísérleteket, és 3 rossz kísérlet után letiltanám X időre. Valami jobb megoldást nem tudsz rá esetleg?
-
tildy
nagyúr
válasz
Louloudaki #1791 üzenetére
Nincs smartym
sosem használtam még, ez az első smarty kódom, nekünk saját CMS-ünk van.
Csak gondoltam kedvezek a smartysoknak a piclenssel kapcsolatban
Köszi amúgy -
drShaman
aktív tag
válasz
Louloudaki #1782 üzenetére
$datum = getdate(mktime(date("Y-m-d H:i:s"))-3600);
$korlat = $datum[year]."-".$datum[mon]."-".$datum[mday]." ".$datum[hours].":".$datum[minutes].":".$datum[seconds];Így írtam meg, de az így kapott dátumnak köze sincs a valósághoz (értsd: ma: 2008-10-20). Az óra-perc az jó, csak a dátum hibás. A date("Y-m-d H:i:s") fv. jó értékeket ad vissza.
A lekérdezés pedig így nézne ki:
mysql_query("SELECT * FROM forum WHERE felhasznalo_id=$suti_id AND (letrehozva>='$korlat' AND id=$azonosito)");
-
ReJim
őstag
válasz
Louloudaki #1123 üzenetére
de olyankor is, ha az adatbázis is utf8-at használ? meg ilyenkor nem csak azoknak a 2bájtos karaktereknek kellene csak sci-fi-nek láccódnia?
az alábbi karakterlán:
őőőőőőőőőőőőőőűűűűűűűűűűűűűűűűűűéáűőúöüóí
Így néz ki -
ReJim
őstag
válasz
Louloudaki #1082 üzenetére
nekem 1 fájlban van a kezdőform, meg az egész világmindenség. és szeretném ha post-olás után úgymond frissítse magát. de lehet megpróbálkozom a locationnal.
-
DArchAngel
tag
válasz
Louloudaki #1044 üzenetére
Csak a többiek kedvéért, a megoldás az volt, hogy a kliens konstruktora második paraméterként array()-t vagy semmit fogad.
-
DArchAngel
tag
válasz
Louloudaki #1042 üzenetére
Nem a legszebb debug, de var_dump-old ki a $client -et közvetlenül a létrehozása után.
-
DArchAngel
tag
válasz
Louloudaki #1039 üzenetére
El tudnád nekem küldeni az osztály forráskódját?
-
DArchAngel
tag
válasz
Louloudaki #1037 üzenetére
Esetleg var_dump-old a $result-ot, hátha false.
De ha másnak nincs tippje, utánnanézek. -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Louloudaki #813 üzenetére
A session semmiképp nem halálozik el, majd csak annyi idő múlva, amennyi a szerveren a timeoutja. Legfeljebb a session cookie szűnik meg, amivel a kliens azonosítja magát, ezt a korábban említett session.cookie_lifetime-al tudod állítani (0 = ablak bezárásakor semmisüljön meg)
-
vakondka
őstag
válasz
Louloudaki #808 üzenetére
esetleg így ?
ini_set ( 'session.save_path', '/' );
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Louloudaki #808 üzenetére
A php.ini-ben ezekkel tudsz segíteni a gondjaidon: session.cookie_lifetime (legyen =0) és session.cookie_path (legyen = /). Ha nincs hozzáférésed ehhez a filehoz, akkor beszélj a szerveradminnal. Másik megoldás, ha a .htaccess fileba belerakod őket, valahogy így:
php_flag session.cookie_lifetime 0
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Louloudaki #804 üzenetére
A session_destroy() megszünteti az aktuális sessiont, ezért dob ki. A mappás átlépésnél meg valószínűleg az a gond, hogy a session cookie-t a szerver a /en vagy a /hu mappához köti.
-
lúzer
veterán
válasz
Louloudaki #796 üzenetére
Ok. a #716-tól kezdtem el vele foglakozni.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Louloudaki #796 üzenetére
bár ha nem akarsz posztolni semmit, akkor a form nem kötelező, de azért így a szabályos meg valid.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Louloudaki #744 üzenetére
Akkor .htaccess fileval tiltod a mappához hozzáférést, azaz ha valaki közvetlen akarja elérni a fileod, akkor 403-at kap, de includeolni tudod másik scriptbe.
-
loszerafin
senior tag
válasz
Louloudaki #739 üzenetére
Jó megoldás, de talán ilyenkor egszerűbb olyan helyre tenni a php fájlt, amit a webszerver nem ajánl ki.
-
SEK3
tag
válasz
Louloudaki #739 üzenetére
szóval megadom, hogy kik érhetik el...vádom és akkor biztonságban vagyok ( az adatok már így is külön fájlban voltak )
denksz
-
Protezis
őstag
válasz
Louloudaki #725 üzenetére
Baszaras, hogy senki nem hasznal sanitizet. De ha sajat megoldast hasznal valaki, akkor is gaz van
Kozben lett megoldas a problemamra.Radio buttont meg nem hasznaltam cakephp-ban, igy nem nagyon tudok segiteni, raadasul te 1.1-et hasznalsz, mig en 1.2-ot. Leghamarabb hetvegen tudom kiprobalni, addig is ajanlom ennek a nezegeteset.
Bar ez eleg erdekes, szerintem itt lehet a gond:
''=>'',''=>''
Szerintem annyian nem hasznalnak itt a ph-n cakephp-t, hogy erdemes lenne neki kulon topikot nyitni, de ez csak az en velemenyem. Ahogy erzed.
-
raczger
őstag
válasz
Louloudaki #652 üzenetére
én úgytudom, hogy ehhez olyan tárhelyre van szükség, amin van időzített PHP futtatás, és ilyen ingyenes tárhelyről nem tudok
ez olyan, hogy beállítod mely fájlokat, milyen dőközönként futtassa le, pl nekem van ilyen az oldalamon ami a dataglobe-on van, igaz ezt még nem próbáltam ki rajta
gondolom ez valami szerveren lévő progit fttat le, ami lefuttatja a php fájlt.mod: Akcept 10 mp
egyébként amit te leírtál nem egészen pontos, mert az csak akkor történik meg, ha lefuttatják a php fájlt, de itt magától kell lemennie, mert a szerveren egy progi hajtja végre!
-
Akcept
tag
válasz
Louloudaki #652 üzenetére
Tárhelyszolgáltatója válogatja hogy tudsz-e időzített fájlokat futtatni. Én egy helyen így oldam meg a napi egyszeri lefutást:
$nap= mysql_query( "SELECT * FROM stat WHERE date='$_date' " );
while ( $egy_sor = mysql_fetch_array( $nap) )
{
$nemkelluj = "1"; // nem kell uj nap
}
Nem egy elegáns megoldás, de ha nincs extrém forgalom, akkor mindegy.ATW-t különösebben nem ismerem, de én ott is a szokott sessin-kezelést használom, és működik (asszem kell egy tmp könyvtár a sessionoknak).
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Louloudaki #643 üzenetére
Érdekes, én még nem láttam ilyet. De a legyegyszerűbb megoldás a @session_start()
-
Thunder78
őstag
válasz
Louloudaki #643 üzenetére
Nem szoktam ingyenes tárhelyekre fejleszteni
Da ha így van, akkor ott a válasz -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Louloudaki #270 üzenetére
Na igen, ha nem id-k jönnek, hanem sorszámok, akkor megteheted. De nálam néha ez van az ids-ben: 1,734,215,8,44 ezt nehezebb matekkal kihozni
Ha nagyon így akarod, csinálj egy szép eljárást, ami a $_post tömbből csinál ilyen tömböt .P -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Louloudaki #268 üzenetére
Az én trükköm erre: miközben generálom a mezőket, feltöltök egy $ids tömböt, amiben az összes id benne van, majd a végén az implode('','',$ids) értéket is postolom, túloldalon a php ebből explode()-al megint csinál egy tömböt, és azon megy végig foreach-el.
-
tildy
nagyúr
válasz
Louloudaki #251 üzenetére
Posttal volt átnyomva. VladimirR ötlete lesz szerintem a nyerő (pedig már próbálkoztam többféleképp ezzel a képmentéssel, de nem emgy sehogy) . Ő azt javasolta, hogy készítsek egy php filet, test.png néven, aminek adjam át a koordinátákat, és a content type végül png legyen. Még szopacs van vele, pedig az ő példaprogramja működik , de az enyémben körrajzolás van. és az nem...
....
NA még okoskodunk rajta... -
vancha2
aktív tag
válasz
Louloudaki #227 üzenetére
Köszi, ez már egyszerűbb.
Egyébként azért írtam ide, mert azt hittem egy php scripttel egyszeűbb megoldani, de nekem így is nagyon jó -
Louloudaki
aktív tag
válasz
Louloudaki #53 üzenetére
van egy olyan, hogy hydrogen/hydrogen.php, abban lesz valahol. illetve a tinymce/jscripts/tiny_mce/tiny_mce.js-t is érdemes átnézni.
ha ezekben nincs, akkor passzoltam. -
raczger
őstag
válasz
Louloudaki #51 üzenetére
pont hogy nem
ha ilyen egyszerű lett volna nem írtam volna ide
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- War Thunder - MMO Combat Game
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OLED TV topic
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Építő/felújító topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest