Új hozzászólás Aktív témák

• raczger

őstag

Tegnap egy kissé fura dologgal találtam magam szemben.
    Épp írok egy android alkalmazást, amely interneten keresztül beolvas egy url-t és azokat az adatokat feldolgozza. Ennek tesztelésére hasonló adatokat visszaadó php-t raktam a tárhelyemre. A php annyit csinál, hogy egy 10 tagú tömböt összekever és kiirat illetve felülír egy fájlt az aktuális idővel. A tárhelyesek tegnap küldtek nekem egy emailt, hogy szokatlanul magas sql lekérdezést hajt végre valami a tárhelyemről, konkrétabban másodpercenként több százat (körülbelül pár perc alatt több, mint 60.000 sql lekérdezés). Ez irreálisan magas, mivel 100 egyedi látogatóm van, napi 1000-1500 oldalletöltéssel. A tárhelyes arra a php-ra gyanakodott, amit az android app tesztelésére csináltam (2mp-enként hívtam meg), írtam neki, hogy ez lehetetlen mivel abban még csak adatbázishoz sem kapcsolódok. Ő eltávolította azt a fájlt (mappát) és állítólag megszűnt a szokatlanul magas terhelés. Ez számomra több szempontból is furcsa, és itt jön a kérdésem/kérésem, kellene egy kis felvilágosítás, mert lehet, hogy én tudtam eddig valamit rosszul. Ja még annyit hozzáteszek, hogy a két sql lekérdezés amit beszúrt nekem az az eredeti oldalamon szokott meghívódni, minden oldalletöltéskor.
    Az oldalamon van htaccess url rewrite, ami akkor irányít át a főoldalra úgymond, ha a kért fájl nem létezik. Tehát elvileg, ha azt a valami/valami.php-t hívom meg közvetlen akkor elvileg a főkonyvtárban lévő index.php-hez köze nem lesz, véletlenül sem futtatja le. Ám, ha mégis, 2mp-ként meghívom a fájlt akkor 2mp-enként lenne az a két sql lekérdezés, nem? Egy kliens hogy tudná így felhalmozni az sql lekérdezéseket? Eléggé nyugtalanít, hogy nem értem, nem tudom összerakni a kockákat, mert én valami másra gyanakszom, hogy más dolog miatt lehetett ez.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés