Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cheif
tag
válasz
Ricsard001 #4621 üzenetére
Én idén többször is láttam Searle-t játszani, nem is csodálokztam, hogy kiejtette Suljovicot. Szerintem nincs vele semmi probléma, teszi a dolgát és kész.
-
Ricsard001
csendes tag
Üdv!
Nem volt időm írni, de ezt most bepótolom.
Ahá, tehát te úgy értetted a járólapra fektetést hogy fogsz egy járólap négyzetet mint egy távtartót, nem pedig sima felületként mint egy padlót. Így értem. Az ünnepek alatt meg is csinálom.
Amire én jutottam amikor a táblát vettem az az volt hogy vagy Winmau, vagy Unicorn. A Unicorn táblákról azt olvastam hogy a számozása több találat után hajlamos eltörni. És néha verseny közben /TV/ viszonylag gyorsan hajlamos kiszálasodni. Ezért maradt a Winmau. És nem is bántam meg, csak karban kell tartani ugye...
Chizzy szépen halad előre, lélekben vele vagyok, küldöm a csít. Kelleni is fog a kacska kezének...Lewis szintén oson előre, jó is ez így.
Mensur ha jól emlékszem a darts rock fenegyerekével játszott, Ryan Searle-vel. Behatóbban nem ismerem bevallom, mit tudsz róla? Nehéz elviselni a srácot játék közben? Tegnap O’Connor-al játszott, hát mit ne mondjak, nem a két legéletvidámabb játékos...
Visszatérve a kommentátorokra: a srácok eléggé jól összeszedték a lényeget, engem két dolog idegesít leginkább. Az egyik tényleg a mondatok befejezetlensége. Értem én hogy történnek a dolgok a képernyőn és meg kell szakítani az aktuális mondatot, de soha nem érkezik hozzá befejezés. Olyan élmény mint az Agymenőkben, ahol Sheldon-t azzal képezték ki hogy soha nem fejeztek be egyetlen mondatot sem. Ezzel kínozni lehet... A másik tényleg az alany nélküli mondatok. És nem egy vagy kettő, hanem rendszeresen elfelejtkeznek róla. Beszélgetés közben mindenki hajlamos rá, de verseny közben van hogy percekig nem tudom kiről vagy miről van szó, és nehéz követni az eseményeket, sztorikat. Ez a két hiba nagyon tördeli a mondandójukat.
Az ö-zés és á-zás az nekem személy szerint nem zavaró, ettől még lehet jó a beszélőkéje, ennyire azért nem vagyok professzionalista. A facebook-kommentekkel való foglalkozás szerintem nem ördögtől való, de erősen szelektálni kellene hogy mit olvasnak be, és a válaszok is összetettebbek kellene hogy legyenek. Ha huszonötször nem olvasták eddig be hogy dobtál-e már 180-at, akkor egyszer sem. -
Cheif
tag
És akkor mondja valaki, hogy nem éri meg a pdc.tv előfizetés...
Price is kiesett, Van den Bergh viszont nagyon jó volt, remélem sokáig eljut.
-
-
bosmajor
tag
-
Smiley
addikt
válasz
#05304832 #4605 üzenetére
Medárd bebizonyította az évek során, hogy nem tud rendesen, vagyis inkább összeszedetten beszélni, se számolni... Most vagy egy régóta érvényes szerződés köti a SportTV-t, vagy látja benne a fantáziát. Viszont nem hiszem el, hogy a SportTV-nél senkinek nem tűnik fel, hogy egy kurva mondatot nem tud ő-zés vagy a-zás nélkül elmondani. Nekem szó szerint fáj hallgatni. Viszont ha ennyire látják benne a fantáziát akkor miért nem iratják be egy sportriporter tanfolyamra. Még jó, hogy a digitális TV világban elünk, ahol természetesen nem továbbítják az eredeti hangsávot.
-
BBéci
legenda
válasz
Ricsard001 #4600 üzenetére
Ha egy 30x30 centis járólapra fekteted a táblát, ahogy javasoltam, akkor nem kell eltávolítani a számgyűrű tartóit.
Harrows Matchplay táblámat óvatosan permeteztem vízzel, mégis hazavágtam. A Winmau honlapon tiltják a nedvesítést, nyilván nem véletlenül. Harrowsom ugyanennyi idős korában drámaian szarabb állapotban volt, mint a Blade5. Ebből levonható a tanulság: csakis Winmau táblát szabad venni. Sokan dicsérik a Bulls és Shot táblákat, de minek kísérletezgessek, amikor ez bevált?
Igen, a darts sokkal bonyolultabb, mint azt a kívülállók gondolják. A beállástól a nyíl megfogásán és elengedésén át a számolásig.
Chisnall fura figura, neki is van a kezében némi kacskaság, ha azt nem tudja kontrollálni, akkor rémesen szarul dob. Kedvelem és Lewist is, aki ma simán nyert. Ellentétben Mensurral, aki kifogta a VB legantipatikusabb figuráját. -
Ricsard001
csendes tag
Na tehát, a forgatás tényleg nem probléma, megnéztem hogy is megy ez, számozás kipattint, tábla forgat, számozás visszamegy. Ezentúl rutin lesz belőle, az tuti!
A púposodás problémájára visszatérve, leveszem a számozást, sima felületre fektetem és a hátlapra ráállok, akár sétálok is rajta egy keveset. Feltételezem a négy szöggel rögzített számozástartót is ki kell vennem, mivel a drótozásnál jobban kiállnak. Gondolom egyszerűen fogóval ki kell húzni őket. Kihagytam valamit?Egyébként tele van az internet olyan videókkal ahol telibe-permetezik egy liter vízzel a táblát, mielőtt ide írtam ilyeneket néztem. Amennyi bullshit a neten van manapság... Azon én is gondolkodtam hogy egy kiszáradt táblát párásítani kell valószínűleg néha, de nincs mese, vannak durva srácok.
"Ráadásul egymás hülyeségein röhögcsélnek folyton. Elzavarnám mindegyiket tollat fosztani."
Épp a napokban mondtam egy családi ebédnél, hogy a kommentátorok vagy szimplán unalmasak, vagy érdektelen dolgokról sztorizgatnak. Van hogy két percig meg sem szólalnak, utána felolvasnak 5 kommentet, amire viszont nem válaszolnak mert korábban valamikor már volt róluk szó... Értem hogy szakmailag ott vannak a szeren, de a szórakoztatóértékük messze alulmúlja azt. Annyi értelmes dologról lehetne folyamatosan beszélni, mindig csodálkozom hogy hogy a fenében nem találnak megfelelő téma muníciót...Épp most játszik Adrian Lewise, ő és Dave Chisnall a kedvenc játékosaim. Azért szorongatja az ifjúság, remélem állni fogja a sarat Jackpot.
Azt hiszem azért szeretem ezt a sportot igazán mert soha nincsenek lejátszott meccsek, mindig lehet meglepetés. Főleg a mostani VB-n látok sok új arcot /nekem legalábbis új/, és ez jó dolog. Mindenkinek észnél kell lenni.És még valami, a nyíl fogási stílusára úgy látom nincs egzakt válasz, én is folyton próbálgatom mi a legkényelmesebb, milyen szögben álljon a lábam, középről, kicsit balról vagy jobbról dobjak... Ennél sokkal könnyebbnek gondoltam ezt a játékot.
Én két nyilat használok, az egyik egy Winmau Navigator+ 23g , a másik egy Winmau Andy Fordham 23g nyíl. Bevallom a Navigatort jobban kedvelem, karcsúbb, és nekem szimpatikusabb a súlyelosztása. A Viking formája nagyon tetszik, de kicsit nehéznek tűnik, valahogy mindig lefelé tartanak a nyilak. Gondoltam arra is hogy eladom, és kipróbálok 1-2 könnyebb nyilat is. Mondjuk 21g körül. -
-
BBéci
legenda
válasz
#05304832 #4595 üzenetére
Mi történt?
(#4593) local1
Azt a fogást alkalmazom, amit elsőként linkeltél.
Két és fél éve elmentem a legjobb edzőnek tartott Tar Bélához, adott néhány tanácsot, amik sajnos nem váltak be, inkább rontottak a dobástechnikámon, mint javítottak. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy másnak, sokaknak ne tudna segíteni.
Szerinte túl erősen szorítottam a nyilakat eldobás előtt. Lazítottam a fogáson, aminek következtében rojtosra szaggattam a tábla alatti tapétát, mert folyton kiestek az ujjaim közül a nyilak. Javasolta, álljak magamhoz képest 20 centivel balra. Megtettem, amitől a találatok nagyrésze egyes és tizennyolcas szektor lett, sőt, nem volt ritka a négyes sem. Benne van a pakliban, hogy nem pontosan azt tettem, amit mondott, de összességében negatív eredménye lett a tanácskérésnek.
Rosszabbul dobok, mint 4 éve. -
Geza26
senior tag
Megoldódott a nyl vásárlás problémája. Az Auchanban a Harrows Torpedo nyíl akciósan 5000 Ft volt és úgy döntöttem kezdeni jó lesz és utána meglátom.
26 g-os amit vettem (22 g volt még, de a nehezebbet vettem), amikor próbáltam más nyilakat a nehezebb jobban tetszett elsőre, meglátjuk.De akkor megint aliexpress. Mi a helyzet az ottani szárakkal és tollakkal?
-
BBéci
legenda
válasz
#05304832 #4591 üzenetére
Sógoromról rám ragadt a kéz visszakapás, valahogy úgy dobáltam, mint Lorraine Winstanley. Azt akartam megváltoztatni a fejlődés érdekében. Az első pár hónapban annyit fejlődtem, hogy két nyíllal vertem volna a sógort. Azért a feltételes mód, mert vett egy házat a Tisza tónál, minden szabadidejét ott töltötte, két évig nem meccseltünk. Szórtam a 140-eket, néha napi hatot, nyolcat. Aztán a nagy akarás görcsössé tette a dobásaim mozdulatát, dartitis lett a vége. Másfél éve havonta dobok annyi 140-et, mint korábban naponta. Ma próbáltam bal kézzel dobni, 5 perc alatt összejött 3 t20.
Azért pont a 140-et emlegetem, mert korábban rengetegszer ötforintosnyi területre érkezett mindhárom nyíl, mostanában két t20 után képes vagyok kátrányt dobni, vagy a táblát sem találom el.
Visszasírom azt az időt, amikor csak otthon dobáltam, nem jártam darts klubba. -
Cheif
tag
Esetleg próbáld meg a használtakat, hátha van közel, ezeknek nem igen lesz bajuk, esetleg a festék, de az minden festett nyílon kopik és a hegy, azt meg ki lehet cserélni.
Azt szokták mondani, hogy kezdésnek 21-24g közötti egyenes nyilat próbálj ki, aztán alakulni fog a dobásod és elkezd majd kirajzolódni egy kép, hogy milyen súly, milyen alak az ami neked jobb. -
Geza26
senior tag
Köszönöm a segítséget!
Nézegettem az általad ajánloött oldalt. Nagy különbséget nem láttam árban za itthonihoz képest. Valamit rosszul nézek?
Soft dartsot régebben többet játszottam. egy vaskosabb (kb. 8 mm) dartsom van, annál csak egy kicsivel akarok vékonyabbat. 24 gramm körül gondolkozom.
-
Cheif
tag
Esetleg még érdemes körülnézni a használt nyilaknál is [link] vagy [link]
Akár a meghirdetett nyilaknál, akár kérdéskét, hogy kinek van egy adott összegért amennyit rá szánsz eladó nyila, aztán megnézed a kínálatot. Esetleg megadod, hogy csak BP vagy más adott helyen, hogy személyesen meg tudd nézni, esetleg kipróbálni.
-
BBéci
legenda
Számomra teljesen ismeretlen. Ráadásul kifejezetten antipatikus, olyan, mint a Recbook, egy világmárkához nagyon hasonlító nevet választottak, hátha valaki figyelmetlen és összekeveri őket.
Bulls, Harrows, One80, Target, Unicorn, Winmau, Designa, XQMax, stb. amik ajánlhatóak. 7-8000 forinttól kezdődnek a jó nyílkészletek. Leginkább innen szoktunk vásárolni. -
Dinter
addikt
Találtam egy jó streamet ha kell esetleg valakinek.
-
Geza26
senior tag
Sziasztok!
Aliexpressről rendelt steel dartskészlettel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
a 20-30$-os nyilak milyen minőséget képviselnek?
Köszönöm!
-
BBéci
legenda
válasz
Ricsard001 #4570 üzenetére
A drótozás visszanyomása fontos, mert akár teljesen kijöhet a szizálból. Próbáld meg az ajánlott módszereket, kárt nem fogsz tenni a táblában.
2012 végéig kampányszerűen dobáltam, néha 3 hónapig kezembe sem vettem a nyilakat. Utána, mivel abbahagytam a szörfözést, teljes erővel a darts felé fordultam, napi 2-3 órákat dobálok. 2014 áprilisban vettem pengedrótos Harrows táblát, amit én állat párszor vízzel permeteztem. Na, azon annyi púp lett, mint egy terepasztalon, a drótozás középen majdnem teljesen kijött. Tavaly áprilisban cseréltem Winmau Blade5-re, tettem mellé páratartalom mérőt, ha kell, beviszem a dolgozószobába a hidegpárásítót, mert fűtési szezonban folyamatosan szükséges a lakásban működése. -
Ricsard001
csendes tag
Ezek aztán érdekes tanácsok! Tehát ha jól rakom össze a képletet, ha magasabb a levegő nedvességtartalma, a nagyobb találatsűrűségű helyeken forgatás nélkül hajlamos kipúposodni. /Ha pedig alacsonyabb a páratartalom a kelleténél akkor a rostszerkezet meggyengül és nem tartja megfelelően a nyilakat. /
Azon gondolkodom ha lefektetem sík felületre és úgy próbálom visszaegyengetni bizonyos nyomással, nem csak a frame-keretig fog visszanyomódni? Maga a keret is kiáll vagy 1-1,5 mm -t... Akkor már nem lenne jobb egy akkora lapkát készíteni mint amekkora a szektordarab amiben a sérülés van és azt súllyal terhelni, akár hosszabb ideig is?
A gyártó karbantartási útmutatóját átolvasom, eddig nem is gondoltam rá hogy szükség lehet rá. De ez is olyan mint bármi más, kell egy kis karbantartás és odafigyelés, és a tábla meghálálja.
1993-as Harrows tábla kiváló állapotban... Nem semmi! Ahogy nézem ennek a régi típusú táblának is hasonló drótozása van mint a mai Winmau-knak. Mit használsz most helyette? -
BBéci
legenda
Kalapálás helyett ajánlom, hogy fektesse dróttal lefelé valami sík felületre, járólapra és először finoman taposson rá. Ha nem lapul le a púp, akkor terhelje egyre jobban, akár ugrálhat rajta.
A Winmau mellékel a táblákhoz használati, karbantartási ajánlásokat, ami a honlapjukon is megtekinthető. Aki ezeket nem olvassa el, vagy nem tartja be, az magára vessen!
Első táblámat 1993-ban vettem - Harrows Eric Bristow Diamond Wire - még ma is kiváló állapotú, mert 1-2 havonta forgattam. Azért van pontosan a hátlapja közepén a tartócsavar, hogy ez könnyedén megtehető legyen. A drótozásról visszapattanó nyilak miatt cseréltem le. -
Cheif
tag
válasz
Ricsard001 #4567 üzenetére
A forgatás fontos, és időközönként csináld meg, ne várd meg, még szétdobod a szektort.
Tegyél rá valami sima felületet és gumikalapáccsal próbáld meg óvatosan vissza ütögetni -
Ricsard001
csendes tag
A manóba, tényleg, és valamikor az ősidőkben még olvastam is róla... Ezek szerint a gyakrabban használt mezők hajlamosabbak a púposodásra? Ezt ki is próbálom, egy forgatás nem árt. Finoman fogalmazva...
Kérdés hogy a felpúposodott résszel lehet-e kezdeni valamit, vagy ez a rész már így marad örökre. És kösz srácok a tippeket!
-
b4zsi-
őstag
válasz
Ricsard001 #4565 üzenetére
Túl sokáig dobáltál forgatás nélkül. Ezt én is sajnos eljátszottam 1-2 mezőnél amíg nem tudtam róla.
Kipattintod a drótot a fekete műanyagok alól és forgatod a számokat. A lényeg, hogy a 20-as újra fekete szektort kapjon. Majd visszapattintod a drótot a helyére. Kicsit furcsa lesz az első dobásoknál, hogy a Winmau meg a Blade 4 felirat nem a szokott helyen van. A forgatás előnye, hogy van ideje azoknak a szektoroknak regenerálódni, amikre kevesebbet dobsz. Én a szétdobott szektorodat betenném az alábbi számok valamelyikére (2,14,13). -
Cheif
tag
válasz
Ricsard001 #4563 üzenetére
Forgattad rendszeresen?
A púposodás lehet, hogy a nem megfelelő páratartalom miatt alakult ki. -
Ricsard001
csendes tag
Sziasztok!
Egy Winmau Blade4 táblát használok már lassan másfél éve, és a 20-as mező közepén tapasztaltam egy kis kipúposodást, körülbelül 1,5x1,5 centiméteres a felpúposodott felület, és nagyjából 2-3 mm-el emelkedik ki a tábla síkjából. Sehol máshol nem jelentkezett a dolog, a tábla többi része tökéletes állapotban van. Mi ennek az oka, van-e bármiféle módja esetleg a helyrehozásának? Mire lehet számítani a jövőben?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
BBéci
legenda
válasz
f(x)=exp(x) #4560 üzenetére
Nem különösebben, de inkább Ő nyerjen, mint valamelyik kopasz világbajnok.
Akiknek még drukkolok: Lewis, Chisnall, Smith, Gurney, Whitlock, Price, ebben a sorrendben. -
KisSzoke1
újonc
Neeee
2 rossz hírre ébredtem :-(
Egy aláírás megtagadva, meg hogy kiesik még1 kedvencem is.
Ezek után hajrá Gary!! -
BBéci
legenda
Szánalmas, primitív társulat, több amatőr versenyük bizonyította a töketlenségüket.
-
BBéci
legenda
V. Lajos sem képes elviselni a kritikát, gusztustalan módon visszatámadott, amikor meg mertem említeni a Facebookon, hogy nagyobb csarnokba kellett volna vinni a márciusi Darts Gálát. Ezrek maradtak le róla, mert csak 2800 néző fér be.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos autók - motorok
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Politika
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- GT710 passzív videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest