Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolás
addikt
Na visszatértem.
Megnézte egy másik szaki, sajnos az adagolóval lesz valami, az üzemanyag nem megy át rajta. Minden mindenhol patent, szerinte az autónak indulnia kellene, csak nem jut el odáig a gázolaj. Próbáltam behúzni is, majdnem 10 kilométeren keresztül, semmi.
Holnap felhívok pár szervízt az itt ajánlottak közül, melyik mennyiért vállalja hogy átnézi, és mennyibe kerülne egy Lucasról Boschra átállás. Gondolom nem csak rászereli és már megy is. -
echterion
nagyúr
Hát, hamarosan ideér egy nálam hozzáértőbb, ha minden igaz.
Most megint lementem, meglestem megint, mizu, meg akartam nézni, hogy jobbos vagy balos-e az akku. Ha már ott voltam, rápróbáltam megint, a 2. vagy 3. indítási kísérletkor egy pillanatra elkezdett járni az indító, majd megint csak a kattanások. -
echterion
nagyúr
válasz
kalmanchris #1656 üzenetére
Gondolom, igen, a motorházból. Belül csak ennyit hallani. Egy hangosabb katt, majd mikor elengedem a kulcsot, egy halkabb követi.
-
echterion
nagyúr
Ma reggel egy eddig sose látott hiba jött elő az 1.6-os benzines 307-esemnél (2003-as): indításkor csak kattanás van, semmi más. Kocsiban a zene megy, gondolom, az akku jó lehet. Sarut lehúztam kicsit, majd vissza, de maradt a kattanás. Szerintetek? Meghalt az önindító? Vagy mi lehet a gond? Eddig még nem volt ilyen baja sosem, 2007 óta van nálam.
-
nesa
veterán
Ha kell tudok keresni élérhetőséget az Érdihez én jó arcnak ismertem meg egy ajtót vettem tőle kettő db ezresér, így megérte Pécsről Érdig menni.
Ezenkívül óracsoportra meg néhány bizbaszra is a legjobb árat kaptam tőle, nem bontó csak épp ugyanolyan vasat hajt mind az enyém és alkatrésznek hozta, úgy hiszem Citroënre szakosodott de ez mind1 is. -
Studi
veterán
-
Studi
veterán
Sokat gondolkodtam a 407-esen, de lehet, hogy győznek racionálisabb szempontok, és Opel Astra H lesz belőle. Akkor most már azzal is írhatok majd ide?
-
Sziasztok,
Én is most találtam ide, pedig koptatom egy ideje a ph-t, meg 8 évet éltem együtt egy 2003-as 1.6 benzines Citroen C3-assal.
Sajna az utóbbi évek a sensodrive váltó miatt a pénzlapátolásról szóltak, de mivel a kis rohadékot sose tudtam megutálni akármennyi is volt a javítás összege, cserélve lett egy 2006-os 1.6 HDi Citroen C4-re, MCP6 váltó, hogy legyen majd mire költeniÖsszeírtam a javítandókat, egy része már megvan, viszont sikerült is generálnom egy user errort.
RD4 fejegység, gyári USB Box került bele 2009 körül. Pár mp3 akadozott, átugrotta a számokat, ezért elkezdtem keresgetni mi lehet. Azt kitaláltam, hogy ez egy átcímkézett Dension Gateway 300, de az ő supportjuk nem tudott segíteni.
Ellenben a service.citroen.com-on találtam friss firmwaret a box-ra, amit sikerült is feltennem.
Remekül működik, csak pár funkciójától szabadult meg
Az RD4-nél CD4-ként látszott előtte az USB Box, most CD1 és CD6-ra került, nem írja ki a szám címeket, és könyvtárak között sem lehet váltani.
Nincs valakinek ötlete, mit kell beállítani? Esetleg Budapest környékén Lexiával valaki? Nyilván nem ingyen kérném.
Márkaszerviz 1-2 napra akarná befogni a kocsit miatta, emiatt ennyi időre nem raknám le az autót. -
tresh
veterán
Mechanikus adagolos dizel nincs ilyen hogy ac stb. Esetleg az immo tilthat be de azt csak megallapitana a szerelő.
-
Esetleg bsi, ami vezérli az ac-t? Nekem ilyen problémám volt, igaz benzines.
-
tresh
veterán
Meg kéne nézni első körben hogy bosch vagy lucas adagoló van e rajta. Ha utóbbi az bajos mert kevesen nyúlnak hozzá.. érdemes boschra cserélni. Attól hogy szivárog a gázolaj onnan még indulnia kéne mivel csak a tömítések adják meg magukat szép lassan. Normális jelenség. Autó indításkor mit csinál vagy mit nem ? teker az önindító?stb kicsit több infó kéne erről. Nem lepődnék meg ha a lucas adagoló lenne rajta és az szórakozna.
Igaz Gödöllő de lehet ők hozzányúlnak: [link]
Vagy pesten a Filep-ék[link] -
Zolás
addikt
Sok év után rájöttem, hogy van ilyen fórum is.
Sok sok éve van egy 206 1.9D kisautónk, 2000-es évjárat. Kb egy hónapja egyszerűen nem indul. A szerelőm nem mer az adagolóhoz nyúlni, és nem tud senkit a környéken aki nem lehúzós. Van valakinek megbízható szerelője Pesten? Ami miatt nem cserélem le csak úgy, mert amire használom, arra tökéletesen megfelel. Kamionozom, minden hónapban 3-4 hetet áll az autó, erre nem szeretnék komolyabb autót tartani. Szóval megmenteném, ha még lehet. -
-
atosan
veterán
Sziasztok,
Most találtam rá erre a topikra. Régi Peugeot-os vagyok. Az első egy 89-es 405-ös dög volt (1.8 Td Intercooler 1995-2005), majd egy 96-os 106 1.0 (2005-), ez még meg van, após örökölte. Aztán 99-es 306 kombi 1.4 (2007-2015), múlt hét óta megint egy 106 1.1, 2003-as. Meglepően jól megy, szerintem húz annyira, mint a 306-os kombi.
Sajna a linkelt kezelési útmutatók közt nincs 106-os, pedig azért jó lenne. -
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #1616 üzenetére
Ha esetleg másnak is szüksége lenne valamelyik Peugeot modellhez tartozó kezelési útmutatóra.
-
Vigneau
félisten
Keresgéltem motor leállítás után, van-e itt is 1 órás akkubiztonsági mód rádióhallgatásra, mint a Ford Fiestánál. Aztán valahogy beleakadtam a gyári szervizoldalba, onnan meg már sikerült meglelnem a nekem valót.
-
rdt89
addikt
Jó az enyém nem Diesel, de le se merem írni, hogy elég sűrűn van, hogy hidegen is tiltásig kiengedem már 5 éve és még nem volt problémája a motornak, cserébe mindig mindenből a legjobbat kapja ha úgy van.
2012-ben vettem 190 ezer forintért, más ennyiért telefont se vesz.
-
tresh
veterán
Jellemzően szar üzemanyag, eldugult kat, dpf és társai művelik ezt. Sok dologból áll ez össze
A CR dízelek érzékenyebbek ezért több törődést igényelnek, én ajánlani szoktam hogy néha egy kis adalékot (2t olaj) rakjanak bele. Ettől függetlenül minden turbó diesel tulajnak el szoktam mondani,hogy meg kell kergetni a kocsit és nem 1800nál elváltogatni. Sajnos sokan az alacsonyan is sok nyúlmókus jelenléte végett szeretnek tatásan közlekedni és 50nél 5 be váltani stb. Mert majd a fogyasztás így lesz jó...baromság sajátomat is hidegen 2000nél ha már jó az olaj hőfokom akkor 2500 körül váltom ha sietek simán 3000-nél. Amúgy általában ezért ajánlom a régi 8 szelepes HDI-ket azok jobban elviselik a gazdi tudatlanságát a használatot ítélően.
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #1606 üzenetére
Magyar kezelési útmutatót pdf-ben merre találhatok a P208-hoz? A Fiestámhoz igen hamar meglett anno, de jelenleg angol nyelvű pdf-et találtam csak, no meg a hozzáadott eredeti francia van meg. Nem mondanám, hogy rosszul menne az angol, a franciát meg némileg kisakkozom, de csak kényelmesebb lenne a magyar.
-
rdt89
addikt
Igen dúl is a szerelem még mindig.
A HDI motorok nagyon jók, de ha jól tudom, azoknak néha rá kell lépni a nyakukra, hogy a nagynyomású csövek ne duguljanak el, ami persze nem hátrány (nekem legalább is).
Én a 2.7 HDI motorjára is kíváncsi vagyok a Peugeotnak, ami biturbo-t birtokol, hogy mit muzsikálhat, de régi álmom egy 205 gti, vagy 405 mi16 vagy ezek Turbósított limitált változata.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest