- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GAI: 150k+
- votlage71: Kábel menedzsment
- Balázs2: Gmail
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
LOGOUT
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az Arduino és a Pi cuccok sem zárt rendszerek
Nyitottabb nincs a világon kb.
"Bár nem tudom hogy ezek összehozhatóak-e ilyen kis mikrokontrollerekkel."
Kb. bármi, csak találd ki, hogyan + érsd meg, hogy működik a cucc. Onnantól kezdve, hogy magad építesz H-hidat, vagy egy sima tranzisztorral oldod meg a motor kapcsolgatását, addig, hogy kész áramkört veszel rá ebay-ről, amire olyan motort kötsz, amilyet akarsz.
És halomra veheted az Arduino klónokat is hozzá, ha igény van rá, mert a Pin 11 az mindegyiken Pin 11, mindegyiken fut az a progi, amit megírtál egyre.(Már ha a hardveren nincs valami eltérés, pl. a Mega-n több ki/bemenet van, a plusz lábakat ne keresd a Nano-n, de amúgy ha annyit használsz, ami a Nano-n van, akkor változtatás nélkül lefordul rá bármi.)
Az az elegoo elég kemény, jónak tűnik
Az STM32 -re is írhatsz programot az Arduino fejlesztőkörnyezettel, tud rá fordítani.
A Pi-s verzió egy sokkal komolyabb dolog, ott kb. egy normál számítógépen futó Linuxra kellene programozni. Nézz utána, van-e rá valami dobozhúzgálós visual környezet (100% van), mert azzal szerintem élvezni fogja a fiad
Viszont egy ilyennél, hogy 5fps vagy 30, az talán majdnem mindegy, igazi marsjáró élményt ad
-
a2d2
addikt
Ez amúgy egy olcsó példa a Raspberry Pi 4-es robotra, mert azért még ezeket sem vetettem el: [link]
Ez is 30e Ft kb, de persze nincs benne a lap.
Cserébe 5mp-es a kamera, van megfelelő számítási kapacitás a kamerakép feldolgozáshoz, tud pl arcfelismerést, nagy dot matrix kijelzője van, ..
Szóval komolyabb cucc mint a fentiek. -
Exian
addikt
Van köztünk fotós? Olyan, aki vállal portréfotózást nem túl horror áron? Egy projekt miatt szükségem lenne profi fotókra magamról. Valami jó környezet is kellene hozzá.
Vállal valaki ilyet? Vagy tudtok ajánlani valakit?
-
a2d2
addikt
Köszi mindkettőtöknek a válaszokat.
Igazából azt szeretném elkerülni hogy veszek valami zárt rendszert amit utána kukázhatunk ha megunja. Helyette olyasmit szeretnék hogy kap most valamit ami utána esetleg bővíthető a későbbiekben szervókkal meg érzékelőkkel, tovább lehet fejleszteni.
Ilyen is megfordult a fejemben hogy pl lassan elkezdenek elhullani a robotporszívók, megdöglik az akksipakkjuk és esetleg ilyen kiselejtezett példányokból menthető lehet szervo motor, kerekek, érzékelők, lidar, ... Bár nem tudom hogy ezek összehozhatóak-e ilyen kis mikrokontrollerekkel.
Amúgy konkrétan ezeket nézegettem, mögé írtam az áfás, postázott árukat is:
Ez PICO W-vel 63 dollár, nincs kamera, van dot matrix kijelző és speckó kerék [link]
Ez PICO W-vel 57 dollár, és ez inkább ilyen kísérletező szett [link]
Ez sok helyen dícsért Elegoo Car kit négyes verziója, Arduino UNO+ESP32 kamera, 68 dollár: [link]
Ez a fentihez hasonló, csak Arduino UNO helyett egy komolyabb STM32 lap van benne + ugyanúgy ESP32 kamera, viszont már 83 dollár: [link]
Ez speckó kerekes, ha jól nézem ugyanúgy Arduino UNO + STM32 mint az Elegoo, csak ez 68 helyett 83 dollár: [link] Ezt szerintem ki is lőttem mert ennyit nem ér ez a speckó kerék.
Leginkább a Elegoo felé hajlok, néztem róla youtube-on bemutatókat, annyi a hibája kb hogy 6-15fps között tudja csak kezelni a kamerát. Nem tudom hogy az STM32-es verzió 15 dollárral többért javítana-e ezen, meg az kevésbé elterjedt ahogy nézem. -
nbl2
senior tag
Sziasztok!
Eladó egy szép állapotban lévő PS4 Pro SSD-vel, két kontrollerrel és sok játékkal.
Pécsen házhoz viszem.
Köszönöm.
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ehh, a Python az egy borzalmas nyelv. Legalább is C, C++ meg Pascal után. Illetve kinek mi, de komolyabb nyelvhez képest szerintem gyötrelem...
Raspberry amúgy jó cucc, de ugye azon komplett oprendszer fut, ami egyszerre jó is meg rossz is. Viszont biztosan nagyobb élményt ad, mint egy Arduino.
Arduinoból én ebayen vettem nano-t egy kupaccal pár éve, csak a tüskesorokat kellett beforrasztani rajtuk, 250 forintra jött ki darabja házhozszállítással. Veszel hozzá egy olcsó breadboard-ot, meg egy kupac jumper wire-t, némi 1k 10k 100k ellenállást, tranzisztort, mosfetet, ledet meg szenzorokat és akkor 10k alatt mindent is meg tudsz vele csinálni.
Meg ott vannak az Arduino Mega 2560 board-ok, meg hozzájuk a mindenféle shield-ek is, kész és működő kódokkal. -
a2d2
addikt
Köszi, olvasgatok majd holnap.
Azt néztem hogy a komolyabb ali-s robotok mind raspberry pi 3-as és 4-es kompatibilitásúak. Most hogy kijött az 5-ös szerintem úgy fogják az ember után dobálgatni a 4-eseket 10e környékén. Ehhez meg be lehet majd húzni egy komolyabb lap nélküli készletet.
De majd utánaolvasok jobban. -
Arduino az nagyjából a fejlesztőkörnyezet+bootloader+Atmega168 / 328 neve volt. Ezek együtt adták ezt a könnyen használható mikrokontrolleres fejlesztőeszközt.
Aztán ezt a fejlesztőkörnyezetet sok minden más kontrollerhez megoldották. Jó amúgyMeg a nagyobb Arduino boardokon sem Atmega**8 proci van, meg több ki/bemenet, stb., de a programok ugyanúgy működnek rá.
"Szerintem akkor ezekben az olcsó aliexpresszes készletekben az olcsó utánzat arduino lapok vannak"
Az Arduino Nano, Micro, stb., azokra ugyanúgy működik a megírt program. Meg amin Atmega328, 168, 25** , vagy 32u4 chip van, azok kb. ugyanazt is tudják.
Amúgy Kínából egy Nano nem vész árban, csak az eredeti (olasz? a környezetet olaszok fejlesztették) gyártásúak drágák. És igen, klónozza mindenki mintha muszáj lenne (ezért is elterjedt), de mivel a lényege az Atmega chip, a klónok azonosak az eredetivel (nyílt forrású az egész). (Megépítheted otthon is, ahogyan én is tettem 2015-ben.)
De érdemesebb olvasni, hogy mi is ez"Itt van egy jó kis táblázat, ez alapján arduino-ból is van nano elnevezésű újabb verzió"
Nem újabb a Nano semCsak kisebb, de 5-6 éve is volt már. Meg vannak azok az Arduino Pro Mini klónok, amiken nincs USB, csak az rx-tx tüskék vannak kivezetve, és te dugdozod össze egy USB-RS232 TTL átalakítóval. Na ezek tök olcsók, és ha valamibe véglegesre építed, arra tök jó.
Meglepődnék amúgy, ha Python fordító nem lenne Arduinora.
BTW ez volt az első saját klónom
Csodás próbanyákon 2014-ben
-
a2d2
addikt
válasz
CPT.Pirk #101384 üzenetére
Jaj, szóval még több is szóba jöhet.
Itt van egy jó kis táblázat, ez alapján arduino-ból is van nano elnevezésű újabb verzió ami ugyanarra a lapra épül mint a pico. Az talán nem lenne rossz de nem értem miért ilyen drága:
[link]Végigpörgettem ezt is, ez alapján a pico a nyerő kezdésnek mert olcsó és a micropython jobb kezdőknek: [link]
Szerintem akkor ezekben az olcsó aliexpresszes készletekben az olcsó utánzat arduino lapok vannak -
Bigemperor
senior tag
Eladó Xiaomi Mi 10 5G okostelefon,megbízható, erős, ár alatt: [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Arduino... Nagyon sok projekt van rá, nagyon sok minta kóddal és két perc alatt villogtatsz vele ledet meg hasonlók. Ugyanakkor a fejlesztő környezet hozzá szó szerint ostoba, mintha notepad-ban akarnál HTML kódot írni. A használt programnyelv meg se nem C, se nem C++, hanem egy házi keveréke a kettőnek. Mondjuk ennek csak akkor van jelentősége, ha mélyebb dolgokra is akarja valaki használni ezeket.
Szóval ugródeszka, ha ez bejön, akkor később lehet továbbmenni valami rendes kontroller irányába, talán ESP32 felé.
-
-
HoldChore
tag
Cheeftec nagyház eladó, hátha éppen ilyen kell még valakinek. Ebben lakott a (volt) gépem sokáig. Masszív
, nehéz, sok hely van benne. A többi a képeken. 2500 Ft. DVD íróval együtt 3500 Ft. (Most láttam, hogy benne maradt
) Pécs-Patacsról lehet elvinni. Postázással nem vesződőm. Privátban érdeklődj.
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Fiam szülinapjára vennék összeszerelhető programozható készletet.
Alin találtam két nagyon hasonló tudású autót hasonló árban, egyik arduino másik raspberry pi pico. Melyiket kellene venni szerintetek? -
Exian
addikt
válasz
tamas.nick #101378 üzenetére
Hm, sötétben voltam már, meg rohantam is, akkor megnézem majd ismét jobban
Köszi!
-
tamas.nick
aktív tag
Ma reggel néztem meg, ott van, csak áthelyezték az út mellé, ahol a Postához lehet lekanyarodni.
-
dunc
nagyúr
válasz
zsolt19900 #101376 üzenetére
Közelebb jobb lenne, mert oda-vissza el kell jutnom, leadás után, felvétel elött.
-
dunc
nagyúr
Jó reggelt pécsen keresek autófényezőt légy szíves írjatok pár opciót ha tudtok köszönöm szépen.
-
rnrn
aktív tag
20 év tapasztalattal jogász hölgy munkát keres, váltana --- most bíró.
Nagy munkabírás, precízség és felkészültség jellemzi (mindig és folyamatosan...) .
Továbbiak priviben... -
Exian
addikt
válasz
tamas.nick #101370 üzenetére
Hm, na ezt délután megnézem, itt lakunk pont mellette
2022. augusztusi utcakép alapján még ott van.
Köszönöm!
-
Exian
addikt
-
Ajándékok
aktív tag
OKI C531DN színes lézernyomtató eladó.
Fekete nyomtatási sebesség: 30 lap/perc
Színes nyomtatási sebesség: 26 lap/perc
Max. felbontás: 1200 x 600 dpi
Első oldal: 8 mp alatt
Csatlakozó: USB, Ethernet, Memóriakártya olvasó
automatikusan tud két oldalas nyomtatást is.
Egy gondja van: több, mint 5 éve nem használtam. Addig is alig ment. Nem hiba miatt nem használtam, hanem mert nem volt rá szükség.
Szerdáig várom az árajánlatokat privátban. Ha 1000ft lesz a legmagasabb ajánlat, akkor annyiért lehet elvinni. (bár remélem jóval több lesz) -
Exian
addikt
válasz
Visormail #101360 üzenetére
Ennek csak annyi betegsége szokott lenni, hogy egy idő után (a vízben lévő szennyeződések és a tekergetés általi kopás miatt) szétmegy benne a tömítés és elkezd csöpögni a tekerőnél, de javítható, felújítható. De ehhez kell 1-2 év, a komplett csere sem nagy tétel ennyi időnként.
MÁS: tudja valaki, hogy van e még Pécsen valahol postai levélszekrény, amibe be lehet dobni az előre felbélyegzett leveleket, képeslapokat?
-
Visormail
addikt
Link? Tőled is kérdezem, mert én nem találtam. Gyárt a Grohe panel kádtöltő csaptelepet?
Exian: Ahha, nem listázza ki az oldalukon, de akkor rákérdezek náluk.
Járt bennt valaki a Csofémnél most? Érdemes benézni? [Black friday akció] honlapjuk nincs...
-
Exian
addikt
válasz
Visormail #101357 üzenetére
Jaj nehogy ennyiért vegyed, én a Drenkovicsnál szoktam venni, 2-3e ft.
Egyébként ezek is szétmennek idővel, de szilikonzsírozás sokat segít. A kihúzóson is. Én rendszeresen kenem, és akkor jó egy darabig.
-
Visormail
addikt
válasz
Exian #101354 üzenetére
Ahha tényleg van ilyen is a honlapjukon [link] ezt észre se vettem. A kihúzósat vettem eddig csak amilyen gyárilag is benne van. Köszi a tippet. Hehh 11ezer, nem semmi, a kihúzós 7ezer. Most nézem, már a Junior Evo is 36 ezer, de persze egyből a tekerős váltóval nem lehet kapni.
McAdam6 Grohe-ből még nem találtam panelba való kádtöltőset. Ha szerinted gyárt ilyet, akkor jöhet link.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Visormail #101351 üzenetére
Sidenote (sajnos nem tudok ajánlani):
Nekünk volt régebbi MOFÉM sosem kopott el a váltórésze, ellenben a keverőrésze sok-sok év után szétesett, kellett vennem egy másikat, és olyan MOFÉM-eset sikerült venni, aminek már nincs is "biztosító" pöcke zuhany ágon, szóval vagy nyomással tartod, vagy csavargathatod, ahova akarod és nem fog fent maradni... (Szerintem bírni sem fogja addig, mint az előző.) Szóval én is hasonló csónakban evezek, nem vett rá a lélek, hogy lecseréljem a zsír új csapot egy másikra, szóval együtt élünk vele egy darabig... -
Pécsen autókárpitost tud valaki ajánlani? Köszi!
-
Visormail
addikt
Próbált valaki panelbe való kádtöltős fürdőszobacsapból valami jobbat mint a mofém? Nagyon elegem van a zuhanyváltójából, hogy ha nem 1000-el folyatom, akkor állandóan visszaugrál. Hiába forgatja oda az ember, ahol van egy pöcök, veszek bele külön új zuhanyváltó részt, de megint hamar elkopik és utána abban a pozícióban is visszaugrik félig ha nem az általa elvárt a víznyomás és akkor félig itt folyik, félig ott. A réges régiek ilyet soha nem csináltak, ezektől az újaktól már herótom van.
Ezt találtam [link] ki fogom próbálni, ezen más rendszerű a váltó, ha nincs esetleg egyéb javaslat, tapasztalat.
-
sumi4623
tag
válasz
K1LLMy53Lf #101349 üzenetére
mi hozzá járunk, egy nagyon lelkiismeretes nagyon jó doktornő! csak ajánlani tudom!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
sziasztok,
a 28as körzet gyermekorvosával (dr. Németh Zsuzsanna) van esetleg valakinek tapasztalata?
-
IO.sys
őstag
Eladó VIP és kísérő jegy a holnapi Videós találkozóra az E78-ba.
Betegség miatt sajnos ugrik a program.2. turnus, 12:20-as nyitás
-
Jó kérdés, de "este még volt 20% töltöttség 95%-os állapottal, reggelre meg semmi."
Akkor simán lehet, hogy az akku védőáramköre lőtte ki magát.
Viszont Mac-es fórumokon szerintem van, aki szívott már ilyet. Illetve szerviznek sem feltétlen van tesztakkuja, bár normálisabb helyeken remélhetőleg tartanak -
NGA
addikt
Ez igaz. Csak ott nem vagyok biztos a dologban, hogy nem szép lassan tönkrement, hanem úgy, hogy este még volt 20% töltöttség 95%-os állapottal, reggelre meg semmi. Bevittem a melóba, be sem kapcsolt, majd ráraktam töltőre, a gép elindult rendben, de nem volt battery ikon, majd reset minden szinten, és továbbra sincs akkumulátor. A kérdés az, hogy ha veszek egyet 20e Ft-ért, akkor megjavul-e. De mivel senki nem jós, így nem tudom én sem. Ha már kibontom az akksit, vissza nem küldhetem gondolom.
-
-
Visormail
addikt
Sziasztok!
[L'oreal men expert magnesium deo roll-on] eladó 500Ft/db, van belőle 7, egyben 3000Ft. Kertvárosban vagyok.
-
0xmilan
addikt
Nekem anno a bsitszerviz.hu-t ajanlottak itt, bar vegul nem oda vittem.
-
hattrickuser
aktív tag
Eladó PC játékra (is): [link]
-
NGA
addikt
Macbook Air (2017) 13" akksija megmakkant. Van pécsett normális laptop szervíz, ahol megvizsgálják? Csak töltőről megy. Az akksiban 410 ciklus volt csak.
-
plaszy
őstag
Sziasztok!
Egy olyanban kérnék segítséget, hogy:
Adott egy 2022.03. hóban, Telekomtól vásárolt Galaxy S22 Ultra, 36 hós jótállással. A számlaszám és a jótállási szám megvan hozzá, viszont a digitális papírok nincsenek.
Írtam a Telekomnak, akik már visszaírtak, hogy csak az eredeti tulaj kérheti le ezeket, azonosítás után. Sajnos ezt már nem tudom visszakeresni sehol, hogy ki lehetett az.
Tehát én a 2. tulaja vagyok.
Kérdésem az lenne, hogy esetleg valakinek ismerőse-barátja-valakije nem dolgozik-e egy Telekomos üzletbe, ahol eseteleg ezt nekem odaadnák vagy e-mailben elküldenék, a telefon Imei száma sem akadály, mindent megadok róla, ami kell a beazonosításhoz.
Priviben elfogadok segítséget!
-
Ajándékok
aktív tag
gigabyte z370p d3 alaplap, 8350k 4 magos proci, gtx 1070, fsp 92+ 650W, 32GB ddr4, 1TB crucial CT1050MX300SSD1 sata ssd 90%-os, wd 4TB ipari hdd (amikor vettem, drágább volt, mint a 8TB-s seagate) WDC WD4000FYYZ-01UL1B3, nagy fekvő proci hűtő 12-es ventilátorral, gagyi ház. Minden hibátlan. 150k
-
Ajándékok
aktív tag
Jövő héten eladó lesz egy inteles gép:
gigabyte z370p d3 alaplap, 8350k 4 magos proci, gtx 1070, fsp 92+ 650W, 32GB ddr4, 1TB crucial CT1050MX300SSD1 sata ssd 90%-os, nagy fekvő proci hűtő 12-es ventilátorral, gagyi ház. Minden hibátlan.
Ha eljössz érte, minden doboz vihető.
Igény esetén wd 4TB ipari (amikor vettem, drágább volt, mint az olcsó 8TB-s seagate) hdd WDC WD4000FYYZ-01UL1B3 is van hozzá. -
Szilofon
aktív tag
Idén sem lesz szilveszterkor, a Széchenyi téren tűzijáték és színpad, zene?
-
hattrickuser
aktív tag
Eladó itx konfiguráció: [link]
-
Hunter2
addikt
Ha karácsonyra valaki minőségi laptopot keres jóval a bolti ár alatt annak figyelmébe ajánlanám ezt: [link]
Ugyanúgy gyakorlatilag új csak 100K-val olcsóbban. -
rnrn
aktív tag
válasz
BeetleBrain #101321 üzenetére
Köszi!
230-as egyébként? Nekem az is és 12V-os is jól jönne.
Holnap rájuk telefonálok. -
köpet
aktív tag
Urak és Hölgyek, ha valakinek korcsolya kellene esetleg?
[Oroks 100 korcsolya 41-es méretben eladó]
[Oxelo Fit állítható gyermek korcsolya eladó 35-38 méretben]
Nem tudom, playmobil és hotwheels játékok érdekelnének valakit? Van két ládával, amit évek óta nem használ a gyerek... -
rnrn
aktív tag
Pécsett elérhető valahol fűtőfilm (fólia)?
-
Bigemperor
senior tag
válasz
Bigemperor #101284 üzenetére
-
dunc
nagyúr
Hi! Pécs, Marhalábszárat szeretnék venni, hova menjek?
-
Tissot órája nincs valakinek? vettem ma egyet, de én nem tudom hol hordta az előző tulaj, kicsi a karomra, pedig nekem se vastag
Doboz, könyv minden van, csak a szemeket pakolta el valahová...
ilyen:
Akinek van dobjon egy privit árral és bótoljunk
THX
-
torma1981
veterán
válasz
s7evcsenko #101311 üzenetére
Azért lehet úgy nevelni, hogy már aludjanak időben. Ez mond szoktatás kérdése. Ha meg van engedve minden nekik nem csoda. Nálunk 10 éves már a lány, de nagyon max 9-kor alszik. Nem rohangált 10 órakol sosem. Igaz ahány gyerek annyi féle, de még egyszer nem mindegy, hogy vannak szoktatva. Ha a szülő is sokáig fent van akkor nem csoda, hogy a gyerek is akár. Ezt már a legelején megszokja akkor nem fog este rohangálni. Sokan este 4-5-ig haddják a gyereket aludni és csoda, hogy nem alszik este. Ez nem a gyerek hibája, hanem a szülőké.
-
lacib
tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem, hátha valaki tudna segíteni.
Van egy MI Tv Stickem, amit nem használtam egy darabig és most nem indul. Bootloopos talán.
Valaki tudna segíteni beinditani? -
válasz
Balu77 #101310 üzenetére
Azt magyarázd el a 1.5-2 éves gyereknek, hogy aludjon 10-kor és ne keljen reggel 6kor.
Szerintem a szülő lenne a legboldogabb, ha ezt tudná erőszak nélkül szabályozni.
Be lehet rakni az ágyba 8kor, de aludni nem biztos, hogy fog. Jobb esetben el van az ágyban, rosszabb esetben üvölt, mint a sakál.
Nálunk a 20h a határ. addig kb szabadon garázdálkodhat, persze a falakat nem lebontva, de utána csönd van megkövetelve. Hol több, hol kevesebb sikerrel.
Én is hasonló cipőben voltam még a gyerekeim előtt... felettem még este 22h-kor is ment a rohangálás, de tűrtem, mert azért nem volt élhetetlen a helyzet.
Most, hogy van 2 gyerek, már tudom, hogy ezt nem annyira egyszerű normális keretek közé szorítani, de nem lehetetlen.
Viszont így már sokkal elfogadóbb vagyok, hogy tudom, nekem is van vaj a fülem mögött.
Nálam viszont parketta van, alatta szőnyeg, így némileg tompítva vannak a zajok, lehet, hogy ezért nem jöttek még panaszkodni. -
Balu77
őstag
válasz
Exian #101309 üzenetére
Szerintem nem is kell a gyereket teljesen lekorlátozni, de valahol azért egy határt is lehet húzni. Pl. lehetne szőnyeget lerakni, hogy ne a padlón kopogjon, vagy pl. itt a szomszédban a kisgyerek este 10-kor még dübörög. Azért egy 1,5-2 év körüli csemetét illik 10-re már ágyban tudni. És persze ott a másik dolog, hogy foglalkozni a gyerekkel. Van hogy fel-le rohangál a gyerkőc, anyukát meg nyögdécselések közt reszelik épp és ki tudja mit lát, vagy nem lát belőle a kicsi, vagy mit csinál miközben nem figyel rá senki. A csaj komplett sötét. A kutyaugatásra azt mondta hogy nem akkor ugat amikor nincs otthon a kutyával, hanem amikor otthon van. Mondom mi van??? És na tessék, elmúlt éjfél és megint egy zörgés... Nem azt mondom hogy teljesen kuss legyen, mert tudom mivel jár egy gyerek, de legyen egy határ.
Amúgy nekem nincs gyerek, de voltam olyan kapcsolatban, ahol volt "hozott" csemete. Teljesen rendben voltak, mert az anyjuk foglalkozott velük, nem ez a menj, azt bármikor csinálsz amit akarsz kategória. -
Exian
addikt
válasz
Balu77 #101307 üzenetére
Mi ebbe betegedtünk bele. Csak a másik oldalról. Mi voltunk/vagyunk a kisgyerekes család, 4 gyerekkel. Ehhez képest olyan, mintha egy nyugdíjas házaspár lennénk (szomszédok szerint). Mi túlságosan visszafogtuk a gyerekeket, nálunk ilyesmi elképzelhetetlen volt mindig is. Amint valami kis zajjal járó dolgot kezdtek, már ugrottunk és csitítottuk őket. Szerintem mi a másik véglet vagyunk, ami szintén nem jó. A gyerekeknek főleg. Nehéz ügy ez. Szóval ja, lehet ezt máshogy is, ahogy nálunk is volt mindig is. Szépen csendben, mintha nem is lenne gyerek. De ugyanakkor utalom is magunkat, hogy a szomszédok és az elvárások miatt a gyerekek nem igazán lehettek nagyon gyerekek. Mostmár ez kevésbé gond, 2 gyerekünk már majdnem nagykorú, két kisebb van, de legszívesebben ordítani szeretném hallani őket és szabadon klaffolni jó csapkodós cipőben.
DE! Mivel társasházban vagyunk kénytelenek élni, így sajnos nem a mi és gyerekek igényeit, hanem a szomszédok igényeit tartjuk szem előtt. Pedig legszívesebben leginkább belesz@rnék.
Sajnálhatod, hogy nem mi vagyunk 4 gyerekkel a szomszédod
ezt garantálom.
Ez azt eredményezi, hogy a máshol élik ki magukat gyerekeink. Iskola, óvoda, innen kapjuk az áldást, de lesz@rom, valahol ki kell tombolni magát a gyereknek.
Neked amúgy van gyereked?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Balu77 #101307 üzenetére
Ilyen felettünk is volt. Kisgyerek a tőlük szokásos módon a sarkát odaverve trappolt keresztül a lakáson, oda-vissza. Most egy felnőtt lakik ugyanott, de pont úgy keresztüldübörög a sarkát odaverve a padlóhoz este 23 óra után, mint ahogy a gyerek csinálta napközben.
A szép ebben az, hogy megváltoztatni nem fogod tudni, mert nyilván szerinte ez így normális, különben már tett volna ellene... De nem, a gyerek üvölt, a kutya ugat, neki meg biztos sok dolga van amúgy is, nem ér rá ilyenekkel foglalkozni... - És miután mindent is megtapasztaltam már rossz szomszéd témában, azt mondom még addig örülj, amíg csak "ennyi" bajod van velük. Megoldás nincs, csak a költözés és a reménykedés, hogy máshol talán jobb lesz, legalább egy ideig.
Mi most örülünk, hogy szüleim paneljában végleg ki lett lakoltatva a drogos társaság az egyik albérletből, de vajon kik költöznek majd be helyettük? Otthagyták szétdobálva a használt tűket a lakásban...
-
Balu77
őstag
Sziasztok, egy kis "társadalmi" kérdést vetnék fel, kinek mi a véleménye.
A történet: 10-es panel és a szomszédban kisgyerekes anyuka. A helyzet pedig az hogy a kb. 1,5 éves lurkó egész nap dübörögve fel-le rohangál a dolgait meg le-le csapkodja. A lakás full járólapos, így aztán ennek hatására kb. olyan ez a szomszédban, mintha állandóan kalapálnának. Az anyuka szerint ez normális, de szerintem azért én erre azt mondom, hogy többet odafigyelhetne rá jobban, illetve minimum egy szőnyeg nem ártana, ami elnyeli valamelyest a hangokat. E mellé természetesen még alkalmi kutyaugatás is társul természetesen tőlük. Véleményetek mi erről?
-
Utka
aktív tag
válasz
Antimatrix #101304 üzenetére
Van.
Mikor, hol, hogy? -
balintdavid
tag
válasz
Antimatrix #101304 üzenetére
Az szép uptime lenne, ha tényleg csak 1x pörgött volna fel
Amúgy érdekes, hogy a 2011-esThaiföldi özönvízkartellezés előtti merevlemezeim a mai napig működnek, amiket meg utána vettem már mind elhaláloztak. -
Antimatrix
senior tag
Szia
fórumosok - itt egy kis sokkk!!!!Aki éccre(AIDS)veszi a turpisságot lehet kommentelni a szekcióban.
másik:
keresek ilyet * a forditottja nekem is van * - ezért kell ez 1db lécci
Köszi Anti
-
Bandus99
őstag
Tudom kicsi az esély, de egy kérdést megér.
Van köztetek valaki akinek lenne kölcsönbe egy 58-as karja nyomásmérővel, hogy be tudjam állítani a Gaggia Classic gépem?
Kösszi -
blaca83
őstag
Sziasztok!
Ha esetleg érdekel valakit Earfun Air Pro 3 füles olcsóbban akkor küldjön egy privit.
[link]Véletlenül 2db -al többet rendeltünk az ismerősi körben, így gazdára vár.
19.000FtSzínt is lehet választani!
-
Exian
addikt
Ha lenne valakinek útban lévő, kivágandó 5-6 méter magas, karácsonyfának megfelelő (szép) fenyőfája, amit szívesen felajánlana, jelezze kérem!
Idén sajnos (még) nem kaptunk felajánlást. Egy művelődési ház színházermébe kellene.
A kivágást, elszállítást megoldjuk!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- iPhone topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Battlefield 6
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 3050 4GB FHD 144Hz
- FBT - 5x VIVE Tracker 3.0 + 3x SteamVR Base Station 2.0 Komplett csomag
- AMD Ryzen 9 7950X/Radeon 9070XT 16GB/32GB DDR5 RAM/1TB SSD konfig eladó
- AMD Ryzen 7 5700X/RTX 3090 24GB/32GB RAM/1.5TB SSD konfig eladó normál áron
- Dell OptiPlex 3040
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest