-
LOGOUT.hu
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
IO.sys
őstag
válasz Janoska26 #91699 üzenetére
Én se értettem egész addig az elnevezéseket, amíg egyszer nagyon utána nem néztem és egy gyár technikai anyagában meg nem találtam.
Exian: Nagyon mély ennek a tudománya. Nem mindegy a felhasznált anyag, folyasztószer minősége, fűtési/hűtési profil, a munkadarab kora, szárazsága, előfeszítettsége, és sok minden, amiről nekem sincs fogalmam.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
Valóban, sokszor nem csak a ballozás sínyli meg a melegedést, hanem a nyák is, és még röntgennel sem feltétlen látszik (már ha lenne röntgen egy reballozó műhelyben). Mert egy gyárban pl. szokott lenni, ott megéri, de azzal sem lehet mindent kiszűrni. Ilyenkor aztán forraszthatod újra, nem lesz jó.
Amúgy pont van ilyen VGA kártyám, amit megfújkáltam és minimum fél éve megy, de inkább ez a csoda, valóbanMutogatni való hater díszpinty
-
Exian
addikt
válasz IO.sys #91695 üzenetére
"Exian: Ott valami nem kerek. "
Nem tudom. Ja, azt nem írtam, hogy laptop alaplapok VGA chipjeiről van szó többnyire. Arra mondta, hogy sok esetben nem túl tartós a reball. Mert hogy a szar vékonyka mai nyáklapok, meg a gyártási technológia ócska, meg a satöbbi. De lehet, hogy nem eléggé felkészült és/vagy nem ért hozzá eléggé. Passz. Nem azt mondja, hogy nem lehet megcsinálni, hanem hogy tapasztalata szerint nem mindegyik él hosszú életet már utána. Ezért inkább nem szokta javasolni, csak ha valami extra-mega-giga értékes vagy ritka masináról van szó. De egy 20-30 ezret sem érő laptop esetében nem szokta javasolni.
[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
válasz Janoska26 #91693 üzenetére
A reflow oven az a cucc, amibe bemennek a forrasztópaztázott boardok a felhelyezett alkatrészekkel és készre forrasztva jön ki az egész a végén. A hőlégfúvós reflow ez alapján nem létezik, mert ott már forrasztott cucc a kiinduló állapot, szóval az csak melegítés és imádkozás. A rework meg az, amikor egy db alkatrész kerül levételre és újraforrasztásra. Ez lehet egy kis smd kondi és egy BGA IC is.
Exian: Ott valami nem kerek.
-
-
IO.sys
őstag
válasz Janoska26 #91691 üzenetére
Ha a hőlégfúvóval/szendvicssütővel melegítésre gondolsz, akkor így van. Az újragolyózás meg újragyártás gyakorlatilag, a gyári módon. Nem ritkán tartósabban jön ki egy ilyen után a kártya, mint a gyári állapota volt.
-
Topikgazda
válasz batyuska100 #91689 üzenetére
mondjuk ha ismered a reflowt, akkor nem is kéred. Az egy mankó kb ami hetekkel, max hónapokkal tolja ki a kártya életét...
-
IO.sys
őstag
válasz batyuska100 #91689 üzenetére
Üzenem nekik, hogy ahány melót vittem már nekik, egy ajándékkártyát elfogadnék.
-
IO.sys
őstag
válasz batyuska100 #91687 üzenetére
Ha komolyabban műteni kell, akkor Alpha a Szabadság úton.
-
batyuska100
senior tag
Hali!
Lehet, hogy nem ide való, de melyik szervízbe lenne érdemes elvinnem a gépemet alaplaphibával itt Pécsen? -
aneda
senior tag
Az oroszok már a spájzban vannak!
-
Exian
addikt
Ja, persze tök mindegy, mi van rajta. Az a fontos, hogy jó állapotú legyen és alkalmas legyen még felvétel készítéshez. Van neked esetleg?
Tehát nem bontatlan és/vagy üres kazettát keresek, persze, olyan is érdekel
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
[link] Eladó AMD R9 3900x, ha valakit érdekel.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Exian
addikt
Keresek megvételre jó minőségű krómos magnókazettákat. Márka, típus mindegy. Bármilyen fajta érdekel.
Ha van valakinek, jelezze kérem!
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Van 2 db jegyünk az Örömlányok végnapjaira a Harmadik színházba.
7-es sor. 19:00-ás előadás.
Egyben a 2db 5000ft.
-
válasz Bigemperor #91673 üzenetére
Én csak hibásat vennék most, bár jelenleg az sem fontos, megoldottam az antennakérdést .
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Bigemperor
senior tag
válasz Bigemperor #91668 üzenetére
Miután megtárgyaltuk, milyen szuper kis kütyü is ez a router, valakit esetleg nem érdekelne? Megkímélt, keveset használt.
-
Silenzio
addikt
3770-es HP full konfig 67000-ért eladó. 1060-as VGA-t kihajt. De azt vedd meg bele te, mert elvitték.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
IO.sys
őstag
DIR-500 volt nekem. Nagyon kis faxa cucc, rendes wifi jött belőle és soha nem volt semmi baja. Eladtam kollégámnak, ott szórja most az udvaron a wifit. Másfél éve szereltem fel, azóta is működik, talán még reboot se volt.
-
batyuska100
senior tag
Ugyan ilyenem volt, nagyon strapabíró. Az 5. nagy vihart nem élte már túl.
-
Bigemperor
senior tag
Ha valaki, olcsó, de megbízható, egyszerűbb wifi routert keresne: [link]
-
Silenzio
addikt
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
a2d2
addikt
Bevallom engem is meglepett kicsit. 160Ft-ért valahogy sokkal gyengébbre számítottam.
Igaz hulla fáradt voltam már este, de kifejezetten jól esett, teljesen megvoltak a búzás jellegek benne. Ha becsuktam a szemem akkor már-már kiéreztem az Edelweiss féle édeskés-citrusos íztA pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Exian
addikt
Na, ezt megkóstolom (a búzát), a Winklernek egész bejött azt hittem majd porrá alázza, de nem!
Pedig a Pennyben vannak szörny sörök, a Donner pl, meg pár Van Pur borzalom, de mondjuk volt olyan, ami egész iható. Az üveges Arany Korsó pl Pécsi Sörgyár termék, bár nincs ráirva, de a hát címke egy az egyben Szalon címke, illetve Pécsi Sörgyáras rekeszben van. Viszont sajnos eléggé íztelen nekem. Ugyanakkor olcsó (149 Ft a normál ára, de múltkor akcióban 109 Ft volt, annyiért azért jó, ha valaki szereti a nem túl hivalkodó ízű, laza, de kukoricamentes sört).
[ Szerkesztve ]
-
samu2062
senior tag
válasz Debilon #91661 üzenetére
Megmondom őszintén, én inkább vennék egy másikat. Amúgy a háztól - házig szolgáltatás 5 munkanap szokott lenni. A sufni gsm-ekkel vigyázz, mert koránt sem biztos, hogy rendes gyári alkatrész kerül bele és úgy kerül bele, ahogy az kell. Én nem is tudok itt semmi normális szervizt, de majd a többiek talán segítenek.
-
Debilon
addikt
válasz samu2062 #91657 üzenetére
Igen, a p smart 2019
Tudom, hogy nem garis javítás, de a telefonra szükség van, nem szívesen adom le 2-3 hétre, inkább megvárnám
Amúgy a garancia miatt nem kerestem eddig alternatív megoldást, de lassan teszek a garira, és kicseréltem valahol
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
a2d2
addikt
Én a héten voltam a Pennyben. Láttam hogy van 200 helyett 160-ért búzasör. Hoztam pár dobozzal, egyet megkóstoltam, eléggé iható volt. Ár/értékben nem rossz.
(sárgás dobozos Adelskronen).
Láttam hogy van IPA-juk is, az normál áron volt, 250Ft. Az nekem kicsit kesernyés volt, annyira nem jött be. A doboza szép voltA pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Exian
addikt
Hát, a szűretlen búza ilyen. Nem csak a bio. Sűrű a jobb fajta naná! Megiszol egyet, akkor egyből a vacsora is meg volt jóllaksz tőle.
Min. megőrzési idő: hát, ezért olcsó, nem más miatt.
Hát az ilyen fejreállítom, görgetem helyett írtam, hogyan szoktam: kitöltöd a 90%-át, a bennmaradó kis mennyiséggel pedig az aljáról ki kell keverni a sűrűjét. Célszerű állítva tárolni persze, akkor tutira egy helyen az alján gyűlik össze a seprő. Nálunk ez már családi viszály tárgya, hogy ha valami fektetve rakja a hűtőben a búzát, akkor ajjaj van!
-
rnrn
aktív tag
Khm! Hozattam 3 tálcával, ezúttal ajándékba adtam. Min. megőrzési idő: 2020.10.16. (!!!) Nem voltam boldog. Egyébként ez a BIO búza nekem nem nyerte el a tetszésem, számomra túlságosan testes, sűrű. Egyébként javasolt a búzákat kibontás előtt kis időre tetőre állítani vagy az oldalára fektetni és néhányszor óvatosan előre-hátra görgetni. Ekkor a kiülepedett összetevők általában lebegésbe kezdenek és egy homogénebb sörlével lesz dolgunk.
-
samu2062
senior tag
-
-
IO.sys
őstag
Bár ne esne ki annyira az a bót, sokkal olcsóbban tartanám szinten az a véralkoholom.
(#91644) TRob1: imaginárius lények vagytok, ilyen nincs. Valamikor a 20-as éveim elején még mamahotelben éltem, munkanélküli voltam, csak schwarzban programoztam hobbiból. Megcsináltam az adóbevallásom, utána behívtak és két NAV-os középvezető próbálta fél órán keresztül megfejteni, hogy 0 Ft bevétellel hogyan csináltam 70.000 adótartozást.
Más.
Ki fél a fogorvostól? Ajánló következik. Kertvárosi Tündentál.
Elég szar állapotba kerültek a fogaim az elmúlt 7-8 évben, akkor látott utoljára fogorvos. Utána nagyon sok minden történt, nem volt időm se, kedvem se. Az elmúlt két évben elkezdtem fogászatra félre tenni, ma volt végre a nap, amikor az első kezelés megtörtént. Nem csak lerántotta a fogkövet kőműves módjára, hanem addig faragta, amíg volt mit, a végén gyári állapotú fogsorral jöttem ki. Arab vagy indiai srác volt, végig mondta, hogy mi történik, ha valami biztatás kellett, az érzékeny részeknél meg nagyon vigyázott. Röpködött a koronavírus, na jó, nem. A végén büszkén mutatta körbe a fogsorom tükörben. Széles vigyorral jöttem ki, rajta meg láttam, hogy nem én vagyok az első, aki meglepődik a jó munka láttán. A full alapos fogkőeltávolítás 15 volt, a tömés ugyanennyi, a húzást nem tudom, de majd két bölcsességfogért cserébe az is kiderül. Ár-érték arányban egyáltalán nem drága, megfizethető összegért nagyon profi ellátást kaptam. Ha rendbe rakta a szájamat, fél év múlva és eztán félévente-évente vissza fogok menni, újra fogok kérni fogköves bulit és políroztatok is. Szebb lesz a fogsorom, mint 4 évesen.凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
Debilon
addikt
üdv!
nem tudja valaki, van Pécsen huawei szerviz?
garanciális telefonban kéne kijelzőt cserélni, mert leejtettem (bezzeg az autó tetejéről 70 körül engedte el a tok mágnese, azt túlélte )
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
mormota
senior tag
Akkor bemasolom, ha nincs kifogás... Majd max törlik
Illusztrálok, tehát vagyok
-
-
Exian
addikt
"azóta sem jött értem senki "
Értem jöttek be kellett mennem reportra a NAV nemtommilyen fő fő igazgatóságára és kikérdeztek alaposan. Akkor lettem vállalkozó nem sokkal előtte, aztán volt egy elfelejtett tétel a bevallásomban és kiszúrták akkor szűnt meg egy megtakarításos életbiztosításom és lövésem nem volt róla, hogy azt is be kellene vallani a biztosító meg persze hivatalból lejelentette a NAV felé.
Aztán nem volt persze semmi következménye. Csak mondták, hogy ejnye és bejnye. Meg levontak rá valami illetéket oszt' jó'van.
[ Szerkesztve ]
-
-
köpet
aktív tag
Alkuszként én a CLB-t használom, valami biztositastipp.hu volt régen. Párszor végigpötyögtem a netrisk cuccát is, nem túl meglepő módon ugyanaz jött ki, így maradtam ott, ahol el vannak mentve az adataim.
Egyszer kell túlesni a regisztráción meg a hozzávalókon, utána már nem fáj annyira, csak amikor kijön a végén, hogy már megint többet kell fizetni.Ha felkel a nap, kezdődnek a gondok...
-
Exian
addikt
válasz Lacko87 #91639 üzenetére
Éppen tegnap délután voltam. Be is került két tálca BiO Búza a csomagtartóba Pofátlanul olcsó, 119 Ft / doboz (normál bolti ára 399 Ft). Nekem speciel a kedvencem, na nem a "biosága" miatt, a normál, nem BIO búza is csúcsszuper. Persze csak annak, aki szereti a szűretlen búzát és tudja is, hogyan kell inni. Attól speciel elszörnyedem, amikor az ilyen fajta sört dobozból issza valaki... az alján meg otthagyja a lényeget, a seprőt Azt szépen a végén ki kell mosni a dobozból/üvegből egy kis sörrel... és úgy ráburítani a pohárba kitöltött sörre. Látványnak sem utolsó, ahogyan leszáll a seprő a sörre, mint a köd Próbáljátok ki!
Más egetverő akciós tételt nem láttam kiírva, de lehet, hogy van. Én kimondottan csak a BIO Búza miatt mentem, mert azt tudtam, hogy van, csak legutóbb még 149-ért vettem, most mégjobb ez a 119 Ft-os ár!
[ Szerkesztve ]
-
Lacko87
tag
Sziasztok,
Járt valaki mostanában a Pécsi Sörök Boltjában? Kíváncsi vagyok, hogy van-e most valami jó akció, illetve ha van egy aktuális árlista az is jól jönne. Köszi
-
dunc
nagyúr
Netrisk + 1!
-
IO.sys
őstag
Ez most kandikamera? Nehezen tudom elképzelni a valóságnak azt a változatát, amiben egyszerűen ki lehet tölteni egy biztosítás kalkulátort. Az adóbevallást is ki tudjátok tölteni?
Köszi mindenkinek, ma nem, de hamarosan.
-
Topikgazda
válasz Engineer086 #91630 üzenetére
Jó fejek, ha elakadsz még fel is hívathatod magad és végig segítenek az egészben Én már sok-sok éve ott kötöm az összes biztosításomat
-
válasz Engineer086 #91630 üzenetére
Én minden évben azon kötöm. Amúgy lehet regisztrálni, elmenteni az adataidat, és akkor kevesebb szenvedés De az az egy kitöltés is agyzsibbasztó.
[ Szerkesztve ]
-
Engineer086
Modder
válasz IO.sys #91623 üzenetére
Én a Netrisk.hu-n keresztül kötöttem biztosítást augusztusban. Tetszett, hogy a kérdések mellett volt egy kérdőjel, arra rákattintva rövid segítő szöveg jelent meg, így egész könnyen ment a dolog.
[ Szerkesztve ]
Szádvár rád vár: www.szadvar.hu-https://www.facebook.com/szadvarert.barati.kor/
-
TRob1
veterán
Ne csináld! Fogod a személyid és lemásolod róla mikor rólad kérdez. Fogod a forgalmit és lemásolod belőle mikor a járműről kérdez.
De ha ide beírod a "nehezebb" kérdéseket, tuti leszünk akik segítenek abban mit és honnan írj oda.ui: Én meg a netrisk.hu-n kötök évek óta évről-évre (idén pl. kétszer is)
¤ R'n'R ¤
-
mormota
senior tag
Előtte megkerdem azé '. Lesz egy fifa verseny egy ismerősöm gamer bárjában. Tárgynyereményes. Lehet berakni ide a hirdetését?
Illusztrálok, tehát vagyok
-
IO.sys
őstag
Megnézem este. Párszor nekifutottam már különböző oldalakon, a negyedéig se jutottam soha. Szerintem nem magyarul beszélnek, de ez az én gondom. Milyen szó eleve az, hogy alkusz. Meg a szedd alá, ALATTA VOLT VÉGIG, így kezdődtek a gondok az oktatóval is.
Arra a két motorral kapcsolatos kérdésre éppen tudnék reagálni.
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
Ezt most ugye nem mondod komolyan Aki rencereket tör fel? Áhh. Én amúgy a biztositas.hu -n kötöm már huh, vagy 10 éve mindig. Ott futtatom le minden évben a kalkulátort. Azért ott nincs nagyon olyan kérdés, amire ne tudnál válaszolni a forgalmit a kezedben tartva (onnan kell néhány adatot kiolvasni, meg a személyes adataid kellenek). Azt nem kérdezik, hogy hogyan kell gyűrűzni egy motort vagy hogy hogyan kell hengerfejtömítést cserélni Szóval nem hinném, hogy ne tudnád végigzongorázni a bevívendő adatokat, sokkal inkább fárasztó és lassú menet, mint bonyolult.
De ha kell, szívesen segítek
[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
Más. Szeretnék biztosítót váltani, de annyira hülye vagyok a dologhoz, hogy az autóm színén és a lábméretemen kívül semmit nem tudok. Tehát egy biztosítási kalkulátort nem tudok kitölteni, mert nem értem, mit kérdez és miért. Merre induljak?
-
IO.sys
őstag
Szerintem egyről beszélünk, már ami az ipc$-t illeti. Hm?
Volt trójaizás is néha meg a végén elkezdtem pythont tanulni, hogy írjak sajátot, de a dupla socketbe beletört a bicska. Mostanság próbáltam ki egy olyan technikát, hogy bele van injektálva tetszőleges parancs jpg-be, jpg a kiterjesztése és rákattintáskor lefut a kód és asszem még a kép is megnyílik. Na ez pl elég veszélyes, de a vírusirtó kiabált érte.
Lenne kedvem most is csinálni ilyeneket, de mire elég eszem lett hozzá, megöregedtem.凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
-
Exian
addikt
válasz IO.sys #91618 üzenetére
Ó hát már jóval a Digi előtt is volt ez a mizéria, még a Win95, majd Win98 korszakban. Még XP sem volt, sőt, azt hiszem és ha jól emlékszem, épp az XP hozta meg az "újítást" ezzel kapcsolatban. Szóval az XP előtti korszakban volt valami lyuk, amin keresztül be lehetett jutni hasonló módon a megosztással rendelkezők gépére és lehetett bármit mahinálni. Mindegy volt, melyik szolgáltatón keresztül ment a netre. Már nem emlékszem pontosan rá, de arra igen, hogy mi meg Linux alatt csináltunk szkennelő bash scriptet hozzá, ami végignyomott egy megadott IP tartományt és kilistázta, hogy melyiken nyitott a kérdéses port, illetve melyiken van megfelelő megosztás. Így szerváltuk az akkor még nehezen hozzáférhető filmes, mp3-mas FTP szerverekre a hozzáférést a júzerek Total Commander wcx_ftp.ini fájlából Nem volt még torrent ugyebár akkoriban, hanem ezek a benfentes FTP szerverek voltak csak... 2000-es évek előttről, illetve az az utáni 1-2 évről beszélünk, az XP megjelenéséig.
Aztán volt egy másik okosság, de ahhoz már rá kellett venni az illetőt, akinek küldted a trójait, hogy nyissa meg a fájlt, aztán Teamviewer és AnyDesk szerűen irányítani lehetett a gépet. Jó móka volt, sokan befostak.
[ Szerkesztve ]
-
-
IO.sys
őstag
Mellékesen fűzöm hozzá a sztorihoz, hogy 10+ éve rájöttem, hogy a digi hálózatán a hostok kint vannak az interneten. Tehát minden látszott, ami egy lanban látszik, működött a netbios törés, amit null session attacknak hívtak vagy minek. Miután megvolt a gép és a megosztás, ami általában tartalmazta a C-t, csak 4 parancs kellett és már fel is volt csatolva adminként. Onnantól kezdve ki lehetett tenni egy üzenetet az asztalra vagy akármit lehetett csinálni, akár hátteret változtatni, bármit. Írtam hát egy programot, ami lescannelt egy poolt 10 szálon és kattintható html riportot készített beparaméterezett felcsatoló parancsokkal. Egy scan 253 gépéből általában 10 nyitva volt. Izgalmas idők voltak, de soha nem ártottam. Kivéve egyszer, akkor valakinek 120 játéka ment a levesbe, ez az össz bűnöm. Akkoriban nagyon izgalmas volt internet szerte a hack téma, tájékozottabbak szerettek fenyegetőzni az ip címed kiderítésével és a géped feltörésével. Az MSN partner ip címét egy parancs volt kideríteni, maguk alá is kakáltak a nagyarcok, amikor a fenyegetőzésre visszaküldtem az ip címét.
Jaj de szép idők voltak.凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
Exian
addikt
Na közben teljesen véletlenül és nem várt módon összefutottam az imént egy Digis ismerőssel, aki ott dolgozik szervizesként: sima router módban be lehet lépni és lehet állítgatni alap dolgokat a routeren, bridge módban olyan egyszerűen nem lehet belépni (ő speciel nem is tudja, hogyan lehet, ha lehet), de akkor ugye nem is nagyon van mit állítgatni...
-
Exian
addikt
Ezzel a 10.0.0.1-gyel semmit nem tudok csinálni, simán pingelni nem is lehet, csak mtr-rel, azzal válaszol a pingre érdekes módon, de semmilyen felületen nem jön be semmi, se web, se ssh, szóval ez csak valami átjáró lehet. Annyiból biztos, hogy nem a box IP-je ez, mert a pingje már magasabb, ez biztos távolabb van már egy kicsit. A saját routerem 0.1 ms válaszidővel, ez meg 3 ms körül válaszol, szóval nem lehet helyben.
[ Szerkesztve ]
-
Lehet.
Abból indulok ki, hogy anyámnál a Vidanet kábelmodem is indulás közben felvesz valami 100-as IP-t, simán fel lehet rá menni. Webfelületen (meg gondolom ssh is van) lehet állítgatni a vonali jellemzőket, csak ugye kb. minek, ha jó.[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
Nem vagyok NAT-olva, ha arra gondolsz. Van külső publikus IP-m, tehát kintről be tudok lépni az otthoni hálózatomra és szerveremre.
Régen ez nem is volt kérdés, mert mindenki publikus IP-t kapott, aztán ahogy kezdtek fogyni az IPv4 címek, szépen mindenkit beraktak NAT mögé, hát azonnal szólnom kellett, hogy rakjanak vissza publikusra (arra hivatkozva, hogy pl. biztonsági rendszer (kamera) működik és kintről is látnom kell, stb).
De most nem is ez volt a kérdés igazán.
Az volt a kérdés, hogy ha a Digi féle box-ot "kikapcsoltatja" az ember és saját routerrel megy már az authentikáció is, akkor vajon a Digi box-nak van e valami IP-je, amin keresztül be lehetne lépni.
[ Szerkesztve ]
-
UHHH
senior tag
Szerk.: Ha külső ip-d van s TE tárcsázol, akkor nem kellene 10.0.0.1 -nek lennie, ezek szerint nem te tárcsázol, hanem a digi cucc.
A digin belőtted, hogy DMZ-ben legyen a routered, vagy portforwardolsz a fontos portoknál?Szerk2: Ha ki van kapcsolva az auth, akkor a digi box csak bután átenged, nem kellene, hogy beleavatkozzon a forgalomba.
Ezért PPPoE Pass Through avagy bridge mód.[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
válasz DJ. Ru$y #91606 üzenetére
Jah jó persze, valamiféle saját hálózati nyavaja IP-je biztosan van Csak kérdés, hogy azzal/azon keresztül lehet e bármit csinálni, meg hogy be lehet e lépni bármiféle menübe. Ezt még nem próbáltam. Valaki esetleg?
Na, közben nyomtam az otthoni szerveremről egy traceroute-t, van az én saját routerem után egy ilyen, hogy:
1. 192.168.1.1
2. 10.0.0.1
Akkor az a 10-es lehet a digi box? Bár szerintem az már inkább valami központi szerver lehet.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
-
Lomha 8V
addikt
válasz DJ. Ru$y #91601 üzenetére
No, sikerült belépni. Bekapcsoltam a PPPoE Passthrough funkciót, jelszavat kért, de automatikusan kitöltötte. Nem tudtam semmit megnyomni, mert felugrott egy kis ablak, de nem tudom mit írt, mert villámgyorsan el is tűnt, kidobott a menü és utána nem engedett belépni, azt írta elértem valami limitet. 20 perc után beengedett újra és most zöld a PPPoE Passthrough csúszka, de fogalmam sincs, hogy csinált e bármit is, mert a játékban még mindig nem "Open".
-
Exian
addikt
Nem lehet belépni. Ha át állítják bridge-be, akkor eleve nincs is hova/mire belépni, hiszen IP-je sincs az eszköznek. Amíg nincs átállítva és ő a router, na, akkor és addig lehet, hogy be lehet lépni, ezt viszont nem próbáltam, mert mindenhol, ahol Digi hálózat van, minden helyen bridge mód van, amiket én kezelek Digis hálózatokat. Lehetséges, hogy sima router módban valami alap dolgokat lehet állítani, sőt, valószínű, de ezt nem tudtam sehol sem próbálni, mert telepítéskor mindig előre jeleztük, hogy rögtön bridge módba rakják, ne legyen router és wifi az eszközön, saját routerrel használjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
válasz DJ. Ru$y #91601 üzenetére
Aha, köszi az infót, hála Istennek szinte sosem kell Telekom hálózaton szórakoznom Nagyrészt Digi van mindenhol, ahol tennivalóm van és/vagy vállalati hálózatok. A mostani otthoni Telekom mizériákat nem ismerem...
Mondjuk a Diginél is PPPoE van, de ott mindenképp kell a szolgáltató a beállításhoz, ha nem a szolgáltató saját routerét akarod használni, hanem a sajátot és azzal csatlakozni PPPoE-val. Azt hittem, hogy a Telekomnál is így van ez.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Lomha 8V #91599 üzenetére
Talpán vagy a hátán írja a wifi hozzáférés adatait ott van mellette a belépéshez szükséges is.
Exian
Telekomnál PPPoE Passthrough van, Telekom topikban van szinte napi szinten van leírva a beállítása, nem kell hozzá a szolgáltató sem, ha tudja az ember a PPPoE felhasználónevet és jelszót.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Nyaralás topik
- TCL LCD és LED TV-k
- EA Sports WRC '23
- Házimozi belépő szinten
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- LED világítás a lakásban
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500