- gerner1
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vertigo18
addikt
No, ha én egyszer elkezdek mesélni... Beleolvastam pár ügyiratba, nem egy maszületett bárány a csávó...
-
Exian
addikt
Én eléggé testközelben vagyok, mivel itt dolgozom a nevkóban. Vannak sokszor fura alakok (de mondjuk máshol is), viszont ilyen szinten csak most találkoztunk csak mi is ezzel a dologgal. Furcsa gyerekek, meg főleg "gyerekek" előfordulnak/fordultak mindig is. De én ilyen konkrét verésről, verekedésekről nem hallottam, vagy legalábbis én személy szerint nem láttam ilyesmit.
Én főleg azt a tanárt sajnálom, aki az egyik főszereplőjévé vált a sztorinak a takarító mellett. Általános iskolai tanárom volt, nagyon normális, jó pedagógus szerintem. Mondjuk ő nem vert senkit, de egy megrángatás is már ugye manapság a híroldalak első helyére tud kerülni. Az biztos, hogy nem ok nélkül pattant ki a dolog. Azt azért hozzáteszem, mi is folyamatosan küldjük el az ajtóink mellett a zeg-zugos részekről a cigiző, szemetelő diákokat, akik tojnak magasra mindenre és mindenkire, és lazán visszapofáznak. Szerencsére nekem birka türelmem van.
-
IO.sys
őstag
Deee figyu, én eladom NYOLCAD áron, vagy még alatta, most nem tudok számolni. Az ember ért a gumikhoz (ez a konkrét), de ott van a hirdetésben, hogy városba, traktorra vagy utánfutóra, hosszú útra nem. Amúgy nagyon jól tapad, havas úton kellett csak figyelni, hogy ne 70-nel rongyoljak le az egypúpún, hanem elég az 55 is, ott kezd csúszni (havon). Sokat vészfékeztem, mert dinamikusan vezetek, az emberek meg nem tudnak közlekedni, nagyon megbízható gumi.
Nem instant halált árulok, ez a válaszom mindenkinek. Tapasztalatom, hogy jó még a gumi, nem tudja magáról, milyennek kéne lennie ennyi idősen. A kiszaladó gyerek meg egy olyan dolog, hogy menet közben folyamatosan azt szkennelem, hogy van-e, lehet-e kiszaladó gyerek a következő métereken, akkor lassítok és lábam a féken.
(#91490) nbl2: 20 éve is ugyanezek mentek, csak mások voltak a nevek. Az egy ilyen környék, eleve nagyon rossz a kialakítása, nincs menekülőút se, aminél veszélyesebbet én nem ismerek. Régi kerti ugyanez, de az más téma.
-
nbl2
senior tag
Sziasztok!
Olvastam a bama.hu-n, ezt a cikket a nevkós verekedésről, meg, hogy rettegnek a gyerekek utcára menni?
Tud valaki ezekről a dolgokról, vagy csak fel van fújva ez az egész sztori?
Itt a cikk róla:
[link] -
Exian
addikt
válasz
CPT.Pirk #91484 üzenetére
Basszus. Ennyire nem veszik észre, hogy kellene egy kis futóműbeállítás? Nem olyan nagy szám, házilag is megoldható. Nekik viszont nyilván van szerelőműhelyük, vagy szerződtetett szervizpartner, ennyire nem lehetnek vakok. Vagy ott is ennyire megy a spórolás? Mondjuk nem is nagy költség.
-
-
a2d2
addikt
válasz
IO.sys #91472 üzenetére
Teljesen egyetértek a többiekkel. 10 éves gumi már csak kerti felhasználásra alkalmas (arra viszont nagyon, nekem tele van velük a kertem).
Én egyszer csúsztam be lejtőről lefelé menet vizes úton körforgalomba a 10+ éves gyári daewoo gumikkal. Szerencsére épp nem jött senki. Azóta 5-6 évente cserélem. Nem a kopás miatt mert alig megyünk az autóval hanem mert kikeményedik és alattomosan csak esőben vagy nagy sebességnél érzed meg akkor meg már lehet hogy későn. Hidd el jobban jársz ha felhasználod kerti projekthez mint hogy valaki megveszi ezt tőled és beborul az árokba ki tudja milyen következményekkel.
Amúgy bármelyik gumis elől el tudsz hozni ingyen ilyen 10 éves gumikat bármikor, szóval ha azt nézed akkor nem buksz rajta semmit ha elhasználod másra. -
Exian
addikt
Ja ja. De ne nekem címezd, nem én használtam ilyen gumival
A néni meg mindössze annyira használta, hogy kigurult a garázsból és átgurult a szembe levő piacra, boltba, ilyesmi. Kizárólag tavasztól őszig és esős napokon egyáltalán nem, havat meg sosem látott a kocsi, téligumi szett sem volt hozzá. Egy kisvárosban (vagy inkább falu). Községtáblát talán el sem hagyta a ~20 év alatt. A motor még bejáratós, most próbálom kicsit életre kelteni
2018-ban került egy közeli rokonomhoz az autó, engem hívtak megnézni, az első mondatom az volt, hogy gumicsere, de azonnal. Én meg 3 hónapja vettem meg tőlük. Közel szalon állapotú az autó és most már megfelelő gumik vannak rajta
És kilóméter annyi van benne, mint egy 3 éves normál használatú autóban.
-
Teszteken ha a grafikonok nulláról kezdődnének, akkor egyből látnád, hogy a prémium és az olcsó gumi között alig van különbség.
ADAC tesztekre meg nem adunk, mert nem ad meg egzakt értékeket (például métert) csak pontokat.
Alul a zöld és a piros oszlop mutatja a tényleges különbséget a legjobb és a legrosszabb gumi között: -
A Michelin gumik bírják manapság a legtovább, a nyárik kb. 45.000 km-ert, így kétkedve fogadom, hogy az olyan régen gyártott gumik tökéletesek voltak, de sajnos sokan érzik inkább tökéletesnek a gumijaikat, minthogy vegyenek újat.
Ez mindaddig jó gondolat, míg egy esős napon elég nem szalad egy gyerek féktávon kívül, de teljesen szabálytalanul. Azzal a gumival sajnos neki féktávon belül lesz, ami szomorú neki, de szomorúbb neked, mert 40.000 forint elköltésével megelőzted volna, hogy elítéljenek és megölj/megsérts egy gyereket. Egyébként féktávon belül is felelsz a magasabb ütközési sebesség miatt, mert a szomszéd nem nézi, a rendőr nem nézi, de a szakértő bizony igen. -
Exian
addikt
Az én Astrámon 2018-ban még a GYÁRI gumik voltak fent
99-es az autó... A néni, akié volt a kocsi, csak tavasztól őszig használta a kocsit, így mindvégig az egyetlen, gyári nyári gumival használta. Na, ez a kemény! Mivel a 19 év alatt mindössze 38e km ment a kocsiba, a gumik tökéletesek voltak mintázat szerint, csak az évek... És a szélük repedezett már kicsit.
-
UHHH
őstag
Én inkább megvettem azt a gumit az autóra, amivel bizonyos esetekben pár méterrel hamarabb megállok, mint a "második helyezettel az ADAC tesztben". Sokba lenne egy kicsi ütközés is, rögtön GTK-ra menne szegény verdám.
Városban is sokat számíthat pár centi: Volt már ilyen esetem, az "A" nedves fékút kategóriával "pont" nem rongyoltam bele egy vészfékező suzukiba. Kár, hogy mögöttem már nem voltak ilyen jó gumikon...10 éves gumit meg maximum csak olyannak adnám el, aki növényt termesztene benne vagy hintának használná a gyerek...
-
-
IO.sys
őstag
válasz
IO.sys #91469 üzenetére
Majdnem eladtam azt a tetves gumit, de nem biztos a vevő, hogy mennyire repedezett. Többek közt ehhez is hülye vagyok, segítsetek légyszi. Ha megnyomom a fekvő abroncsot, látszani fog a repedezettsége? Felniző állomáson többször láttam, de ott egészen más fizikai körülmények közt volt a dolog.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
s7evcsenko #91465 üzenetére
És abból a penből van tök ugyanúgy kinéző gyors(abb) verzió is, kb. ugyanannyi pénzért. Aztán 64GB-os Sandisket vettem Ebayen 3e forint körül, brutál gyorsan írható.
Tim82: jaja, egyetértettem veled.
-
IO.sys
őstag
Adom elfele a gumim, van is rá vevő, de futáros a történet és kell a súlya. Van olyan oldal, ahol ezt feltüntetik? Abból tudnék számolni.
-
rnrn
aktív tag
Ma kértem árajánlatot, hogy otthon menniből lehetne teniszpályát csináltatni. Földmunka, talajelőkészítés, aszfalt, majd játéktér kialakítása. Plusz labdafogó háló és világítás. Kértem gumiszőnyeges, műgyantás és műfüves megoldásra is. 15-20 MFt. Aztatat gondoltam vala, ez kigyün mongyuk 2 millából, de nem. Elég nagyot koppantam.
-
Exian
addikt
Na közben találtam egy frankót: OnlineOCR.net
Ingyenes regisztráció után teljesen funkcionalitású és szinte tökéletesen rakott át egy 32 oldalas, beszkennelt PDF szöveget Wordbe, formázva mindent (majdnem) ugyan úgy, ahogyan az eredeti szövegben volt, meg a táblázatokat meg mindent legyártott, ahogyan a lapon szerepelt.
-
Exian
addikt
Tud valaki ajánlani működő ingyenes OCR cuccost? Lehet online és/vagy telepítős is. Olyan kellene, ami PDF-ből doc-ba rakja rögtön, esetleg formázva, ahogyan az eredeti PDF tartalmazza a szöveget. Egyet találtam, ami egész jól megcsinálja formázva a szöveget, sőt, még a táblázatokat is, de sajnos csak 10 oldalig ingyenes.
Köszi!
-
freaghill
őstag
PH-n minden is van
Milyen pendrive-ot vegyek?Összefoglalót nézve őket említik meg:
sinceritytrading
courtesytradingSinceritytrading webshop! (nem ebay)
-
rnrn
aktív tag
64-128 gb-os pendriveokat szeretnék venni. Stabil külföldi beszerzési helyet tudtok ajánlani? Gondolom olcsóbb, mint a MM...
-
UHHH
őstag
P4 ne legyen már senkinél bekapcsolva, kipusztítja Paksot is, annyit fogyaszt. A raspberry már jobb ötlet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hmm, mondjuk kérdés az akkori UVD tudja-e azt a profilt. Meg az is, hogy meddig lehet használni azt a Firefox plugint amivel így működik a Youtube és amúgy a Firefox Linux alatt csak most kapta meg ezt a képességet X alatt, vannak még vele gondok.
Inkább kapjon a gyerek egy RaspberryPI4-et.
-
Tim82
félisten
-
Exian
addikt
Jah az ilyesmi géppel kár szenvedni manapság már. Ahogy írtad, otthoni fájlszervernek viszont kiváló.
Ahogy írtam, van kétmagos, épkézlábabb konfigom, ami már jó lehet Youtubehoz. Kell? A héten hozom vissza ismerőstől, kölcsönben volt, amíg nem vettek új gépet. Ingyen adnám természetesen.
-
a2d2
addikt
De akadt, nem volt jó, még 144p sem volt valamiért teljesen tökéletes.
Lehet hogy az Intel Extreme Graphics 2 miatt
Ha valakinek kell a gép valamilyen alternatív felhasználásra (bubuckodós szervernek) csak szóljon és viheti.
300W tápegység, 2GB DDR ram (plusz adom a kivett 2x 256-ot is), frissen telepített Linux, van benne CD rom is meg FDD is, minden mi szem-szájnak ingere -
hcl
titán
Böngészős dolgok nagyon lassúak lesznek rajta, kevés már sajnos a legtöbb P4 (a 3GHz-es s775 foglalatosak esetleg nem annyira). Helyi gépen futó programokra/hálózatos cuccokra, amik nem böngészőben futnak, nagyjából még jó.
Minitube (vagy a Cpt. Pirk által említett smtube) esetleg még elmehet. A VGA kártya nagyon sokat nem számít már ezekben a gépekben. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
A youtube hardveres gyorsítását AGP-s vga kártyával nem tudod megoldani. Ugyan pluginnel még le lehet korlátozni x264-re a youtube-ot, de azok a kártyák azt sem tudják. Magyarul azzal a P4 procival nem fogsz érdemben youtube-ot használni.
Viszont Linuxon van smtube progi, amit ha felrakod akkor nem csak böngészőből fog menni a youtube videó, hanem a progiból tudod keresni és nézni is őket. Lehet, hogy egy kicsit kevésbé terheli a procit, próbáld ki.
-
Exian
addikt
Nem fog sokat segíteni egy VGA kártya. Ha sima egymagos P4, márpedig gondolom az, akkor ott a proci már kevés, Youtube veszettül eszi a CPU-t. Én a minap egy már kétmagos laptopot próbáltam hasonló célre befogni, de gyenge (ilyen 1 GHz/mag körüli CPU), ezen is akadozott veszettül.
VLC-vel egyébként megoldható a Youtube lejátszás akadás nélkül, de az meg ugye kényelmetlen, hogy böngészőben kikeresed, amit nézni akarsz, aztán VLC-be másolni a linket.
"Valahogy szebb emlékek éltek bennem a P4 kapcsán"
Akkoriban azokhoz a rendszerekhez volt optimalizálva minden, azért ment akkor még jól. Teljesen más volt minden alapvetően, így akkor még elment egy egymagoson is, most ugyanazon a gépen már nem, mert teljesen más szabványokon nyugszik az egész.
Egyébként ha nagyon túrok, szerintem találnék épkézláb Core2-es lap+proci kombót. Ha érdekel.
Ha pedig ezzel a géppel próbálkoznál, AGP-s videókártyám van egy halomnyi próbálgatni. Szólj, ha kell. Olyan is van, amit utána oda is tudok adni, ha esetleg segít a dolgon.
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Szereztem melóhelyről gyerekeknek egy leselejtezett régi gépet (P4, 256mb ram, integrált video).
HDD nem is volt benne, és mint kiderült a tápja is döglött volt.
Szereztem bele egy tápot, HDD-t meg 2GB ramot. Eredetileg Cloudready-t akartam feltenni rá de valamiért az be sem bootolt pendriveról így ment rá egy Sparky Linux.
Na maga az oprendszer elég jól fut rajta, irodai dolgokra (e-mail, szövegszerkesztés, ...) még használható is lenne, de amire a gyerekek használnák arra nem nagyon. Youtube-on a video felbontást nem tudom annyira visszavenni hogy élvezhető legyen, kipróbáltam egy random 2D-s játékot a jatekokxxl-en és szaggat rajta.
Szerintetek egy dedikált AGP-s videokártya segítene a helyzeten vagy inkább nézzek teljesen más alapok után? (Valahogy szebb emlékek éltek bennem a P4 kapcsán).
Köszi! -
dunc
nagyúr
-
IO.sys
őstag
Itt egy kis garázsvásár kerekedett.
Dayton DW510 175/65 R14 82T téli gumi irányár 10.000.-
Eladó 6N3P-DR, 5670W csövek 7000.-
-
#TOTTI
őstag
válasz
Sir Riccio #91415 üzenetére
Ha leegyszerűsítjük a repeater mode, ha van olyan/tudja a router és azon belül beállíthatod, hogy ne az ő SSID és jelszó párosát ismételje, hanem egy sajátot tudj megadni.
-
hcl
titán
válasz
Nem, akkor inkább WDS kéne.
A gyári fw-el nem feltétlen megy (elég macerás érzékeny a két oldalra), OpenWRT-vel több a lehetőséged, és stabilabb is a dolog.
A sebesség feleződik, mivel egy sáv oda, egy sáv vissza... -
IO.sys
őstag
Eladó iFi ZEN DAC (2 hetes) 48 990.- Ft
A topik tagjainak 48 990.- Ft
-
Exian
addikt
válasz
Kérdés, hogy a router tudja e ezt alapból, hogy wifin ad és vesz is.
Én rengeteg helyen csinálom ezt régi, ezer éves TP-LINK routerekkel (wifi hatótáv kiterjesztés miatt főleg, illetve spéci helyzetekben, ahol nem lehet kábelt áthúzni, ahogyan gondolom nálad is ez az akadály), de kizárólag egyedi firmware-rel, Tomato és DD-WRT alapokon. A routerek gyári szoftverével sosem próbáltam, illetve amikkel próbáltam volna, azok nem tudták ezt a gyári rendszerrel.
Szóval, ha feldobsz egy Tomatot, az tudni fogja. Már ha támogatja a router az egyedi firmwaret, de szerintem az a típus nem támogatott, sőt, emlékeim szerint a DD-WRT sem rakható fel rá, mintha már próbáltam vola az egyik otthoni saját, ugyanilyen routeremmel. Így azt csak a gyári rendszerre használom, arra elég, amire kell.
A gyári rendszerrel szerintem csak ahogy említetted, a kábeles AP mód a támogatott.
Erre a célra esetleg keress külön egy olyan routert, amire felrakható a Tomato és/vagy a DD-WRT és csináld meg azzal, én erre a célra táraztam be egy halom régi TP-LINK-et, mert egy bizonyos típusig támogatták szépen. Persze ez csak akkor jó, ha nem kell sokszáz megabit sebesség, mert nyilván azt nem tudják ezek.
-
Sir Riccio
addikt
Sziasztok!
Ha azt akarom elérni, hogy a router (ASUS RT-AC1200G+) a szomszéd WiFi-jére csatlakozva azt ossza tovább nálam, akkor elvileg az Acces Point mode kell nekem ugye? Azért kérdezem mert egyrészt a GUI azt magyarázza, hogy AP módban a router kábelen csatlakozik a másik routerhez (ami nekem ugye nem opció) és amikor AP módba rakom akkor meg is szűnik DHCP-vel IP-t osztani és elérni sem tudom miután AP módban újraindult. -
nesa
veterán
-
Ajándékok
aktív tag
Elektrolux. Az alaszka lenne. Ha megfizetem, hajlandóak foglalkozni vele, de nem ajánlják és be kell vinni hozzájuk.
Ez egy 2 kompresszoros gép. Csak a fagyasztóval van gond. Fagyasztószekrényem viszont van egy nagyobb. Kényelmetlen, de megoldottam a fagyasztó kiesését. Ha viszont beviszem, kell szereznem valami hűtőt. A szállítások, utánajárás, szerviz költség és, hogy minimális az esély, hogy alkatrész nélkül (=megfizethető áron) javítható
Újat kell venni.Mindenkinek köszönöm
-
plaszy
őstag
Sziasztok!
Tudnátok esetleg olyan erősítő típust, modellt ajánlani, ami beépített bluetoothos, van rajta 2 darab subwoofer csatlakoztatási lehetőség, és 4 ohmos? Természetesen elsősorban használtban keresnék.
Köszi
-
Ajándékok
aktív tag
A hűtőgépem fagyasztó részén valószínűleg elment a gáz. A nyomok alapján kivülről hozzáférhető helyen lehet a szivárgás. Tudtok ajánlani olyan embert, aki ezt meg tudja javítani? Egyáltalán javítható az ilyesmi vagy csak cserélni lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Update 07.30. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO