-
LOGOUT.hu
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
s7evcsenko
addikt
Ért valaki a LED lámpákhoz?
Ez mennyire jó fajta?
Konkrétan az érdekelne, hogy a képen látható fények mennyire fedik ezt a LED-et?
Valóban ennyire erős fényű és ilyen fehér?"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Van valakinél elfekvőben 256Mb-os DDR RAM modul? 2db -ot keresek.
Mutogatni való hater díszpinty
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Van pár jóárúsított alkatrész, ha valakit érdekel szóljon mihamarabb: PRIVIBEN1 db Dell Venue PRO 64 GB tablet (Windows 8.1) = 55.000
3 db I7 4790 processzor (lehet, hogy 1 db 4770-es is van) = 68.000
(4770 = 58.000)
1 db Hynix 512 GB SSD = 40.000
1 db Hynix 256 GB SSD = 24.000
1 db 2 TB-os Seagate winchester = 16.500
1 db 1 TB-os Seagate laptop winyó = 12.000
1 db 500 GB-os Seagate laptop winyó = 8.500A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
torma1981
veterán
Sziasztok:
A mesék titka című társasjátékot keresem, 1986 körül jelent meg először -
rnrn
aktív tag
-
moriak
tag
Kertvárosban tudtok jó cukrászdát? Nyitva lehet ma? Köszi
-
-
rnrn
aktív tag
Ágyrácsos ágykeretem van, ágyrácsokkal együtt. Szeretném fixé tenni, mert a rácsok adta ruganyosság már sok, elég lenne a matracé. Nagyon rosszul alszom már jó ideje. Csinált már v.ki házilag ilyesmit? A tapasztalatok érdekelnének. Elsőre nem nagy ördöngösség, csak fixen be kellene leceznem. Köszi!
Más!
Van közöttetek amatőr videós? Szeretnék egy kisfilmet forgatni, de nincs rá túl sok áldozni valóm. Köszi úgyszintén! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz s7evcsenko #66286 üzenetére
CD-ről lehet intézni: [link] De őszintén szólva szerintem inkább szabadulj meg ettől a laptól, ez a medion által gyártott OEM cuccokba szánt dolog. Esetleg kereshetsz hozzá jelszót a neten...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
válasz s7evcsenko #66286 üzenetére
Bios reset. Jó esetben megoldja.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz s7evcsenko #66284 üzenetére
Kód védett az USB boot, gondolom valami cégtől származik a gép, vagy az alaplap. Ha a biosba be tudsz lépni ott talán ki tudod kapcsolni a kód kérést, vagy esetleg egy komplett bios reset / frissítés megoldhatja. Ha ezek nem megoldhatóak, akkor abban a lapban nem fog menni az usb boot, érdeklődj az előző tulajdonosánál a kód ügyében.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
s7evcsenko
addikt
Ciao
Nekem van egy Gigabyte G-Power Lite cpu hűtőm, ha még aktuális.Ha már bios:
Lenne egy ilyen alaplapom. ms-7046
Szeretnék rá USB-ről boot-olni, de sehogy nem jön össze.
F11-et mikor nyomom, kódot kér, amiről fogalmam sincs, hogy mi.
Nincs valakinek valami 5lete?[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
newwave0507
aktív tag
válasz newwave0507 #66281 üzenetére
Na a RAM elvileg megoldva . Most már felismeri , de hogy mit csináltam..azt nem tudom énsem. HPET modet kikapcsoltam, aztán jólett, de megnéztem a biosban megint enablen van 1 modullal bekapcsoltam a windowsig, akkor 4 GB-t mutatott , kikapcsoltam, beraktam a másik modult, és már látta is a BIOS, milyen érdekes..
Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
dunc
nagyúr
Üdv.
Adott egy Nissan belső világítás konzol, a problémám, hogy ott egy 3 állású kapcsoló van, ki, be, illetve ha nyitom az ajtókat bekapcsol. Szétszedtem, megnéztem, sajnos a kapcsoló, és az azt érintő áramkör lemezkéji össze, vissza vannak, ezért nem érintkezik rendesen. Ezt szeretném meg csináltatni, ki is cserélném, de ilyen illesztésű, formájú világítás nincs. Vagy egy másik működő konzolt, beleépíteni ebbe a keretbe.
Valaki ért ehhez? -
newwave0507
aktív tag
ilyenkor tippem sincs hogy mivan..vagy miért csinálja..de aki segít megoldani annak garantálok 1 láda sört.
[ Szerkesztve ]
Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
válasz newwave0507 #66279 üzenetére
Akkor pl. load defaults is elég, vagy reset az alaplapon. Nem szokott így "meghülyülni", másrészt meg ha má a winfos látja, hogy 8gb van a gépben, akkor ott hardveresen illene mindennek jónak lennie.
Google se nagyon talál semmit erre, illetve jobban jársz, ha az alaplapos/ramos topicban kérdezel.
Meg mondjuk fogj egy live Linuxot, az mennyit lát? Memtest mennyit lát, mennyit tesztel le?
[ Szerkesztve ]
-
newwave0507
aktív tag
HCL: Arra gondoltam még, hogy lehet hogy behülyült ez a BIOS,ezért szeretném egyszer lefrissíteni vagy visszaállítani..vagy valami egyébmás.
[ Szerkesztve ]
-
válasz newwave0507 #66274 üzenetére
Alaplap BIOS-nak nézz utána, mit támogat, esetleg kell-e hozzá frissíteni, hogy vigyen bizonyos összeállításban modulokat.
Ha nem a legfrissebb, akkor frissítsd.Vissza lehet tenni a régebbit, de ha az újjal nem megy, akkor régebbivel se nagyon menne.
[ Szerkesztve ]
-
newwave0507
aktív tag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz newwave0507 #66274 üzenetére
A képek alapján jól vannak bent a ramok. Kezdeném egy bios/uefi frissítéssel. Addig ne is nézz semmi mást.
-
newwave0507
aktív tag
válasz CPT.Pirk #66272 üzenetére
Nem eltérő a slot . Ugyan az a két sötétbarn foglalat.. everest is látja mind kettőt, biosban a memo beallitasnal mutatja mind ket ramot, csak a bios kezdokepernyo mutat 4et
-
Vertigo18
addikt
válasz newwave0507 #66271 üzenetére
Illetve néznék a helyedben egy AIDA-t (régen Everest), hogy az mennyit lát...
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na pl. az ilyenek miatt szeretem jobban az AMD-s cuccokat.
newwave0507: véletlen nem eltérő színű slotba raktad őket? Felteszem h. azonos a két memória, azoknak a dual channel szerinti slotokba kellene kerülnie. Szóval a Dimm0 és Dimm1-ben kellene lennie a két ramnak szerintem.
-
newwave0507
aktív tag
64 bites a rendszer. A bios csak 4gbt lát, de a memoria beallitasnal dimm1: 4096mb, dimm3: 4096mb, ott meg látja akkor ez mi?
-
Exian
addikt
válasz CPT.Pirk #66269 üzenetére
Nem csak ők voltak berúgva. Van nekem nagyon tuti Artic Cooling Freezer hatalmas hűtőm is, ugyanilyen elcseszett műanyag pöckökkel, műanyag lefogató kerettel... agyrém. Természetesen a harmadik, negyedik leszerelésnél szanaszéjjel törött a műanyag keret. Miért nem lehetett fémből megcsinálni, azt nem tudom...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Olyan pöcköt nem tudok adni, de fogasd le csavarral az biztos akad a háznál, aztán kész. Én is azt csináltam ilyen esetben.
Az Intel tisztelt mérnökei valószínűleg be voltak rúgva, mikor megálmodták ezt a lefogatás technikát.
[ Szerkesztve ]
-
RZozo
aktív tag
Merlinhardvernél lenne, de ma valószínűleg nincsenek.
Én csavarral, alátéttel és anyával oldottam meg, miután a négyből kettő eltört.
Ja, látom, teljes hűtő kell. Egy méretesebb Arctic Freezer 7-es lenne csak nekem, műanyag pöckök helyett csavarokkal megoldva a rögzítés, ami tartósabbnak bizonyult.[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
Emberek, tud valaki SEGÍTENI?
Kellene nekem extra sürgősen egy 775-ös procihűtő, akármilyen. Igazából csak a kis lefogató pöckök kellenének, 1-2 darab, mert az törött el. Itt van egy komplett gép és nem tudom összerakni, mert nincs hűtő, vagyis ami van, az hibás-törött.
Konkréten ezek a kis vackok kellenének. De ha csak komplett hűtője van valakinek olcsón, az is jó!
Van valakinek? Tudom, hogy ünnep nap van, meg minden, de esetleg mai átvétellel?
SZERK.: megnéztem, az egész hűtő problémát, úgyhogy KOMPLETT 775-ös procihűtő kellene!
[ Szerkesztve ]
-
Lomha 8V
addikt
válasz newwave0507 #66260 üzenetére
32 bites a Windows -od, valószínűleg.
-
őstag
Egyes alaplapokon még anno a bios-ban állítani lehetett a memória címzés módját, hogy 32 bites, vagy 64 op rendszerhez legyen. Ez gyártónként változott, volt amelyik úgy írta, hogy: OS support, volt amelyik adressing mode és stb... Core2-es lapoknál láttam ilyet legutóbb egy 7 éves gépben.
Nézd meg a bios-od, hogy nincs-e ilyen opció!izé
-
őstag
válasz s7evcsenko #66257 üzenetére
Elvileg nekem is működik, de több külföldi oldal nem fogadott róla levelet, illetve nem is küldött rá. Másik mail címen meg simán ment minden.
Nekem csak 12 fiókom van, mindegyik a maga céljára.izé
-
MZsoltee
veterán
Hány bites az oprendszer?
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
newwave0507
aktív tag
Sziasztok!
A Biosom a 8gm ram helyett 4et ismer fel, a windows 8GBt mutat, amibol 3.90 hasznalhato ez most mi?
-
válasz M_AND_Ms #66258 üzenetére
OK, de az ügyfelek egy jelentős részének egy valami kell : olcsó net. Ha kell felvétel, felveszi a TV-ből, ha neten akar TV-zni, megoldja másképpen. Vagy igénye sincs ezekre (pl. nekem sem).
Nekem feltöltési sebesség kell, mert néha használom a gépem távolról, azt meg más nem ad ilyet, ennyiért.
Működik a dolog, és azért ahol van Digi, ott lehet mást is választani."Ezeket az árakat csak azért tudja tartani, mert azokat a területeket preferálja, ahol kis fejlesztéssel sok ügyfelet tud lefedni (pl: lakótelepek) "
A többi is ezeket preferálja, nem nagyon szeret hálózatot építeni a T sem.Mutogatni való hater díszpinty
-
M_AND_Ms
veterán
Csak sok helyütt nincs (és nem is valószínű, hogy lesz) Digi. Ezeket az árakat csak azért tudja tartani, mert azokat a területeket preferálja, ahol kis fejlesztéssel sok ügyfelet tud lefedni (pl: lakótelepek) és semmi hozzáadott extrája sincs (távoli felvételi lehetőség, netes tévézés pl: Tvgo)
Így vannak területek, ahol a Digi a nyerő, de vannak olyanok, ahol a Digi jelen sincs.Higyjétek el megvan a piacuk mind a T-nek, mind a Upc-nek. És ha hozzévesszük az üzleti előfizetőket is, akkor a T magasan veri a másik kettőt.
(Megjegyzem nekem Digi és T előfizetésem van otthon, de volt Upc is. Ismerem mindegyiket, mint a rossz pénzt)Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Nekem a UPC próbálkozik mindg. Most ott tartanak, hogy mivel nem hűséges az analóg TV, és elég olcsó is, emelni akarják az árát.
Hát, azzal beszívatják magukat, mert akkor -1 előfizető, lemondom, mint a szél.
Jobb ajánlatot meg nem tudtak mondani, mint a Digaj. Net+TV csomagjuk lenne együtt, ami olcsóbb, csak attól még a feltöltési sebesség nem lesz jobb, illetve továbbra is ugyanazok a szánalmas TV műsorok lesznek, amiket nem nézek (asszony akart kábeltévét, azért van).
Szóval majd ha a Digi árában tudnak olyan sebességeket adni, akkor elgondolkodok, hogy érdemes-e a UPC ügyfélszolgálatára elmászni és macerát generálni magamnak.Mutogatni való hater díszpinty
-
Exian
addikt
Szerintem nyugodtan vállalható a Diginél a hűség. Nekem SAJNOS éppen most járt le Eddig fizettem (2 évig) 4200 Ft-ot a teljes csomagra: 100/50-es net (bár azt csak nemrég emelték ennyire, de nekem a 20/10 is szuper volt már), max. TV csomag, telefon, most, hogy lejárt, 6000 Ft. Még ez is teljesen jó ár szerintem.
2-3 hete egy T-Comos üzletkötő kopogott be, hogy érdekel e T-Com csomag. Mondom végül is miért ne, most fog lejárni a hűségem a Diginél, halljuk. Ő valami 7500 Ft-ért ajánlott net-tv-telefon csomagot, DE: internet csak valami 30/5Mbit vagy talán annyi se (felárért van nagyobb csomag, ha szeretném), TV az HD adók nélkül értendő (azokért fizetni kellene pluszban), és kell mindenképp a saját BOX-uk, amitől a hideg kiráz (nem véletlenül vettem DVB-C-s TV-t, hogy ne kelljen plusz eszköz), telefon az meg nem izgat, illetve de, annyiból, hogy mindenkinek Digis telefonja van a családban, így azokat nem tudnám már ingyen hívni, márpedig anyámékkal szinte csak azon beszélünk nap mint nap.
Szóval, a húde akciós, húde személyre szabott, húde csak most, húde csak Neked csomag, mire minden hasonló szintű lenne, mint a Digivel van most, olyan 15ezerre jött volna ki, mire végigszámolgattuk a listája alapján. Talán inkább 18 ezer.
Hát, végül nem kértem és maradtam a Diginél 5900ért. Diginél főleg a net, ami nekem extra jó, most már a legkisebb csomag is 100/50Mbit. És nekem főleg a per utáni érték a fontos, többet töltök fel (NEM TORRENT), mint le.
-
Exian
addikt
válasz M_AND_Ms #66250 üzenetére
Ez esetben lehet, hogy összeesküvés az elmélet, de egyébként így van Eléggé kapkod a tékom meg a jupiszi. Mindkettőtől jönnek rendszeresen házaló üzletkötők, akik próbálnak ajánlani mindenféle húdeákciós, húdenekemmilyenjó csomagot horror áron. Érdekes, Digi-s üzletkötővel még az életben nem találkoztam, főleg nem úgy, hogy bekopogott volna háznál.
-
Gergi
senior tag
Van még egy eladó Logitech Z200 - Black hangfalam
Ha érdekel valakit és legkésőbb szombat reggelig jelzi nekem privátban, akkor a hétvégén át tudom adni neki pécsen. -
őstag
válasz s7evcsenko #66246 üzenetére
A digis mail-t nem nagyon preferálnám. Alapban jól megy, de több külföldi címlistában a digi-s e-mail domain spamlistán van (magam is tapasztaltam). Inkább használj gmailt.
Gyanítom a drága upc és tcom keze is benne lehet, mert csípi a szemüket, hogy a digi viszi előlük a piacot...izé
-
s7evcsenko
addikt
válasz s7evcsenko #66245 üzenetére
Úgy néz ki a Diginél van a hiba, azt mondták ráfekszenek a témára.
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
s7evcsenko
addikt
Használ valaki digimailt?
Hogy lehet központilag továbbíttatani a leveleimet egy másik fiókra?
Régen 1x már mint ha beállítottam volna valahogy, de most nem megy."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Bla82
tag
Ha lenne valakinek eladó mini ITX-es háza kérem PÜ-ben jelezze.
-
Kaics
aktív tag
Nyaralásból maradt 2ezer EUR-t akciósan Forintra cserélném.
-
RZozo
aktív tag
válasz Visormail #66237 üzenetére
Természetesen nagyon sok kivétel van itt helyben is, akiknek adok a szavára és szívesen vásárolok tőlük. És volt is példa korrekt hozzáállásra.
A megfelelő fórumokon megteszem a szükséges bejelentéseket az eladó ellen, ha szükséges. Egyelőre még nem világos, hogy az eladó milyen hozzáállást szeretne tanúsítani, ritkán használja a ph-t, így a kommunikáció nehézkes vele. -
RZozo
aktív tag
Sajnos ez nem járható út. Tudtommal nem lett eladva boltban, vagy nem különálló alkatrészként, különben egyszerű dolgom lenne, de így csak azt tudom zaklatni, akitől vettem, ő pedig azt, akitől ő vette stb.
Ezt a kört lefutottuk. Akitől ph-n vettem egy éve, most utólag nem is emlékezett, hogy honnan is szerezte a vinyót, így egy kicsit nehéz ügy. -
Exian
addikt
Na de ácsi. Azt tudod, hogy hol lett véve? Vannak boltok szerencsére, ahol nem ragaszkodnak mindenáron garanciapapírhoz-számlához, hiszen alapvetően teljesen felesleges sallangok ezek. A HDD-n rajta van a sorozatszám, az alapján be kell tudniuk azonosítani, hogy mikor lett véve a HDD, utána már ők is tudják simán intézni. Ehhez persze az kell alapvetően, hogy az eladó/bolt rögzítse a saját rendszerében eladásonként és tételenként a sorozatszámot is az adott alkatrészhez.
Lehet, hogy kicsit könyörögni kell, egy próbát megér. Mindenesetre ahol én vásárolok, ott nem kérnek semmi papírt, csak legyen sértetlen az alkatrészen a sorozatszám, ha meg olyan az eszköz, hogy azon nincs sorozatszám, akkor meg a doboza-csomagolása legyen meg, amiben volt, ha azon van a sorozatszám vagy bármilyen beazonosításra alkalmas vonalkód.
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
Keresgélj keresővel, én már találtam itt kollégát, aki tudott intézni garanciáztatást többféle HDD-re. Ha van rá érvényes garancia, akkor menni fog a dolog.
Sajnos már nagyon régen volt ez, nem emlékszem a srác nickjére De voltak többen is, én is legalább 2-3 emberkével beszéltem.
-
RZozo
aktív tag
Tud valaki infót arról, hogy hogyan lehet intézni Samsung/Seagate 2,5"-os HDD garanciális javítását/cseréjét?
Kaposvári prohardveres kollégától vettem egy 500GB-os HDD-t, aki tavaly az adás-vételkor ígérte, hogy rajta, illetve ismerősén keresztül intézhető garancia, ha baj van. Na, a baj eljött, a HDD megadta magát, azonban az illető kolléga mégsem akar ebben segíteni. (Nos, ennyit az az ilyen ígért garanciákról...)
A HDD-re gyári garancia van 2016-ig, de őszintén szólva nem tudom, hogy lehet-e és érdemes-e intézni rá cserét közvetlenül a gyártónál. -
-
őstag
Ha eredeti dell-es windows-t telepítesz, akkor még aktiválni sem kell! A coa matrica gyakorlatilag akkor csak egy dísz.
Bitang jók a dell-ek e téren. Sajnos az új notebookjakra viszont ez nem mondható el. A touch padjuk botrányos lett. A design meg "enyhén" szögletes és nagy visszalépés.[ Szerkesztve ]
izé
-
dunc
nagyúr
Ha egybe visszaviszed akkor is megoldja, ugyanakkor ha pl egy ram, vagy HDD megy csak tönkre akkor a gép még oké! (összeszerelve is kérheted, ha ennyire nem szeretsz, tudsz szerelni....)
De persze vannak gyári konfigok is stb, viszont, drága, és gyengébb mintha te rakod össze.
Amit írtam az csak egy alap volt, és ssd t raknék bele, és win 10! -
-
őstag
Ez a best buy: [link]
Mivel dell gépről van szó, arra dell-es windows-t lazán rá lehet aktiválás és kód nélkül pattintani és még legális is (elvileg ha van rajta matrica )
Amúgy a dell gép piszok halk és megbízható. Ez a 990-es pedig még raid-et is tud, ha épp olyan igényed lenne.izé
-
lorcsi
veterán
sziasztok!
dolgozik valaki az eon-nál ?
vagy ismerőse..?eladó: vadi új soundcore motion+
-
-
Gergi
senior tag
Sziasztok!
Hétvégén ismét Pécsett leszek, szóval ha valakit érdekel az alábbi retina Macbook, akkor (előzetes egyeztetés után) személyesen is át tudom adni:
Eladó Macbook Pro (Retina, 13-inch, Mid 2014) + Applecare + tok
-
addikt
"Min. 3 év garral." sok szerencsét, ezért rakjuk össze alkatrészenként.
s7evcsenko: mindenről a fele ember azt írja tök szar, a fele meg hogy überkirály, ez már csak így van. Ott is van aki teljesen elégedett. Merlinben akartam megvenni, előtte kipróbáltam volna persze, de lehet már nem is lesz többet.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
air
nagyúr
Kész gép kellene, garival.
Nem akarom szerelgetni és egyesével gariztatni.
A megrendelő eléggé háklis. Jobb a békesség. Ha valami nem működik, vagy nem úgy működik, akkor visszaviszem, és oldja meg az eladó.
Min. 3 év garral.
Win 8.1 is jó, de OEM 10-es is akár.
És természetesen számlára.[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Napelem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Interactive Brokers társalgó
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen széket vegyek?
- EAFC 25
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Apple Watch
- További aktív témák...
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN