Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: Synology NAS és a felhő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elméletileg amikor az eBay-n beírod a Paypal e-mailt akkor átdob a Payapl-re ott az aktiválás után vissza kell kerülni az eBayre.
Köszi az infót, de mivel sehol nem írják ezt a direkt linket és ez el is tűnhet, valamint vannak olyan opciók amiket el kellene érni a normál, új felületről, inkább rájuk kérdeztem. -
-
Nem szerencse dolga.
Most megint megnéztem a kártyámat PP-nél, és azt írta, hogy igazoljam vissza. (Confirm the card.)
Akkor előfordulhat hogy a Mastercard és OTP kártyahitelesítő rendszerében is lehet, lehetett hiba a Paypal hibáján túl.
A 400 Ft-ot visszakapod.Az biztos, hogy amikor lejár a kártya 3 éves érvényességi ideje és számváltozás nélkül hosszabbítjuk az új dátummal és CVC kóddal, azután újból be kell állítani a konverziót hozzá, mert az a kártya "újnak" számít. Ezt gondolom tudod, csak azoknak írtam akik olvassák a fórumot és a lejárat csere előbb-utóbb bekövetkezik.
-
De ezek másnál megoldották a problémát.
Nem állítom azt hogy mindig hibátlan a Paypal.
De az hogy nekem évek óta (4-5 év) akár Mastercard, akár Visa kártya volt hozzáadva sosem veszítette el a konverziót, oda-vissza tudom állítani, nem volt olyan hogy nem tudtam fizetni -kivéve amikor kevesebb volt rajta a pénz, mint amit fizetni kellett volna, user hiba, nem volt vele gondom.
Csak valamit észlelnem kell a hibás működésből. De nem. -
Tapogatózol te, én nem. Az általam ismert probléma megoldásokat írtam neked. Ha ezt te lebecsmérled, egyéni szoc probléma.
Ha az eBay- akarsz Paypal-el fizetni, azért van a Your eBay account is linked to this PayPal account for purchases
Ez ezért nem biztos hogy jó: így nem érzem szükségét ennek a beállításnak.
De a többiek okulására, majd ismertethetnéd hogy mit válaszoltak. Engem nem érdekel.
-
eBay
Az ebay-n ellenőrizd az
Account settings-ben a PayPal Account résznél ott van-e a
Buying on eBay: Your eBay account is linked to this PayPal account for purchases-nél az email címed
A font a Paypal-n a Currencies-k közt ott van? De lehet, hogy ez most nem befolyásol semmit. -
-
A Gearbesten tudomásom szerint már elég régóta, az eBay-n a de és uk oldalon előfordulhat, illetve ha valahol gyors fizetéssel megy a dolog.
Korábban többször volt szó róla, hogy a beállításokban hiába állítom be, hogy a bankom váltson, azt minden tranzakciónál egyedileg, újra meg kell adni.
Ez sajnos egyedi, a napokban is néhányan panaszkodtak erre, viszont másoknál meg nem kell állítgatni.Volt egy olyan megoldás, hogy a Paypal-n a kártya újból hozzá lett adva, valami frissitésként működött, mert nem adott hibaüzenetet és nem vont le pénz. Lehetséges, hogy neked is segíthet ez.
-
maj-viktor
őstag
Azért óvatosan az ilyen "személyes ügyintézéssel - utalással", vannak olyan csomagok, melyek személyes kp felvételért meg személyes ügyintézésért meg személyes utalásért is felszámolnak nem is kicsi díjat... ~500 Ft-os összeg...
Legjobb példa az OTP NET SIMPLE csomagja, ami tök jó és olcsó, mindaddig míg nem akarsz valami személyesen intézni...
-
maj-viktor
őstag
Igen refundot már rengeteget kaptam... azok rendben visszajöttek az alszámlára... de a withdraw más tészta... azaz PayPal egyenlegre kaptam pénzt! ezt akartam kivenni... de az alszámlát adtam meg, ezt visszadobták (-1.5E Ft ugyebár), most megy a főszámlára... remélhetőleg már jól!
(nem tudtam, hogy ezt külön kezelik... mármin nekem bevan regelve a bankkártya ugyebár a PayPal-ra... így abban a hitben voltam, hogy majd oda tudom "ki-withdraw-olni"... hát nem... mert ahogy a kolléga írta az alszámla csak egy "technikai számla", nem teljes értékű... így csak a főszámláról fogad UTALÁST! (a refund az nem utalás... az "refund")Amúgy az alszámlára már próbáltam befizetni (OTP bankfiókba), nem lehet! (mondjuk szóltak, de én csak azért is megpróbáltam... így a főszámlára lehet csak)
És a refund és a withdraw esetén a különbség szerintem, hogy a refund az bankkártyás "visszafizetésnek számaít", míg a withdraw "rendes banki utalásnak", ami meg nem lehetséges az alszámlára... csak a főszámláról... mostmár 1000% biztos vagyok ebben, (pedig direkt utánaolvastam nagyon, csak ez a WebKártyás - fő-alszámlás kitérő nem volt sehol sem... így bebuktam... de mostmár javítottam remélhetőleg... ~2nap múlva kiderül itt-e a money)
/szerk
Közbe látom leírtátok nagyjából ugyanezt.. a lényeg ugyanez!A visszahíváshoz:
banki utalást tényleg szinte sehogy sem tudsz visszahívni... vagyis problémás...Szerintem a kolléga, nem a BANKKÁRTYÁS fizetésre gondolt és az ott használatos "chargeback" eljárást!?
Nekem ezzel csak pozitív tapasztalataim voltak az OTP-vel... 3 "ilyesmi esetem volt"... pl. dupla levonás (nem az én hibámból... rendszerhiba... 2x húzták le a kártyát, stb.) és visszakaptam a pénzt... csak online "bejelentettem" és még egy "bocsánatkérő levelet is kaptam" postán!/szerk2
A videó-hoz...google keresés első találat...asszem ez volt:
http://www.ingyen-tarhely.info/paypal/szamla/penzkivet/
(nem mai darab, de minden "így működik")mondjuk sokat nem mond el... mert azért minden elég egyértelmű... de erről az alszámlás balhéről sehol nem olvastam / láttam figyelmeztetést... ez van.. kezdő "withdraw"-olok szerencséje az a -1.500 Ft!
Pedig a hülye -1.500 Ft-ról mindenhol olvasok... de ott csak a név elgépelését írja mindenki... a b*zi WebKártya...Webszámla...alszámlás baromságról sehol nincs infó... (mondjuk lehet azért, mert ez frissebb dolog... régebben nem voltak ezek az alszámlák... ~3-5éve)
-
Hintalow
senior tag
-
Hintalow
senior tag
Na majd én tisztába teszem

Webkártyánál a refund azért működik, mert az az eredeti kártyás tranzakció "visszacsinálása" független a normál fizetésforgalmi rendszerektől (pl giro) vissza tudják forgatni akkor is, ha közben már megszünt a kártya, sőt akkor is visszajut a bankhoz a pénz, ha a számlát is bezárták már.
Viszont a legtöbb banknál ez a webkártyához tartozó alszámla nem teljes értékű, hanem afféle technikai számla, nem kompatibilis a bankközi rendszerekkel, hanem csak az adott bank rendszerében "létezik"
És ez a gond, mert ha withdraw-t csinálsz, a paypal nem csinál mást, csak kb. utal neked sima belföldi utalással. És ezek a webszámlák nem igazán tudnak utalást fogadni sem a paypaltól, sem mástól. (szerintem nem is giro szlaszámuk van) és a rendszer ugy van megcsinálva, hogy ilyenkor automatice visszafordítja a tételt. -
axioma
veterán
Nezd, nem vitatkozom, egyreszt nem tanult szakmam, masreszt meg rohadtul nem eri meg nekem megprobalni segiteni, ha utana kotozkodsz, hogy biztos te tudod jobban.
Egyebkent par honapig az egyszeru utalas is visszavonhato (amit te elutaltal) x penzert, mig nyilvan olyat nem tudsz csinalni, hogy egy soha semmi kozod nem volt hozza szamlarol csak ugy leemeltetsz penzt... pedig az ott egy terheles lesz. -
axioma
veterán
DE, igaz.
Fogadni bejovot csak onnan tud.
Amit ezen felul tud (refund esete), hogy korabbi tranzakciot visszavonni, eredeti allapotot visszaallitani (olyannyira, hogy ha kapsz ilyen reszletezest a kivonatban, akkor ilyenkor a tranzakcios adot is visszavonja az allam fele!!). Ellentranzakcio nelkul viszont tenyleg nem tud kivulrol jovo penzt jovairni, csak a hozzarendelt foszamlarol. -
aytukabozs
addikt
A refund más tészta, az nem withdraw. A refund automatuce "oda megy" vissza ahonnan jött.
Ha PP egyenleggel fizettél akkor oda, ha webkártyával akkor oda, ha a főszámláról akkor meg oda.Ha valaki PP-n pénzt küld neked annak a helye meg a PP accod, addig mig el nem vásárolod, vagy ki nem küldöd valahová...(withdraw).
-
WOT-H-A-C
veterán
Valamit elnézett a kollégád... hidd el ez így van ahogy leírtuk...A 2,5% vámtatifa kirovásához a terméknek minimum 150€ értékűnek kell lennie és ilyen értéknél már kikerülhetetlenül fizrted az áfát is.

"Addig be sem engedték, amíg nem fizetett."
Ez sem így van. Beérkezik, és vám eljaárásnak vetnek alá minden csomagot, az más kérdés, hogy van ami "átcsüszik" vámvizsgálat "nélkül". Bekérik az igazolásokat és az áfát fizeted a szolgátatónak aki kézbesíti.Ha a kollégád fizetett és nem volt 150€, akkor az áfát fizette ki. Az lehet a félre értés oka , hogy sokan össze keverik a fogalmakat. És annyival elintézik, hogy "vámot" kellett fizetnem. Pedig nem ilyen egyszerű a dolog. Egy alap esetben fizetünk áfát, ha kell akkor kifizetjük a vámtarifát 2.5-25%-ig a termék árától függően. És erre jöhet még a magyar királyi posta esetében 2000 JMFt kezelési ktg.
-
WOT-H-A-C
veterán
Nem feltétlen!PL. telefonra , tabletre nincs vám tarifa! 2014. EU vámrendelet! De ettől független vámtarifát is csak 150€ euro felett kell fizetni ha jól emlékszem és ez vonatkozik a többi termékre.A vám tarifa és az áfa 2 külön tétel.
"Mert ez a 22€-s határ az EU-n kívülről VÁM-ra vonatkozik"
Ez így eben a formában nem igaz! Az áfa fizetésre vonatkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Path of Exile (ARPG)
- Óra topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- magyar billentyűzet - 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

V/