Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vistaboy

veterán

válasz cocka #48958 üzenetére

"Hogyan töltesz fel bankkártyával egy Paypal accountot?"

Rákattintottam a "Pénz hozzáadása" gombra, ekkor felajánlotta, hogy a regisztrált bankkártyámmal kiegyenlíthetem a tartozást. Kiválasztottam, leokéztam, majd megkérdezte, hogy engedélyezem-e a 37.990 forint PayPal egyenlegre utalását? Kiválasztottam, hogy igen, és már le is vonta azt. Egy fillérrel sem többet, mivel forint alapú mindkettő. Az OTP Internetbank azonnal küldte a tranzakció részleteit (PayPal *Add to Bal -37.990 Ft.). Sajnos nem készítettem róla képet, nem tudtam, hogy ez ennyire különleges dolog. Ennyi volt az egész.

Kérdés: Nem lehet, hogy ez csak akkor működik, ha negatív a PayPal egyenleged?

Mivel most direkt kipróbáltam, beléptem és rákattintottam a pénz hozzáadására, de így már nem ajánlja fel, hogy bankkártyáról pénzt utaljak rá, hanem - ahogy írtad - csak átutalást enged:

Szóval, szerintem azért tudtam rátenni pénzt kártyáról, mert tartozás esetén lehet, hogy ezt a lehetőséget is engedi. Nem tudom, nem olvastam utána. A korábbi kérdésre válaszolva: megnéztem, mindenhol magyarra van rakva. Nyelv: Magyar, Időzóna: Budapest, Állampolgárság: Magyar, és semmi olyasmi, hogy üzleti, vagy egyéb extra profil. Sima alap felhasználó vagyok.

A dupla zárolást én sem értem. Ha már egyszer a bank zárolja a pénzt, nem tudják valahogy megoldani, hogy még azelőtt oldják azt fel, mielőtt a kereskedő kérné? Vagy, ha már a kereskedő nem akar pénzt levonni, csak akkor, mikor megérkezik a rendelt termék, akkor minek zárolja le addig a pénzt? Sokkal egyszerűbb lenne, ha előrendeléskor nem vonna semmit, majd mikor itt a cucc, küldene egy emailt, hogy az oldalukon add le a végleges megrendelést. És akkor egyből le is tudnák vonni, azonnali utalással megkapnák, és nem lenne ez az egész cécó...

Új hozzászólás Aktív témák