Hirdetés

2024. június 22., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:35:44

LOGOUT.hu

A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17476) pakriksz válasza V/ (#17475) üzenetére


pakriksz
őstag

A magyar accountomról ment a német accountra ahonnan lekértem a payoneer bankszámlámra, és az ahhoz tartozó kártyámmal elgurultam szlovákiába a legközelebbi EUR atm-hez, és felvettem a pénzt/vásároltam vele a neten...

"Emlékeim szerint a magyar devizaszámlát, ha eurós, akkor hozzá lehet rendelni a német Paypalhez, én erre gondoltam, és akkor mehet az euró."

Nem lehet. Csak abból az országból származót lehet, amilyen a paypal account. De a payoneer euros számlája pont német banknál van, ezért az stimmel a német accounttal.
Dehogy jogszabály. Egyszerű lehúzás, és ők találták ki, hogy a lehúzós devizaváltásukra kényszerítsenek. Senki sem tiltja hogy magyarországon belül eurot utalgassanak(sem az EU-n belül, tudod magyarország is benne van a SEPA övezetben), így a paypalt sem tiltja semmi.
Csak éppen a saját bankodnál megvan a lehetőség, hogy abban a devizában veszed föl a pénzt amiben a számládon van, és elsétálsz vele. A paypal ezt nem engedi, az egész világon nem engedi...

Érdekes módon a payoneer-nek nem gond, hogy az EU-n belülről bárhonnan pénzt utaljanak rá, és a hozzá adott bankkártyával bárhol pénzt vehessek fel, vagy fizethessek.

Paypal nem kapzsi, hogy 3%-ot lehúz amikor vásárolnak tőlem (magyar accountnál), majd még 4-5%-ot a kötelező devizaváltásnál? Hmm...
És az hogy pont akkor tiltja le a bankszámlára utalást amikor pénz érkezik (és nem a fogadást tiltja), az is egyértelművé teszi, hogy a lényeg az hogy megtartsák a pénzemet.

[ Szerkesztve ]

Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.